Neobvyklé způsoby řešení úkolů

Ahoj,

zde bych poprosil o možné příspěvky o neobvyklém způsobu řešení úkolů v této hře.

Tzn. Název (popř. stručný popis daného úkolu) a jeho neobvyklé řešení. Topic by mohl sloužit jako jakýsi zákysník ve hře. Např.

Intro - Jindřich s Frickem a dalšíma kamarádama znečistil barák němce - v průběhu honičky (my vs dráb) lze při rozhovoru s Frickem získat paklíče apod.

-Tip:
Sázava - klášter - Jindra mnichem:
Dříve než Jindra oblékne mnišský habitus, vnikněte do kláštera (lockpikning 15 stačí - popř. použijte lektvar tichošlápek + sýček). Vstupte tam vždy od 22:00 do 03:00 máte klid, všichni spí. Zde “vykradte” klášter (habitus máte od apatykáře co ošetřuje zraněné nedaleko kostela z truhly - popř. si ho opatříte během průzkumu kláštera). Věci jako stránky z denníku nevyhazujte. Po průzkumu kláštera - by jste měli mít (viz post co psal nick savvym) + přečtené info o nových mniších + něco o dolech,rtuti a plátech. Potom běžte k hlavním vratům - měli by jste mít klíč. Odemkněte je. A ještě v této hale je průchod do chodby - je tam i nezamčená “almara” - tam vložte vše co budete potřebovat - tzn, paklíče pár peněz - lektvary - tichošlápek,sýček. Lze tam dát i mnišskou robu (černou) pokud vás chytí nepoznají vás až budete knězem.A nezapomeňte tam vložit nasbírané stránky co jste získali při průzkumu kláštera. Potom, jelikož skřínka není uzamčená v rouše beránčím, stačí si vzít zpět ony věci.

-Tip2:
Při plnění úkolu “vykuřování” se nechá právě Tip 1 spojit s tímto. Nikdo vám věci nesebere - vy musíte pro knihy (pozor na 2 knihu - myslím je důležitá pro úkol mor v mrchojedech). A navíc máte potom víc času na plnění úkol v rouše beránčím kdy nemusíte vše oběhávat jelikož půlku úkolu už vlastně máte splněnou.

-Tip3:
Ratajský turnaj - bug:
Pokud myslím že je to Ledečko (nejsem si jist) naberete úkol od kováře, kde máte zjistit kdo zabil Svatopluka jeho syna (Černý rytíř), objeví se nový úkol ratajský turnaj. Po tom co se do turnaje přihlásíte začne nekonečný loading.
Takže - přespat - ráno jít před Herolda - uložit a skončit. (Tzn. vypnout hru). (Osobně ještě zrestartuji celý PC ale možná to není potřeba). Potom spustit nově hru - načít poslední uloženou pozici - a jsme v turnaji (po přihlášení u Herolda) - bug odstraněn. Verze 1.7.1 (2)

-Tip4:
Ostatky svatého - první lze koupit od “podivína”. Další je ona miska pod klášterem. A jak nám naznačuje úkol - možná to ještě není vše - u kapličky (tam kde je úkol s květinama na hrobě Aloise) je ještě jeden hrob který se nechá vykopat.
Z něj máte další kost pro úkol. A možná poslední část je onen zub sv. Prokopa - úkol pro podivína. (Ale toto nemám odzkoušené - jestli se pak objeví v dialogu se strážcem).

Pri úteku zo Skalice som obišiel Kumánov tak, že som vyskočil na múr a šiel naokolo Rovnej bez prenasledovateľov.
Vkradol som sa do Sázavského kláštora zo zadu, našiel tam document s popisom nováčikov a následne začal quest Ihla v kope sena. Vyhodili ma, lebo som mal u seba halapartňu. Vrátil som sa s tým, že som vedel koho zabiť. Teda tipol som si správne.
Keď som bojoval s Prckom, tak mi meč naňho moc nefungoval, a nemal som pri sebe halapartňu, tak som ho strelil lukom.

