Nastavení klávesnice

Continuing the discussion from Nápady pro Kingdom Come:

Můj návrh je přidat do hry v nejbližší době nastavení klávesnice, protože pro ty co mohou hrát pouze pravou rukou je hra s nastavením W, S, A, D naprosto nehratelná. Nebo alespoň aby finální verze toto nastavení obsahovala. Již jsem se setkal s pár hrama, které toto nastavení neměli, takže pro mě bylo velice náročné je hrát.
[/quote]

Ahoj @zunzun1,

Možnost namapovat si klávesnici určitě ve hře bude. Zda-li se objeví v nadcházející alfě 0.5 nebo po té v betě nedokážu říci.

Pokud něco zjistím, určitě se s takovou informací podělím.

Děkuji za odpověď. Jsem rád že je tu takto aktivní komunita.

Když už jste toto naťukli, tak já bych rozhodně ocenil do hry vložit i otáčení na klávesách. Např. Gothic 3 měl A/D klasicky úkroky do stran a Q/E jako otáčení. Hráč tak nemusel používat k pohybu a rozhlížení myš. Dost her na to v současné době zapomíná.

Dobrá myšlenka. Rozhodně by to dalo hře velké plus od hráčů kteří nejsou zvyklí na myš.

Zajímavé, ikdyž nějak nedokážu pořád spolknout že existují hráči kteří nepoužívají myš (konzolové hráče nepočítám).

Nicméně taguji @MadSmejki, který na otázku změny mapování klávesnice už odpovídal, možná posvítí světlo i na otázku otáčení pomocí šipek.

Zde je link na anglickou diskuzi pokud by vás zajímala.

EDIT: obávám se ale že hra bez myši hrát půjde jen ztěžka a to vzhledem k ovládání soubojového sytému.

Tak já například hraji, když děti spí a v tu dobu mám trochu klidu i na večeři, takže půlku gameplaye odehraji pouze na klávesnici. Dál jsou tu lidi jako má manželka, která má počítač pouze na internet a díky nezkušenosti nedokáže zkoordinovat pohyb na klávesnici a myši současně, ale přitom má velice ráda historii a až hra vyjde, celou si ji chce projít jako takové virtuální muzeum. No a mám známého, kterému s jednou rukou nic jiného nezbývá, ale hra ho také láká. Potenciál tu určitě je a za hloupé namapování dvou kláves by to programátorům myslím stálo. :wink:

Důvody samozřejmě chápu. Jen vyjadřuji pochybnosti o výsledné hratelnosti.

Protože soubojový systém je založený zcela na koordinaci myši a klávesnice. A ikdyž se hra bude dát projít s minimální účastí boje, tak tam přece jenom nějaké nucené boje asi budou.

Když tak ženě budete muset pomoci a chopit se myši. A ejhle máte coop akci :smiley:

1 Like

Obávám se, že takováto změna příliš zasahuje do designu a byli bychom nuceni přemýšlet nad separátním ovládacím schématem, což by si vynutilo další změny designu pro celou hru. Namátkou si neumím představit, jak se bude na klávesnici hrát lockpickovací minihra. Ne v současné podobě.

1 Like

Partnerku hrát neuč,pak si nezahraješ vůbec. :smile: