Jsem nasranej

Musím říci, že málokterá hra mě dokázala tak vytočit hned v první půlhodině. Ke koupi hry mě přiměla současná slevová akce a taky to, že už snad vychytali většinu bugů, které hra měla. Takže bez mučení přiznávám, že jsem začátečník a teď hodnotím pod vlivem prvního dojmu. Nicméně málokterá hra mě takhle vytočila hned ze začátku.

Hned na začátku s matkou si na základě rozhovoru vyberu začáteční staty. Bohužel absolutně nevím a ani vědět nemohu, k čemu jednotlivé staty budou a co je či není důležité, takže je to v podstatě o náhodě. Ze začátku by mělo být nějaká defaultní rozdělení a změnu bych měl dělat až tehdy, kdy do hry nějak proniknu, ale prosím. Pak přijde na řadu úkol: Dostaň prachy z ožraly a kup uhlí. Dobrá, jenže ožrala u sebe nemá věci v hodnotě peněz potřebné na uhlí (ani když ho zmlátím a seberu mu ty věci, za které dluží) Docela zvláštní, že věci jsou levnější, než materiál na jejich výrobu! (obešel jsem všechny obchodníky) To nedává smysl!!! Tak řeším, co s tím. Zkouším smlouvat. Smlouvání by mělo probíhat tak, že obchodník navrhne směšně nízkou cenu a já přehnaně vysokou a sejdeme se na půli cesty. Nicméně jakmile zkusím navrhnout nějakou vyšší cenu, než jen o pár desetinek, což mě fakt nevytrhne, tak okamžitě obchodník končí. WTF?! Chápu, že jsou nějaké staty, které moji schopnost smlouvat ovlivňují a z počátku je nemám na vysoké úrovni, ale ty by měly ovlivňovat třeba to, kolik mohu maximálně navrhnout jako první možnost (tu přehnaně vysokou) nebo počáteční nabídku obchodníka, což pak ovlivní ten výsledný střed, případně zda výsledná cena bude spíše blíže k mé původní nabídce, ale když nabídnu cenu o 50 %, tak mě hned posílá někam?! Sic to není dobrý balanc, ale i to bych pochopil. Hra se tváří jako náročná, prosím.

Mohu zkusit prodat další věci, co mám, ale takhle na začátku nevím, jak moc je budu potřebovat v budoucnu a zda je to cena dobá nebo na nic. Takže se mi ještě nechce prodávat.

Inu zkusil jsem hazard. Ta hra v kostky vypadá zajímavě. Dokonce není pouze o náhodě a mohu ji částečně ovlivnit mojí ochotou riskovat. Odehrál jsem tři hry a málem letěl monitor z okna. Hry často podvádějí, ale tohle?! Z těch tří her soupeři pokaždé padla postupka (1-6) takže získal náskok, který já jsem nedohnal. Já i když házím všema kostkama, tak mi průměrně každý druhý hod nepadne žádná použitelná kombinace a ani 1 či 5 a jemu několikrát padnou dvě jedničky, když hází dvěma kostkama. Fakt bych čekal, že tohle bude férová hra. Chápu, že to nebude způsob, jak vydělat jmění, ale šance vyhrát pár drobných, když zrovna chybí do nákupu. Spokojil bych se s šancí na výhru 2:1, ale tohle?

No a poslední hřebíček do rakve je registrace sem. Proč nestačí jen jedna? Když jsem se zaregistroval na stránkách, proč se hned nevytvořil účet i zde na fóru? A proč proboha chtějí heslo o 10 znacích?!!! Jsem snad v bance? I kdybych si dal heslo: 123, je snad moje věc, jak si zabezpečím svůj účet!!