1 Like

Nebudu zde psát možný spoiler,jelikož, to celá spoiler zřejmě bude, ale mnoho hráč§ zde píše o bugách, či jak to řešit jinak - takže zde pro takové napíšu jak jsem co řešil a s čím jsem se setkal:

Raubritter:
Bug (co se mi stalo) - s úkolem “píáže Jana Ptáčka” - po přijmutí se objeví ratajký turnaj, a pokud otálýte do druhýho dne,turnaj se zaktivuje - s tím, že Raubritter nejde splnit - nejde hovořit s ptáčkem ani po splnění úkolu v turnaji.
Druhý bug,pokud vyberete truhlu u Ptáčka,prodáte z ní věci, potom se opět objeví bug, a práček s váma nebude mluvit - nejde sehnat zdobená košile.

Takže já to specialně hraji po jednotlivých úkolech, zejména kvůli pisatelům cozde píší že tam je bug, nebo že to a to nejde plnit.

Důležité: Vždy je jediný způsob jak se vyhnout bugům a získat achivement - a to je load staré pozice - bez ohledu na postup ve hře - tím získate achivement,seč občas oželíte specialní předměty co dostanente jako odměnu.

A ted k tomu úkolu:
1.Posunte cas na o 8 hod ráno
2.Navštivte lázně,a a zaplatte si všechny služby.
3.Nakupte ještě v lázních milenec a mluvka elíky - taky sejvovici.
4.K ptáčkovi vyberte truhlu, hra vás přenese k hanušovi.
5.Potom si vezměte na sebe pohodlné věci - ty comají nejvyšší charisma
6.Bežte k Bernardovi a aktivujte raubritter.
7.Nemusíte pak jezdit s nima,jen o půl hodky posunte čas, pak jedete sami.
8.Setkejte se na místě s Bernardem a - promluvte si s ním.
9.Navštivte nejprve jižní tábor - a připravte si 5 obvazů.
10.Navštivte severní tábor - a přemluvte hospodyni - nemluví pravdu - zavede vás na místo s Wolfinem,
11.Běžte rovne za nosem,dokud se neobjeví že jste našli tábor.
12.Vraťte se za Bernardem.
13.Dřív než s ním budete mluvit - napijte se - milenec,mluvka - musíte mít aspon 16 charisma (!)
14.Promluvte si s Bernardem, a řeněte mu, že lepší je nebojovat a dohodnout se. (Nezapomente mu říct,že těch laků je 10)
15.Dostanete … z Olešnice, (jinak toto nejde získat) a ještě - sundejte vše co máte MUSÍTE být neozbrojeni,a pak, i bez brnění, prostě máte pouze (Nevím přesně název - prostě košili z Olešnice) a jedte za Wolfinem - přímo do tábora.
16.Zastaví vás stráž, řeknětě že jedete za Wolfinem vyjednávat.
17.Zjistěte jak se věci maj, a řekněte mu,at tu nechá “pokutu”.
18.Bude souhlasit - pak se vratte za Bernardem,vyřidte mu tu štastnou zprávu - pošle do ratají
19.Hanuš - bude spokojenej a překvapenej,něco vám dá - a máte splněný achivment + úkol Raubriter,bez boje.
To je vše.

Myslím si,že není zapotřebí opakovat - pozor spoiler (!) Stejně jako to,že popis,zážitek ze hry je psán po Hard Core mod (dále jen HC)

Přibyslavice: (příspěvek bude rozdělen do průzkum - výstavba (spíše řešení úloh coby ryhtář) - a lidé do Přibyslavic, zde se bude jednat o budovy - strážnice (místo stájí) a nevýhodnější pekař (místo řezníka).Nebude se týkat schánění surovin.

Takže dříve než začneme - snažme se nalevelovat výřečnost + mít věci zvyšující charisma + pár rostlin (k zvýšení charismatu a výřečnosti u žen + onen perk). Je to investice do budoucna, kdy budeme jako rychtář rozhodovat či nabírat lidi do Přibyslavic. Dá nám to další možnosti - stejně jako v kterékoliv jiné části hry při plnění úkolů včetně těch hlavních.

Průzkum:
Po rozhovoru s Péťou + oznámení u pana Racka máme za úkol průzkum.

