Jo to se povedlo.
Hrál jsem trénink jenom jednou a souhlasím. Ale spíše bych uvítal kdyby se nápověda dala znovu přivolat. Nebo najít v nějakých poznámkách.
Zvuk při zpomalení mi příjde ideální.
Přílišné zjednodušování může vést k vybírání odpovědí a akcí, které jsme nezamýšleli. aneb překlep je všudypřítomný.
také bych ocenil.
až teď jsem si uvědomil že je vlastně k dispozici kompas.
Myší ne, ale klávesou X. Je tolik podstatné aby to šlo myší?
To sice nejde, ale je možné nechat si zobrazit pouze jeden quest. Dvojklikem na quest se jeho zobrazení na mapě aktivuje/deaktivuje.
Jsem rozhodně pro zvuk.
Ikdyž by to bylo praktické, docela se mi líbí přístup že prostě musí člověk dávat pozor nebo se ptát pořád dokola. Problém by byl kdyby měl hráč přístup informaci pouze jednou.
Jsem jeden z těch lidí, kterého těší si občas u hry udělat poznámku vedle na papír.
To, že se dají přeskakovat rozhovory více tlačítky je podle mě standart. Za 90hod v Zaklínači 3 se mě to snad ani jednou nestalo. A stejné je to i s ostatními hrami.
Na gamepadu je to asi jedno, tam je do tl.B, ale u klávesnice máš jednu ruku na klávesnici WSAD a druhou na myši. Chceš přeskočit rozhovor tak zkusíš mezerník - nic - pravý tl.myši - nic. Tak dál zkusí E, F. Tyhle všechny klávesy jsou hned po ruce, pro zmáčnutí Esc musíš přehmátnou rukou. To je prostě vopruz.
V nějakém Fight Clubu se Vávra rozčiloval nad Two Worlds 2 jak to, že různý funkce tlačítek jsou namapovaný jinde než je standart. Tohle je ten samý případ (no možná to tam bylo ještě horší ;)).
Zmiňovaný zaklínač 3 tam zase má spoustu takových to drobností a když je jich víc, tak to akorát kazí plynulost hraní.
Zase ta drobnost, ať to klidně jde X-kem. Ale ať to jde taky tou myší. Pamatuju jak v nějakým díle NfS Shift se menu ovládalo nejdřív G, pak dál " a tak podobně (teď si vymejšlím ale nějak tak to bylo). Ta myš je prostě skoro univerzální nástroj na PC, tak proč by jí nešlo dělat tyhlety věci. Tohle je zase ten standart, který by měl fungovat všude.
On se deaktivuje na mapě, ale nedeaktivuje se na kompasu. Tam se pořád překrývají ikony ke všem úkolům. A počkej až jich budeš mít desítky
Nápis musí být taky. Když zrovna posloucháš během hraní ženu tak aby sis to mohl alespoň přečíst co se stalo
Mě tohle také moc nevadí, jenže takových jako ty a já je málo. A Warhorse potřebují hru prodat milionům hráčů a ty jakmile nebudou mít v questlogu popsanou postavu a bude jen orientačně označena na mapě tak se na to rovnou vyprdnou a půjdou hrát něco jiného.
Stejně tak dělat si poznámky. Já si je udělám, ale jestli to takto bude fungovat u každého druhého questu tak abych si vedl deník ke hře. A to tě za chvíli přestane bavit, navíc když si mezi řádky budeš psát nákupní seznam. Questy se ti začnou míchat, nebudeš moci najít kam si to napsal.
Možná by pomohlo kdyby bylo přímo ve hře připisovat k úkolům/na mapu poznámky. Možná ???
Kdyby sis měl pamatovat jak postava vypadá a šel si jí hledat, mezitím dostaneš jiný úkol a tam na to zapomeneš… no nemají to Warhorse jednoduchý.
Vzhledem k tomu že se pořád jedná o Alfu tak se tyhle všechny drobnosti ještě budou určitě řešit.
Zatím bych si stím nedělal takové starosti. Ale je určitě dobře se o tom bavit.
Haha, nemôžem než úplne súhlasiť!
Tohle jsem samozřejmě taky řešil sám se sebou: Vždyť je to jenom alfa… ale pak bych si to říkal třeba u další verze, a pak u další a pak by to bylo v plný a to už by mě sralo … a možná nejenom mě
Osobně doufám, že bude ve hře obtížnost bez zpomalení - moc nechápu jeho význam.
Já ano. Myš nemá na pohyb koně žádný vliv (u mě).
Byl bych pro pohled první osoby (když teda nebudou volitelně přepínatelný) v rozhovorech (bylo mi ale vysvětleno, že to není dobrý nápad) i při sběru čehokoliv.