Všetky staty sa dajú v hre vylepšiť, takže je jedno, čo si na začiatku s mamou vyberieš.
Ožrala vravel pravdu, nemá peniaze, ty mu zoberieš čo má, predáš to uhliarovi, vyjednávať môžeš viackrát, ak pri vyjednávaní zobrazuje nasranú tvár, tak ťa ľahko pri ďalšej ponuke odbije, preto zvoľ presne sumu, s ktorou určite súhlasí. Neskôr sa dá tento skill vyjednávania vylepšiť. Oplatí sa ti všetko predať okrem zbroje, všetko nájdeš vonka, a obchodníci aj tak nemajú veľa peňazí. Vývojári v predošlom update pridali postupky a tak aj úspešné hody súperov sú pravdepodobnejšie a počítač to naozaj vie hrať.
Registrácie na stránku a forum sú oddelené pravdepodobne preto, lebo nie sú synchronizované. Mnohé stránky vyžadujú po užívateľoch silné heslá zahŕňajúce veľké písmeno, číslo a 10 znakov. Je to už klasický postup.
Čudujem sa, že sa tak rozčuľuješ nad takými maličkostami. Čakal som, že tu dáš nejaké skutočné bugy, keď si ich na začiatku spomenul, ale toto je celkom klasika a nič náročné na hre nevidím na začiatku, akurát, že tam chýba podrobne popisujúci tutoriál, ktorý je roztiahnutý na pasáže v budúcich udalostiach.

No tak sem to dočet až na konec a nikde ani jedna zmínka o bugu? zajímavé. Stěžovat si na to že mi hra nejde na ruku a tudíž mužu/musím přemýšlet nad x zpusobama jak situaci vyřešit mi prijde hodne divny u RPG hry. Argument že nevím kdy co můžu prodat je taky podle me u takové hry blbost, ty snad ve skutečnosti víš že věc kterou sis treba koupil kdyz ti bylo 15 budes potrebovat nebo ne az budes starší? K těm obchodníkům, pokud budes hrát dál uvidíš že ekonomika hry je vlastne az moc lehká pro hráče. Je to jedna z veci na kterou si lidi docela stezovali. Mě osobně pride normalni kdyz bych rekl obchodnikovy ze chci koupit vec kterou on nabízi za 2k za cenu třeba 500,- že mě hned posle pryc. Smlouvání bylo vzdycky prece o trpelivosti a nějakým zkoušení. Já osobně sem nikdy až do vydání KC:D nebyl hráč RPG her ( nemám rád fantasy atd. ) a nepříjde mi tahle hra těžká. pokud ti vadí víc možností jak plnit úkoly a to i třeba tak že si to sám vymyslíš tak si asi zvolil špatnou hru …

1 Like

Pánové, evidentně jste nepochopili, co jsem chtěl říci. Mě nevadí, když je hra těžká, ale musí to dávat smysl a být fér. Rozhodně nedává smysl, když konečný výrobek stojí méně, než suroviny. Nicméně mě nenapadlo nabídnout ty nástroje přímo uhlíři. Zkusím. Nebo rozhodně není fér, když soupeři padají komba mnohonásobně více, než mě. Kdyby mu ta postupka padla jednou, tak si řeknu, že mám holt smůlu, ale 3X?! Když to pak vztáhnu ještě k ostatním hodům, kdy mu několikrát na dvou kostkách padly dvě jedničky, tak musí mít cinknuté kostky. Pokud takhle hra zachází s pravděpodobností, tak prostě podvádí. (Nebo je soupeř mistr Jedi. :D) Pokud ty staty na začátku nemají význam, tak je zbatečné to tam dávat, jen to mate.

Jo a co se týče hesla, tak 10 znaků na obyčejné fórum mi přijde jako zbytečné. A to, že to dělají i jiní, nic nemění na tom, že to je zbytečně předimenzované.

Niektorí hráči NPC naozaj podvádzaju. Nie sú zbytočné, skrátia ti dobu levelovania, no nie sú tu triedy, ktorých sa musíš držať. Jindřich je na začiatku nemehlo, čo nič nevie a ty si ho máš podľa svojho konania vylepšiť, takže keď budeš sekať nepriateľov, tak ti pridá len skúsenosť s danou zbraňou, či keď budeš veľa behať, zlepšis si vitalitu.

1 Like

A s těmi Kuneshovými věcmi: vzal jsi mu opravdu všechno? Někteří vezmou jen věci z truhly…

Ja som zobral len, čo bolo v truhle a prešiel som.

Borci je to jen hra. Neberte to tak vědecky. Má to být jen na pobavení a odreagování. Mi přijde že to moc zerete:)