-Takže půjdeme tak, jak nám prozradil Péťa. Po nalezení Přibyslavic ale svojí cestu změníme. Tudíž nepůjdeme přímo (přes most) ale půjdeme (nejprve nalezneme) cestu od západu.

-Cesta od západu - zde nejprve poblíž cesty zavoláme koně - slouží jako vztyčný bod,popř. rychlý útěk a navíc občas se o něj jaksi nepřátelé zaseknou (opravdu děkuji za tyto skrypta postav,jinak bych nervil). Skrčíme se a pomalu jdeme do Přibyslavic. 1 nepřítele zabijeme ze zálohy,seč seběhnou se další 2-4. Utíkáme před nima - směr kůň.Jelikož z této strany za náma nepřítel moc daleko něběží stačí si počkat na vhodný okamžik a pomalu 1 po 2 zabít.

Pokračování od cesty ze západu - dosáhneme časem místa, kde pokud se podíváme směrem nahoru, vidíme či tušíme tábor lapků v Přibyslavicích.A zároveň vidíme, jak po jednom zbytek lapků (lučišníci) se na nás z kopce snaží dostat - zde je to jednoduché - nikam se nehrneme - nejprve odstřelujeme lukem,pokud je lapka už před náma - stačí 1 rána do hlavy.Navíc se stává že,velmi často se oni lučišníci střílí navzájem.

-Potom co jsme se zbavili lučistníků - pomalu pokračujeme směrem ke středu Přibyslavic.Zde pozor na kumánské stráže - nesmíme se k průchodu do jejich ležení moc přiblížit.Takže dostaneme se do bodu kdy Jindra oznámí něco jako - zde je dost místa pro boj.Kumánské ležení máme přímo před nosem (průchod) tábor lapků doleva nahoru do kopce.

  • Vydáme se tedy do kopce, do tábora lapků.Kumány jsme nevyplašili,neví o nás. Zde pozor, u kláštera po pravé straně na nás čeká halapartník.A za ním zavřené vrata - podívejte se na ochozy - jsou tam lučištníci.Pokud se opřeme o vrata - pak po nás vyběhnou i oni. Takže utíkáme před halapartníkem + lučistníky, tou samou cestou co jsme přišli.Není to nic složitého - časem se oni lučištníci zastavují,což je ta pravá chvíle - přiběhnout k 1 a ubodat ho.Nebo rannou do hlavy šípem ho zabít.Takto postupujeme dokud ony lapky nevyřídíme.

  • Další je levá strana tábora lapků - zde jsou poslední 4 - 2 v chýši 2 u ohně.Asi jeden z nich je velitel má krásné brnění. Takže asi se nám nepovede je zabít ze zálohy - takže systém - uteč zab a vrat se.Max nám v táboře lapků zbudou 2 lapkové - lučistníci. Ty už ze zálohy napohodu zabijeme. Pak zapálíme šípy vybereme truhlice, kde naneštěstí nenajdeme elixír jedu :slight_smile:

  • Kumáni - pomalu sejdeme z kopce a počkáme až stráž u vchodu půjde na obhlídku. Pak rychle naběhneme na začátek tábora a utákáme tak abychom kousek za vstupem do tábora směrem do kopce k lapkům po levé straně mohli naběhnout na kameny. Vyběhneme kam to jen jde, kumáni po nás prostě nemůžou. A sledujeme jak se navzájem zabíjí - střelci střílí do svých řad a občas i kumán trefí mečem kumána - tím nám to ulehčí - takže vezmeme do ruky luk a potrénujeme střelbu. Nakonec nám zbyde poslední kumán,přehodíme zbran - tzn meč - naběhneme na kumána a zabijeme ho.

  • Máme čisté Přibyslavice, těd jen zapálit šípy (musíme mít v invu louč/pochodeň) a otrávit kotlíky.Je jich myslím 5 ale z truhlic máme max 4 lahvičky jedu.Ta poslední je,pokud proběhneme kumánský tábor směrem na východ v přístřešku položená na sudu.

Úkol hotov.Oznámíme Rackovi posléze Divišovi.

