Linux - Beta

Otázka nezůstala nepovšimnuta.
Odpověď zatím ale nejsem schopný poskytnout.

Angličani by řekli “Fair enough”. To beru, pokud by bylo nějaké info, nejen my Češi ho uvítáme rádi (asi jakékoliv info, nejen pozitivní).

Skusali ste uz nejaky linuxovy build?
Aspon dake priebezne info by sa hodilo, aby sme vedeli, ze sa nieco deje. Mozno nejake extra pripichnute vlakno, staci aj eng, kde by stenas informovali (“Linux progress informations”)

Zaujimalo by ma ci niekto na tom pracuje, alebo na to prdite a nechavate si to az ked bude Win verzia hotova. To by som bol sklamany.

1 Like

Tak se k vám vracím s nemilou zprávou.
Linuxová verze není a jen tak asi nebude. Momentálně je to prostě technicky nemožné.

Tak to je teda dost blbe. Windows nemam a ten launcher cez wine nebezi. Podporil som tento projekt aj koli tomu ze to bude bezat na tucniakovi, takze zostanem bez hry a len s dobrym pocitom… Dufam vsak ze v release verzia bude dostupna aj pre linuxy

Som z toho smutny, skoro ako z volieb na Slovensku.

Povedat, ze je to technicky nemozne je dost huste, ale vazim si ze ste aspon napisali pravdu.
Dufam, ze tie technicke problemy co najskor vyriesite. Mam pocit, ze ste troska neuvazene vhupli do bety prilis skoro.

Napr. “7 Days to die” je v alfe uz 2 roky a momentalne sa blizia k bete, co u nich znamena, ze uz nebudu pridavat nove funkcnosti ale skor ladit a doplnat. Zatial stale alfa je uz velmi dobre funkcna i na Linuxe.

Ako mnoho inych i ja som tento projekt podporil kvoli avizovanej podpore Linuxu. Tajne som dufal, ze by ste mohli vydat i alfu, ale beta bola prislubena, tak hadam pride. Ja to vidim tak, ze cim dlhsie budete otalat s podporou inych platforiem, tym to bude tazsie. Tak drzim palce.

Jo, wine nema este stale DX11. Tiez som skusal, ale neprekvapilo - neslo.

Taky jsem vyzkousel. Bohuzel se mi nepodarilo rozchodit ani ten launcher, ktery potrebuje .NET4.5

Wine 1.9.5 uz ma Mono 4.6, tedy .NOT by nemel byt problem. Ale na plnou implementaci DX11 si pockame urcite minimalne rok, takze verim, ze se driv dockame nativniho KC:D. :slight_smile:

Převzatá odpověď od Warhorse z anglického fóra.

If we will not get a Linux version, you will get your money back, this is out of question.
But we still want to have a Linux version, it is still planned. The game is
developed on Windows, and we want to port it to Linux, and we still
believe that this will be possible. Linux version is not cancelled and
never was.

yes, we know that our goal on Kickstarter was to make a Beta for Linux
too. This is still possible in a later stage, but right now we have
Windows Beta only. We just have no Linux version right now and we can´t
make promises. We have goals and we want to acheive them as good as
possible.

Skryty odkaz pre Linux Betu :slight_smile:

Necropost. Jen bych po několika měsících rád oživil toto téma a poptal se, jak to vypadá se záměry pro Linux.

Pokud to u přečte někdo z týmu (v což doufám) - Když jsem viděl složení týmu a práci, kterou mají členové za sebou, viděl jsem jistotu. Jistotu, že dodáte, co slibujete. Když jsem k tomu viděl “Linux”, bylo mi jsné, že projekt podpořím. Pořídil jsem si Baron SE verzi a to z jediného důvodu - chtěl jsem, aby se KC:D stala první hrou, kterou budu doma mít ve fyzické podobě - v krabici, na které bude jako platforma uveden Linux. První hra pro Linux v krabicové verzi. Že se vydání protahuje, to mi nevadí. Že nebyla alfa pro Linux, to chápu (to jsem i věděl). Že není beta pro Linux, to mě, řekněme slušně, vytočilo. Že ale není tak zkušený tým schopný podat žádné informace lidem, kteří v ně věří a svěří jim své peníze(1) ve chvíli, kdy výsledný produkt je jen na papíře, to už není úplně v pořádku. Byl bych rád, kdyby někdo z týmu mohl linuxovou otázku vznést nahlas při setkání důležitých lidí týmu. A následnou odpověď by jistě uvítali i všichni ostatní. Například ve formě informace v jednom z vašich updatů. Ideálně v tom nejbližším, samozřejmě.

Rád bych dodal, že jsem hráč už pěkných pár let. Na Mafii jsem vyrůstal, H&D1 dohrál včetně datadisku na nejtěžší obtížnost, H&D2 stále považuji za nejlepší hru s tématikou druhé světové. Když jsem objevil Original war, hra mě úplně uhranula, hraju ji dodnes (stále dokola). Flashpoint mi nikdy nešel, nejsem až tak hardcore hráč. O ArmA jsem jen slyšel a nebýt toho, že jedu na Linuxu, už bych to dávno i hrál. Vážím si práce všech, kteří za těmi hrami stojí a byl bych velmi nerad, kdybych na ty tvůrce musel změnit názor. Obzvlášť kvůli jejich společné práci, kde bych naopak čekal to nejlepší.

(1) Ano, vím, jak to je s penězi na Kickstarteru, ale já tu mluvím o duševní stránce věci, ne o fyzické měně.

1 Like

Ahoj,
Oficiální stanovisko je takové že se momentálně soustředíme na PC(windows) a konzole.
Takže Linux pravděpodobně k datumu vydání nebude.

Nic přesnějšího zatím oznámit nejde. Bohužel.

1 Like

Beznaděj. Tak bych asi popsal momentální pocit. A dodal bych k tomu ještě zklamání. Když jsem viděl složení týmu, věřil jsem. Dnes se na to dívám jinak.

1 Like

Co povedat, je to smutne a je to hanba. Bohuzial.

1 Like

Mno, já osobně bych byl rád i za build co do minuty padne na hubu. Chápu že prioritu má většina, ale aspoň nějaká ta kost naším směrem by hozena být mohla…

1 Like

Po zralé úvaze jsem dospěl k jasnému závěru.

Už se má otázka na ProkyBrambrora tedy netýká bety, nicméně by mohla odpověď zajímat i další podobně “postižené”.

Kam se mám obrátit, pokud chci (snížit vybraný tier a) vrátit peníze (resp. rozdíl)? Pokud se mi dostane například emailové adresy, tak se ještě dopředu poptám - můžu psát česky nebo si mám zažádat v angličtině?

Předem díky za odpověď

Ahoj,
Obecně se refundy a podobné záležitosti řeší na: info@warhorsestudios.cz
Mužeš česky i anglicky.

Ahoj
Rád bych toto téma oživil těsně před vydáním. Chápu, že linuxová verze se do data vydání asi nestihne, ale rád bych jen věděl oficiální stanovisko, jestli se s Linuxovou verzí počítá někdy dodatečně do budoucna, nebo jestli je Linuxová verze definitivně zazděná a prostě nebude?