Pravda o datumu vydání - prořeknutí ve Fight Clubu ;-)

Podle videa z Fight Clubu č. 235 věděli tvůrci už v létě 2015, že hra vyjde až za dva roky :slight_smile: Podívejte se na video - čas 37:16.

Video je z 15.7.2015.

Možná je to shoda náhod, ale vede to k zamyšlení… Opravdu tvůrci při Kickstarterové kampani mysleli, že hra vyjde Q4 2015…? Nebo jen nastřelili nějaké blízké datum a věděli, že to není reálné…

V době natáčení tohoto videa se na konci všech videí z Warhorse objevuje datum vydání: Summer 2016. - Proč se tedy ve Fight clubu říká něco jiného?

—> Moje teorie je, že to mohl být kalkul - “Když dáme datum vydání do Kickstarterový kampaně 2015 tak nám pošle peníze 2x víc lidí než když dáme 2017”. (možná publisheři nebyli tak hloupí, že projekt odmítali - co teprve celý projekt bez rozdělení na akty!)
Nechce se mi veřit, že by neodhad byl skoro 2 roky + trojnásobné odkládání. Ve videích se chlubí jak používají plánovací software, zdi polepený lístky atd… prostě si asi hodně informací nechávají pro sebe.

Stejně tak se v Kickstarterové kampani slibovalo, že beta bude mnohem větší, nejdříve se to vydá na PC a pak na konzole, že nepotřebují zlého vydavatele, který jim bude diktovat atd. - nic z toho se nesplnilo. Oficiální informace posledním (třetím) odkladu nikde není k nalezení. Kdo nesleduje každý den jejich Twitter tak to pravděpodobně neví. Oznámit tuto věc a důvody fanouškům (= dopředu platícím zákazníkům) se nikdo neobtěžoval.

Mám z toho pocit, že lidi už zaplatili, investor platí tak co bychom se dál snažili… Na hru jsem se opravdu těšil, ale po mnoha odkladech, stovkách videí o tom jak jsou vývojáři skvělí a nesplněných slibech mi už celý projekt leze krkem.

2 Likes

Řeč byla o smyslu alfy a jestli se měla vůbec vydat. Takže myslím, že tím “dva roky před vydáním pomalu” myslel od vydání právě alfy 1.0 (2014) ne od doby natáčení Fught Clubu (2015). Tj. 2014 + 2 roky = léto 2016. Neřekl bych, že to vědeli předem a už vůbec, že by několikeré odkládání bylo součástí strategia jak dostat od hráčů víc peněz. I když 2015 žnělo trochu moc líbivě.

Jestli se ti “nechce věřit” tak se zkus začít zajímat o vývoj her a možná o vývoj obecně. Ne všechno tu jde naplánovat a pro čerstvě založené studio to platí dvojnásob. Není to zdaleka jediný případ.
Zpráva o odkladu byla i tady na forum ale pravda, mělo to být součástí Kicstarter Project Update (kde jsem to teda nenašel).

Tyhle sliby si moc nepamatuju - můžeš dát odkaz? Alfa byla slíbená na PC ale nevím o vydání PC verze nutně jako první. Vydavatel co jim vyrobí DVD není asi ten, co jim bude diktovat vývoj.

2 Likes

Příjde mi, že prostě oznámili nejoptimističtější variantu data vydání. Nemyslím, že by ta odložení vyloženě plánovali, ale popravdě kdo sledoval alfa verze tak mu muselo být jasné, že dříve nebo později se to odložit musí.

To, že publisheři odmítali mi přijde celkem očekávatelné, ono tahle hra není žádná sázka na jistotu. U nás jistě prodeje budou, ale můj názor je, že v zahraničí to může taky skvěle pohořet, stačí aby pár recenzí od velkých portálů bylo 7/10 a je to u spousty hráčů v čoudu, zvláště když je to první hra studia. A fakt nevím jestli to pak utáhne jen ta ‘středověká’ komunita. Věřím, že to maj WH dobře rozmyšlené, ale opatrnost je asi na místě.

Já radši budu mít hru opravdu hotovou a s potenciálem úspěchu než aby to vydali v nějaké polovičaté verzi a Bakala je pak nechal v sudu shodit do Orlíku. :slight_smile:

Ahoj, plánuju výrobu pro jednu středně malou firmu (200 zaměstnanců) a musím říct, že první co jsem se naučil bylo, dávat si na každou blbost časovou rezervu. Když to nejméně potřebuješ, tak se rozbije stroj, operátor si dá na čtrnáct dní lehárko nebo zavolá trouba ze Škodovky, že potřebuje něco do 24h atd. atd. Nemyslím si, že je to od Warhorse kalkul. Jen zkrátka trochu narazili na realitu. :slight_smile:

Já bych nerozvíjel žádný konspirační teorie. Vývoj her, obvzlášť když zkoušíš něco novýho, se dá hrozně těžko přesně naplánovat. Museli oznámit nějaké předběžné datum vydání, protože by se je na to stejně pořád všichni ptali. Řekl bych, že si mysleli, že to můžou stihnou, ale taky si myslím, že věděli že se může stát, že to odloží.
Na druhou stranu je pravda, že poslední dobou komunikace dost vázne, ale když si vezmeš, že teď hlavně opravují bugy a optimalizují, tak není moc o čem mluvit.