Úkol2 - dobývání Přibyslavic - zde je to přímočaré,ale u kumánů dostaneme za úkol zabít velitele a lučistníky.Stačí vyprovokovat lučistníky aby běželi za náma a my poběžíme k vojákům.Oni nám pomohou poř většinu zabijí.

Souboj s Prckem.V HC modu má (myslím že se helma jmenuje psí čumák) krytou hlavu.Takže možná na normal mod ho lze zabít střelou do hlavy, seč já to nedoporučuji. Pěkně mečem, a snažme se ho rozhodit,hodně se krýt - tahat ho na kraj ochozu.Tam bodání do hlavy a pod. Lze zabít mečem a to bez vetšího zranění. A proč mečem? Jelikož se vám ho nepodaří zabít úplně - je třeba ho “dorazit”.A dříve než to uděláme - obereme ho o vše co má. Pak ho zabijeme a hra dále pokračuje animací.

Pár zajímavostí - o lahvičce jedu jsem psal - dále od jednoho z lapků + dalších + Prcka se nechá sestavit krásná počerněná zbroj.Dále snažme se tento úkol plnit bez odskakování na jiné úkoly a v “jednom” dni, jelikož všechny předměty nejspíš neuneseme- Takže je dobré tak trochu trpět stihomamem a předměty (ty méně cenné - nejlépe meče) Naházet do truhlic ke kumánům nebo blíže k Přibyslavicím východní cesta někde u stromu. Tím o ně nepřijdeme. Co se týče osvobození lokátora - teď už můžeme do kláštera/kostela.Bud na ochozy,nebo vylézt úplně nahoru do kapličky (souboj s Prckem) a otud odstřílet všechny lapky - je to humorné,protože oni neví odkud ta střelba jde.Další část je lokátor Martin - zde pokud bychom naházeli - zem či do truhlic předměty, přijdeme o ně.Jelikož ten tábor obsadili opět lapkové.A truhlice jsou opět zamčené.Takže i věci na zemi by nám sebrali a už bychom je nenašli. Po osvobození lokátora Martina, naložme veškeré věci co chceme - jinak o ně přijdeme.Klidně můžeme být přetíženy.Teprve potom si promluvme s Martinem (tomuto předchází procházka s lokátorem a určení míst pro výstavbu). Jen postřeh - všimněte si, že při průzkumu a i při bitvě je onen mostík rozpadlý. Potom co zachranujeme lokátora Martina - je už opravený.Takže zde se asi lapkové nadřeli. Jen aby nebyli chudáčci jen zlý - občas máknou no :slight_smile:
Potom si sním promluvme.Doufám že toto malinko pomůže těm,co by měly s obléháním Přibyslavic problém.

Příště soud - ryhtář a jak to udělat abychom za své rozsudky neplatili.

1 Like

Přibyslavice (pokračování) - soud (průběžně doplním):

Úvod aneb po “dialogu” -Jindra-Martin- Diviš a převzetí správcovství tzn. po výzvě v Ratajích od tamního rychtáře:

Pro začátek je nutné upozornit na v předešlém komentu ode mě, že zde je nutná (!) výřečnost a charisma, jinak Martina nepřemluvíte a nepůjde mu tudíž snížit plat a tak se objeví jako první “šílený” poplatek za přeplaceného lokátora. (Tuším že to je 150-200 grošů což je opravdu hodně). Já tam šel na první pokus s = Výřečnost-8; charisma=9 a konečná nikdy se mi ho nepovedlo přemluvit na snížení platu. Seč po nákupu věcí s vyšším charisma než 10 a s elíky na zvýšení výřečnosti (mluvka,milenec + kvůli perku=alkohol=měsíčkový odvar,lze i využít samohonku apod. - jediné na co jsem zapomněl a co ještě zvýší vaše charisma je návštěva lázní a tam se nechat ostříhat či upravit vousy + využití všech služeb lázní - a zde opět se ještě více zvýší vaše charisma - tuším že na 20 což je max. - ale pozor na boje - tím se umažete, a to i v obličeje čímž to zase snížíte = takže určitě pro plat lokátora - jen pro něj doporučuji nebojovat - potom už je to jedno). Ale zpět já tam tedy šel bez lázní, ale převlečen + ty elíky a výřečnost jsem měl 13; charisma 20. Teď už napohodu lokátora přesvědčíte - jak budete chtít vy - ale jelikož Můj Jindra prostě neumí číst - je zlej a kovář a ty neuměli číst a psát - ne je to kvůli achivmentu - protoře 1 achivment pojednává o dokončení výstavby aniž by Jindra uměl číst. Takže s těmito staty máme na výběr - původní plat (tuším 10 až 100 grošů) nebo s domluveným navýšením (plat odhaduji na 100-120 grošů).Cokoliv jiného znamená přeplacení lokátora. Takže první záludnost máme za sebou a teď ten soud (průběžně budu doplňovat:

