Nový update 5.0

Víc nákladu bude moct dát na koně

po pár hodinnách hraní musím říct že souboje mi přijdou naopak mnohem lepší nekdy nemám problém porazit 3-4 vojáky najednou a kdybych posledně nenarazil na bug kdy byl jede vojak nesmrtelný (bez helmy dostal do hlavy nekolik ran a pořad nic+ asi dalsich 30 ran do tela) tak bych vyvrzdil cely tábor :smiley: zbývali už jen 4

Ahoj, jsem tu novej a mám pár otázek pro zkušenější KCD hráče:

  1. jak získám v betě 0.5 luk (z videí na YT vím, že na to byl nějaký Q, ale nemohu najít kde začíná)
  2. dá se nějak obnovit ztracená pověst / reputace (v kempu se semnou nechtějí bavit, protože sem zkoušel ukrást věci z truhly a neměl jsem na zaplacení “pokuty”). Nebo musim začít novou hru?
  3. jak zjistím kdo chtěl otrávit Jerryho? Myslím, že jsem promluvil už se všema ale pořád to nestačí
  4. Je někde seznam všech Q, který jsou zatím ve hře?

Díky za rady :wink:

tak jsem zjistil kam to Lešek ukryl když mě tam dovedl člověk musí mít speech tak 25 a on zpanikaří takže díky že jsi mi řekl že tam něco takového je jsem o tom vubec nevěděl

Nemáš zač.
Já jsem na to přišel až v 0.5, ale myslim že to tam už bylo v 0.4

  1. těžko.
  • Luk je v truhle v táboře hned u střeleckých terčů. Ale musíš jít uprostřed noci a i tak tě možná chytnou.
  • Další luk se dá sehnat tím že naženeš zatoulanou ovci v samopších (někde u říčky jak se jde k bábě kořenářce) k pasákovi který sedí u pole, které je hned vedle kupy s uhlím.
  • Truhla u kumánú prý taky obsahuje luk
  • Mužeš zabít vojáka s lukem
  • Původní mistr lukostřelby (má světlou prošívanici a přilbu) v Samopších by ti mohl luk prodat. Ale já s ním mluvit nemůžu take nevím jestli je chyba u mě nebo to už prostě nejde.
  1. Hádám že kdybys pobil kumány tak by se to mohlo zlepšit. Ale jinak bych řek, že musíš prostě zapnout novou hru. To je ale celkem v pořádku protože to je alfa a je potřeba koušet znova a znova.

  2. Promluv s Jerrym, jeho kámošem, jeho ženou, rybářem, Mariannou a Beilifem. Vaření lektvaru pokud vím není nutné, prostě necháš Jerryho trpět. Důležité je taky prošmějdit Jerrymu spíž protože tam je shnilé maso.

Je klidně možné že se ti quest bugnul, pak musíš začít novou hru.

  1. Ano: Summary of Quests (0.4). Dělal jsem to neoficiálně já, a dělal jsem to tak abych neprozradil zas úplně všechno.
    Je to dělané pro 0.4 takže tam není quest se ztraceným mečem v Mrchojedech.

Díky za rady a tipy ;-). Rozjedu to znova. Btw původní mistr lukostřelby mi nabídnul, že mi luk prodá, ale je docela drahej (mám dojem, že chce 44 zlaťáků + něco za šípy)

1 Like

On prodává luky dva a 44 je cena za oba :wink:

Pořád ještě nebyl vyřešen ten problém s CrySystem.dll ?

1 Like

Tak tu Leškovu skrýš musím ještě vyzkoušet, taky ten quest s mečem v Mrchojedech.
BTW: “straceným mečem” slušný češtin :smile:

pokud vím tak ne. Community manager (DrFusselpulli) říkal, že to je teď priorita ale protože to takovou chybu u nikoho ve studiu nehlásí, tak je to docela problém.

Já měl z češtiny trojky na vysvědčení už od druhé třídy.
Řekl bych že to vysvětluje hodně :smiley:
Ale pro klid tvojí duše to opravím

Podařilo se mi jednoho kumána vylákat a musím říct že mě překvapili když po něm ostatní “skočili” a zabili ho bez problému i když on se moc nebranil a pořřád šel za mnou jakoby nic :smiley:

Hezký večer všem,
konečně jsem backerem téhle hry, kterou sleduji již od jejího začátku na Kickstarteru. Zatím jí budu takhle sledovat i nadále, jelikož můj comp by ji 100% neutáhl, ale cítil jsem potřebu být součástí takhle skvělé komunity, která kolem téhle hry vznikla.
Těším se na nová videa a gameplaye, fotky, obrázky…prostě cokoli.
Mějte se fajn a držím palce při vzniku KC:D !

6 Likes

To já jsem se chtěl zbavit dvou vojáků co po mně šli s meči tak, že je dovedu ke Kumánům a podívám se, jak se budou spolu navzájem řezat… (načapali mně když jsem se snažil otevřít truhlu s lukem)

Když jsem je ale zavedl až ke Kumánům, tak na mě ti Kumáni samozřejmě naběhli, bohužel vojáky žádní Kumáni nezajímali, takže po mně šli jak vojáci tak Kumáni, bok po boku.

Zjevně jsem se stal veřejným nepřítelem číslo 1, když ostatní zapoměli na svoje neshody aby mě mohli zabít…

2 Likes

Ahoj, chci se zeptat, funguje vám pořád zaměřování bodnutí?
Mě přijde že od 0.5 jde bodat už jen doprostřed hvězdice, ale předtím, v 0.4, šlo vybrat směr kam chci bodnout.

Pokud vím tak to nešlo nikdy.
Ale možná jsem jenom nemehlo.

Máš pravdu že v předchozí verzi to vypadalo, že růžice je zaměřená nějakým směrem a při bodnutí to tak zůstalo, zatímco v nové verzi když bodneš tak se vysvítí pouze střed hvězdice.
Nicméně z mých zkušeností to i v předchozí verzi vždy bodalo přímo dopředu, a výběr strany neměl žádný efekt, nebo jsem si alespoň žádného nevšiml…

2 Likes

Jsem stejného názoru.

Já se opírám o video o Combat systemu ještě z Kickstarteru:

Pan Bocan tam říká že máš 3 druhy útoků (bodání, sekání a special - kopání apod.) a 6 možných cílů na nepřítelově těle. A sám pak říká že to znamená že celkem máš 18 různých možných základních útoků.
Pokud se bodat dá jen doprostřed, už to asi není pravda. Nevadilo by mi kdyby to změnily, chápu že to musí být šíleně těžké to naprogramovat a kompromisy jsou nutné. Ale vadilo by mi kdyby se to mělo nějak zamlčet / ututlat / přejít.

ok, pojďme se pokusit zjistit pravdu @Vik