Cryengine 5.3.4

Ahoj. Crytek má poslednú verziu cryengine 5.3.4. S ktorou pracujete u Vás v štúdiu? Keď vydajú novú verziu tak len upgradujete a implementujete nove prvky ak nejaké sú do hry? Star citizen pri alfa verzii 3 implementoval nové nasvietenie a efekty v rámci cryengine. Plánujete aj vy nejaky posun v grafickom engine,resp.jeho upgrade na nový vizuálny level? Ďakujem za odpoveď a prajem úspech v tvorbe skvelej hry. Lukáš

Ahoj.
Pokud vím, tak engine se neupgraduje, protože je již hodně modifikovaný a hra je ve vývoji už příliš daleko.
Ale například Global Illumination ještě implementovaný byl a je v betě (pokud hra běží v nastavení na „high“).

1 Like

Vďaka za infošku. Rád by som počul odpoveď aj od Dana Vávru a jeho tímu, čo som uviedol hore správe ohľadom Cryengine a implementovania nových prvkov, nasvietení,efektov…Star citizen také niečo spravil,neviem presne kedy oni začali vývoj hry,ale až po niekoľkých rokoch implementovali nejaké nové nasvietenie a efekty do hry a tiež bežia na nejakej odnoži cryenginu. Každopádne určite to bude pastva pre oči,to verím. Mohli by tam dať aj jeseň a zimné obdobie, to isté prostredie by stále vyrážalo dych,no iným spôsobom. L.

Star Citizen už CryEngine opustili a přešli na Lumberyard od Amazonu. Lumberyard je vlastně CryEngine 3.x, který koupil Amazon od Cryteku a tím zažehnal Crytek bankrot.

Pouzivame velmi upraveny CryEngine 3.7, ale globalni iluminaci treba mame. Pocasi je implementovane, nicmene hra se odehrave na jare/lete, podzim a zima neni v planu.

Odborne povidani nejen na toto tema zde: https://www.youtube.com/playlist?list=PLgzlUXEE6QUwkb2J_1wtwQI3xE_2QO67c

Skoro bych tento topic ozivil… je nejaky plan na update cryengine kvuli hdr?
Prece jen je to dost zalostne, v 21. stoleti mit na ps4/x1 900p a jen na xbox one 1080p a bez hdr…

No ono tu jsou mnohem žalostnější věci. Jedna znich je že třeba takový xbox ONE má grafiku v tom jak říkáte 21.století, která je srovnatelná s HD 7700 což byla karta za 3 tisíce a žády dělo. PS4 na tom nění o moc líp. Čili chtít vyšší rozlišení na tomhle už není ani o optimalizaci. Možná typ hry jako je CoD, FEAR který jsou uzavřenej koridor tam by to strochou šikovnosti možná i šlo, ale u opnworld to by museli být ve WH kouzelníci. Chtít po konzoli v openworld HDR a 4K ješílenost. To je jako koupit si Felícii a chtít po dálnici jezdit 350Km\h to prostě je nereálný. A kdyby zase nastavili 4K resolution a nastavili “všechno” na Very Low včetně No Shadows, 0xAA, bilinear textury filtering a další, tak by to jelo na ty 4K vpohodě 60fps ale strhnul by se megamonstrozní HATE jak je to ošklivý, že PC scéna to má super a konzole fuj a jak ta optimalizace dopadla špatně. Prostě konzole no…

2 Likes

Co se týče HDR tak to snad žádný vliv na výkon nemá, akorát lidí, kteří na to mají hardware je něco kolem nuly…
(Za tenhle font by měli někoho pověsit do průvanu.)

Plány na implementovanie Vulkanu?

Ani nevim jestli jsou uz nejaky PC HDR monitory k dostani? Vim, ze muzu pripojit televizi, ale… Je potreba podpora na strane graficky karty, nejaky OS etc?

Nemyslim ze hra podporuje farebnu hlbku 30 (HDR 10) alebo 36 bit (HDR 12), minimalne nie na PC.

HDR pri standardnych farebnych hlbkach je s prepacenim len reklamny trik.