Frustrace, kletby,... proč?!

Hry hraju od konce devadesátých let. Toho času byly hry těžší než jsou dnes. Žádné zavedené herní mechanismy, asutosave, autoheal, internet :slight_smile: Prostě jste na to museli přijít a šlo to.
RPG! Budiž požehnáno tomu žánru! Dohrál jsem nespočet RPG her. Luk, meč s tím jsem se naučil vždy zacházet a povedené souboje sehrát a k zběsilému mačkání všeho jsem se nikdy neuchýlil.
A tak jsem si pořídil KcD, těšeje se na nové dobrodružství v českých luzích a hájích. Hra “je” skvělá, pánové z WH studia kloubouk dolů! Dokonce se nemůže zbavit vlivu 90tých let, hra si prostě kráčí svojí cestou. Neřeší “nezajímavé téma”, které se ukáže zajímavavím být! Neřeší, že se odehrává v Čechách, o kterých světové hráčské publikum pro které byla vytvářena, pořádně neví že existují. Vždyť grafika a atmosféra hry je vinikající.
Proč se ale u téhle hry víc rozčiluju než se bavím? Protože doposud nedokážu zabít víc než jednoho soupeře. Dva na jednoho a raději zdrhám. Nedokážu stále trefit šípem na pět metrů. Soubojový systém je originální a to se mi líbí. 1 vs 1 si už docela užívám, ale jak mám vyčistit tábor lapků, jen kleju a nadávám. Nadávám, když ujedu kus cesty, prokecám vesnici a pokud se někde přes den na hoďku nevyspím, v lese mě někdo přepadne a já se vracím pomalu o půl hodiny zpět a vše znovu. Nechci hru ukládat po každém švihu mečem, ale proč ku*va musím hrát některý pasáže stále dokola, jen proto, že se někde na chvilku nevyspím a hru neuložím? Grrrr.
Takže super, hra je tím reálně krutá, jak středověk sám a já si prostě bez frustrace nezahraju. Přitom nechci zas tak moc… jen se bavit. asi jsem lhot lama…

A co vy, už jste ve hře jako doma? :slight_smile:

40 hodin ve hře, jsem zvyklej :slight_smile: musel jsem stáhnout mod kterej hru udělá těžší, protože později jsem si naopak připadal až příliš silnej a ničil jsem 1v5 a víc bez zapocení…
:slight_smile: jestli tě serou savy, doporučuji unlimited saves z Nexusu :slight_smile:

Osobně se savingem problém nemám, když mě někdo přepadne mrknu kdo to je - vidláky zmasakruju, když vidím profi bandity, radši nahodím koně a zdrhám, tak jak bych to udělal v realu :slight_smile:

1 Like

Sejvy určitě opraví / vylepší. K tomu boji, jsi obyčejnej syn kováře, kterej nic neumí, takže se není čemu divit.
Osobně můžu říct, že jsem měl zásek někde uprostřed hry, kdy jsem nemohl porazit 3 protivníky … Místo abych šel do dalšího kroku questu jsem se vrátil do Ratajů a hodinku bojoval s Bernardem, vylezl jsem asi celkem o 10 levelů napříč sílou, obratností, vitalitou a současně podobné číslo v mečích a štítech … Současně s vyššíma levelama je dobrý odemknout si komba :wink: Takže radím, se učit, se učit, se učit :slight_smile:

Jinak mám podobné pocity :slight_smile:

1 Like

taky bych řek že jsi “zacyklenej” tj. nebojuješ = nemáš vyexpený bojový vlastnosti…tréning tréning trénig…no a taky záleží jakou máš výbavu a jakou soupeř,to ses nepochlubil…

1 Like

Hraju na PS4, čili bez modu. Ale dík za podporu :slight_smile:

Dík za podporu :slight_smile: Budu makat dál :slight_smile: Byť jsem si myslel, že moje postava už neni takovej looser, tak asi je.

Je to nevyladěné, jednou potkáš lapku, kterýho zabiješ jednou ranou a podruhé o půl hodiny později narazíš v lese na super nabušenenýho master banditu, kterej běhá jako superman a je ho první útok je nějaký kombo, který tě připraví o všechnu staminu a nebo tě rovnou zabije. Později jsou boje primitivní (tak od 30 nahraných hodin) a to hlavně díky velmi špatné AI kde nepřátelé jen stojí a koukají a nebo lučišník vás není schopný trefit z 1 metru atd.

Díky za odpověď. Přijde mi, že narážím jen na samý supermany :slight_smile: Ještě na tom teda zamakám… uf, to zas bude zvýšenejch hlasů :slight_smile:

Já jsem uvažoval, že si stáhnu mód na savy a nakonec jsem to zavrhl (jediný, co bych uvítal je save při ukončení hry).