Komunikace by měla být lepší, upřímně ani nevím, kterým směrem se ta hra vyvíjí. Už na blogu a potom i na kickstarteru bývala skvělá videa a příspěvky o herním světě, enginu, grafice, o všem možném… a teď? Maximálně nějaké soubojové pitomosti. Doufal jsem v simulátor středověku, ale bude to asi jen obyčejná mlátička. Ale to je jen dohad… :bow_and_arrow:

Souhlasím. Komunikace kompletně ustala s videem o vydání bety - to bylo 10.3.2016. Už asi 4 měsíce se ví o tom, že hra bude odložena na neznámé datum v roce 2017. Nikdo se ale nenamáhal sdělit lidem proč se hra OPĚT odkládá… ještě hůř - odkladá na neurčito.

Opravdu už mi vadí videa se souboji atd, kde se všichni tváří jako mistři světa a ignorují realitu.

Gamescom 2016 opět naprosto nic nového nepřinesl…! A to původně tvůrci tvrdili, že datum vydání oznámí mezi E3 a Gamescomem 2016… tak zase nic. Možná zase uvidíme nějaký cool video jak sekají do brnění nebo hustý záběry z párty. Na tohle už ale asi je málokdo zvědavej. Lidi co to zasponzorovali chtějí vidět hotovou hru a ne omáčku okolo.

4 Likes

Když si dáš navíc čas 1:00:00 videa tak za chvilku padne otázka jak daleko před vydáním jsou. Vávra odpovídá že rok.

Chtěl bych upozornit že simulátor středověku se nikdy nesliboval. Věta “bude to pořád jenom hra” padla při různých rozhovorech i několikrát.
Rozhodně se ale nebude jednat o obyčejnou mlátičku.

3 Likes

a môžem sa opýtať kedy ta neobyčajná mlátička bude hotová pretože sa mi zdá že sa vývoj zastavil
A dúfam že to bude optimalizované tak aby to na GTX 970 šlo normálne
Ďakujem za odpoveď

Vývoj se rozhodně nezastavil. Spíš naopak.
Hra je plánovaná na rok 2017 někdy v prvním pololetí.

Co se optimalizace týče tak to úplně ještě není jasné. Ale GTX 970 by to měla v pořádku zvládnout. Nemůžu samozřejmě zaručit stabilních 60 fps, ale rozhodně by to na ní mělo být dobře hratelné.

Najväčší problém sú textúry ktoré sa načítavajú.Pri akomkoľvek nastavení to ide 30 Fps.
Ja dúfam že si to zahrám aspoň na Medium-High bez nejakých FPS dropov.

Moja Zostava je myslím dostačujúca všetky Drivere sú aktuálne

Intel core i5 4460
GTX 970
16 Gb Ram

Textury ani tak ne, jako spíš simulace světa. Beta je ještě hodně neoptimalizovaná, takže tam dochází ke kompletní simulaci života všech NPC. Aspoň tohle je poslední info, které jsem četl :slight_smile:
Pokud vím tak ke grafické optimalizaci snad ani nebudou muset tolik přikročit, jako spíš k optimalizaci právě simulace běžného života. Zkus si ve hře odpočinou nebo počkat a uvidíš jak dlouho budeš v současné betě čekat aby se čas trochu posunul.

1 Like

Já se rozhodl naposled investovat do počítače a doufám že si ji po vydání taky zahraju na přijatelné nastavení.
i5 2400
gtx 960 2 GB
12 GB RAM

Mám 1080 a hra jede na optimálních 20-25 fps :smiley: nicméně jsem se jí teď snažil 4x rozběhnout a 4x se mi hra sekla pár vteřin po načtení, když jsem otevřel inventář…no zkusím to zase někdy jindy.

Mám 770 2GB Windforce a hra mi jede 25-30 fps na high. Ale už jsem slyšel, že lidem s lepší kartou běží pomaleji. Nejspíš je to tou AI, která spíš bere výkon CPU (i když já mám jen i5-4570). Beta není optimalizovaná a nefunguje úplně spolehlivě. Bohužel. S tím si bude potřeba počkat až na vydání někdy během roku 2017.

Každopádně o tom problému s inventářem by mohl něco vědět @ProkyBrambora.

Dřív mi hra šla normálně. Zjistil jsem i nějaké podivné načítání jiných her, myslím že tohle není hrou, ale diskem. Už jsem si objednal jiný, uvidím.

Ahoj,
Klidně by to naší hrou mohlo být, pokud hru načítáš.
Náš ukládácí a a načítací systém není v betě úplně dokonalý (vůbec). Takže jestli hru načítaš tak zkus začít novou hru, popřípadě smazat uložené pozice (“složka hry”/user_kingdomcome/whgame) a pak dát novou hru.

Po několika hodinách testování jsem zjistil, že padání hry nemá žádnou souvislost s činností ve hře. Hra někdy spadne hned po spuštění, ani logo cryenginu nenaběhne, někdy se hra sekne v načítání hry, někdy po pěti minutách, někdy po třiceti minutách, někdy program přestane pracovat, někdy se sekne obraz, a zvuky na pozadí běží dál, někdy se hra sekne při jízdě na koni, někdy při rozhovorech. Zkoušel jsem i hru smazat, znova nainstalovat a pořád stejné. Já si nestěžuju, je to pořád beta, ale je to škoda.
Mám i7-3770
GTX1080
16Gb RAM.

Pořád se jedná jen o Betu,takže každá chybka je přijatelná,mě to taky sem tam spadne ale dojem z toho jak se dílo vyvíjí a jak to vypadá už teď mě utěšuje,samozřejmně někdy i dost pobaví,jak už jsem někde psal,je to zatím asi jedna z nejlepších věcí co jsem kdy ve virtůálním světě hrál,testoval.Takže za mě těžce prst na horu a s klidem zapínám a pád nebo koňský švihák co si frajersky odfrkuje na afinu,zbrojnoš hrající si na strašáka do zelí mi vůbec nevadí. :slight_smile: Držím pěsti Warhorse Teamu a ať se práce daří.

2 Likes