MildaCmelak
MildaCmelak:
zvuk při zpomalení času zní divně. Možná by byl pěkný virbl.
Osobně doufám, že bude ve hře obtížnost bez zpomalení - moc nechápu jeho význam.
…
Naprosto souhlasím, jak považuju vše ostatní za skvělé, tak bullet time je pro mě totální úlet a nemá nic společného s realitou, doufám že bude aspoň vypinatelný.
Otázka je, jak by se stíhala následující situace:
- uděláš úspěšné parry a zaútočíš (zpomalení slouží i k tomu, že zjistíš že úspěšně blokuješ a můžeš zaútočit). To bude protivníkem úspěšně také odraženo a ty musíš v tu chvíli zase nějak zareagovat (parry, úskok). Dá se to stihnou bez zpomalení času?
Samozřejmě pokud by to bylo volitelné, tak bys to zjistil
Představuju si to asi takhle…
Ale vážně. To, že provede protiútok si už hráč může naplánovat když se pokouší o parry. Další parry to trochu komplikuje, ale zvuk meče by, jako znamení, snad mohl stačit.
Soubojový systém je už tak docela složitý, “bullet time” dává hráči čas přemýšlet nad dalšími akcemi.
V případě že by tam zpomalení nebylo, obávám se že by soubojový systém spadl do kategorie “Korean style”.
Kde by jen pilní asiati sedící u PC 24/7 mohli být úspěšní v umění boje.
To si zas nemyslím. Nejsem zrovna hráč s nejlepším postřehem, v Tekkenu i CS dostanu i od nováčka ale na tohle bych si troufl.
Protiútok plánuju už když se chystám krýt (na to nemusí člověk trěnovat víc jak 5 minut). Kryt protiůtoku by asi vyžadoval víc času, ale rozhodně ne tolik, co jsem investoval do Die by the Sword
Navíc - by mohl chybět jen na nejvyšší obtížnost.
Vypnutí slowmo je samozřejmě možnost.
Pro mě je ale slowmo celkem důležitý prvek pro soubojový systém.
- zpřehledňuje boj
- z homogenního boje typu cink-cink-cink vytváří živější zážitek, který se nejen lépe hraje ale také na který se lépe kouká.
Člověk prostě musí mít vykrývání načasované, když se slowmo vypne zůstane jen zuřivé mlácení klávesnice, kdy se bude hráč jen modlit že se trefil do časového intervalu vykrytí.
Tak mohli by na skúšku umožniť slowmotion vypnúť, ja by som možno rád vyskúšal hrať aj bez toho. Od toho je alpha, aby sa aj experimentovalo, nie?
- Bez pochyb.
- Chápu, že se to někomu snadněji hraje… ale dívá? Souboje jsou rychlé - v to je jejich autentičnost. Mě to tedy jen irituje. Komba a časování rozbíjí stereotypné “cinkání” ne filmový efekt.
Zuřivé mlácení a modlení? To je dost přehnané, nemyslíš?
To si nemyslím.
Zastávám názoru že ve chvíli kdy se vypne slowmo tak hráč začne bojovat s ovládáním hry a ne s nepřítelem ve hře, ale to je můj názor.
Teď už nemám nic konstruktivního co bych do debaty přidal.
Tak jestli chceš být superman z Matrixu a vyhrávat vše bez škrábnutí, tak věřím tomu, že bullet time chceš. Já zas chci realitu. A tam vítězí větší skill. Ještě by byla možnost takovouhle schopnost získat při vysokém skillu, to by bylo logičtější.
taky mám nějaký připomínky/detaily k nové alfě, hodím to sem, snad to nevadí:
1.na koni chybí opratě, chápu
2.mrtví lidi vypadají jako když spí a ne násilně zabití, nemají žádný brnění, chtělo by to trochu přitvrdit
3.lepší tutorial boje a klidně zvýšit obtížnost co to půjde, na tom se poznají chyby nejlépe
4.přidat ryby,rybař by mohl nosit nádobu na ryby, nebo to je jen sportovec?
5.zlepšit/zrychlit nasedání na koně a otevírání dveří, po čase může být nepříjemné
6.chybí mě tam víc nalehavosti a emocí, je to příliš poklidný až pohádkový, na to že tam někde jsou kumáni a hodně lidí umřelo, tak je klídek pohoda(žádnej stres), ale snad to je jen tou technickou alfou(pořád si tam snažim představit game of thrones )
7.mohly by se tam přidat cikáni(pardon romové)? toto etnikum tu bylo už v tý době velice nesnášeno
Tou dobou magneti teprve přijížděli do stř. Evropy (počátek 15. stol.) takže jich moc nebylo.