Jako jedno z největších plusů KCD beru to, že mě hra neskutečně pohltí. S mojí disciplínou by to s módem bylo save, load. Radši tu možnost nemít :smiley:

Chtěl jsem jednou přepadnout tábor banditů, akorát že jich tam bylo 6-7. Dostal jsem samozřejmě přes hubu. Tak jsem příště nešel ve dne, ale v noci a změnil taktiku. Úspěch a mnohem větší radost než kdybych save/loadoval…

1 Like

Na tuhle hru se perfektně hodí moje oblíbené motto:
“Když už nemůžete vyhrát poctivě, tak aspoň vyhrajte!”

Kdo říká, že musíte bojovat fér? Nehrňte se do bojů, kde mají protivníci výhodu, uzpůsobte si souboj tak, aby vyhovoval vám. Chcete příklad?

Spoiler

V rámci questu Najít Zrzka (nebo jak se jmenoval) jsem měl zabít dva bandity, co otravovali tábor uhlířů, a za to mi uhlíři prozradí, kde Zrzka hledat. Je to hned na začátku hry, Henry byl ještě zelenej a nezkušenej… no zkusil jsem to asi 5x frontálním nástupem a dopadl jak sedláci u Waterloo. Nakonec jsem pochopil, že tudy cesta nevede a zkusil to jinak - počkal jsem si na noc, až banditi zalehli ke spánku, připlížil se k prvnímu a omráčil ho, druhý se probudil, ale povedlo se mi ho slušně posekat dřív než stačil vstát a obléct si brnění. Pak už se mi ho nějak povedlo udolat, ale kdybyste se mě ptali, doteďka ani nevím jak :slight_smile: Každopádně, mission acomplished.

A mimochodem, mělo to hezkou a poučnou dohru - vracel jsem se zvesela k uhlířům, cesta vede lesem podle potoka, vyjedu ze zatáčky a co nevidím? Partu čtyř lapků, co přepadla kupce, a správně odhadli, že bych jim mohl taky něco přispět. Zasejvováno jsem pochopitelně neměl. Měli jste vidět, jakým fofrem jsem se otočil, zmizel v lese, o kus dál přebrodil potok a vééééélmi opatrně šel k uhlířům druhou stranou. Předpokládám, že mě tam ti lapkové hledají doteďka.

2 Likes

Mám úplně jiný “zážitek” z tohoto questu :slight_smile: Potkal jsem ty dva chlápky v lese, toho co měl na sobě prošívanici jsem střelil lukem a jeho kamarád ho začal z ničeho nic mlátit… když bylo dílo dokonáno přepnul se z bojového módu a klidně šel dál. Akorát jsem ho doběhl a pár ran zezadu to vyřešilo… Tolik asi k dodělanosti této hry.

Se pohádali a on konečně uviděl příležitost se odtrhnout od svého staršího bratra a vykašlat se na přepadání… :smiley:

1 Like

… a se sentimentálním povzdechem svému méně šťastnému kumpánovi podřízl hrdlo a sebral měšec… :smiley:

Já to cítím podobně! Čím tu hru hraju dýl, tím mi nějak leze víc na nervy. Hraju na PS4 a je to bída. Doskakování textur (někdy ani nedoskočí a domy jsou i bez střechy a rozmazaný), všude nějaké chyby (špatné chození po schodech, celou hru spadlá brána a já se musím škrábat přes padací bránu a v misi, kde mám přitáhnout i koně na hrad, je nadlidský úkol - asi 30 minut jem dokola skákal ze skály na padací bránu až se mi to kupodivu povedlo), opakování spousty questů kvůli mizejícím důležitých lidí, ovládání koně je taky bída (neustále hledám jeho hlavu), a dalších milion chyb (tereza se nepůjde projít, protože prší a přitom venku svítí sluníčko), když chtěl mlynář ukradnout od kata prsten, tak sem ho radši sejmul protože stealth tu prostě nefunguje a jaké bylo moje překvapení, když se v pozdějším questu zase objevil živý a zdravý… A to je jen hrstka Malé keříky na polích a kůň se o ně neustále zastavuje… Bojový systém je stejně jen zběsilé mačkání 4 tlačítek… Grrr. Nejsem si jistý jestli tuhle hru někdo někdy opraví a opravdu se bojím další hry vytvořené v tomto upraveném enginu!!! Nebýt to hra od čechů v českém prostředí už disk letí z PS4 z okna ven… Mrzí mě to na hru jsem se moc těšil (5 let!!!).

2 Likes