1.Výkaly - 100 metrů - (nejsou nespokojení pacholci)
2.Pytlačení - nechat být - (sice jsme upozornění od Martina, že jestli se to dozví Diviš,ale lidé vás budou milovat (reputace) - opět bez červených čísel v seznamu = 0 nespokojených lidí.
3.Manželská hádka - nechat to na nich - jak Jindra sám říká - nebude se zabývat s každou prkotinou - opět bez významu na reputaci + bez červeného čísla v seznamu plateb.
4.Ztráta obilí - vzít zbytky obilí od Hanuše - jednorázová platba z našeho 500 grošů - ale bez dalších plateb a poplatků-
5.Sedlák Ruch - uteklo mu děvče (nebo tak nějak) žádá věno (druhý v hádce kravku) - když holka utekla je smlouva neplatná - nechat jak to je.
6.Pekař Šimon - udržet tajemnství (je to bývalý kuchař lapků) - tzn - dát mu druhou šanci.
7.Gháta (Gréta - jméno si přesně nepamatuji) - je to bylinkářka - stěžovatelce odpovědět že je závistivá.
8.Lidé pro strážnici - poskytnout jak dřevorubce tak pocholky.

Teď by vaše Přibyslavice měli již poskytovat minimálně 2040 grošů - pokud postupujete podle tohto (budovy - pekař/strážnice/kovárna=mečíř).Příště dokončení (Zbývá ještě dokončit rychtu a opravit kostel). Tudíž bude ještě minimálně 1 rozhodnutí.

Rozšíření rychty - přátelé ačkoliv to vypadá nádherně,potom samotná rychta nám snižuje zisk o -300 grošů.
Stejně jako výstavba (ne oprava) kostela - opět je to nějakých mínus 300 grošů - takže pozor na to.
Ještě mi chybí 1 stavba potom už konečně dopíši poslední (možná/nevím to jistě) rozhodnutí - soud. Potom soudcovství od Jindry bude úplné. Takže zde doporučuji pokud chcete vydělávat víc než 2 000 grošů z Přibyslavic, postupujte obezřetně, ono vylepšení rychty a kostela se nevyplácí - ale co je pravdou - na což bude navazovat další post, jsou “Lidé do Přibyslavic”, kteří nám zaručí zvýšení zisku “města”.

Lidé do Přibyslavic:

(O surovinách tu psát nebudu - v průběhu hraní a plnění úkolů Vás hra sama zanese do dotyčných lokací a je jen na Vás, kolik peněz jste ochotni zaplatit za suroviny).

Úvodem je nutné mít vystavěny alespon v základu budovy pro dotyčné povolání - jinak k Vám žádní lidé nepřijdou - tzn. např. Hospoda - pak půjde najmout hostinsky či servírka apod.

Kuneš - po úkolu poklad (Skalice) - bývá: Rataje - stačí mu říci - že má šanci začít nový život.
Mirka - po splnění úkolu Smraďoch (musíte si promluvit s Péťou) - servírka - lokace: Větrný mlýn poblíž Talmberka.
Hagen (?) - po splnění úkolu nosiči vody - otazník tam je proto, protože mě nešel přesvědčit - ale záleží koho mu doporučíte jako kuchařku - Lokace:Rataje. (Ale opravdu netuším zda najmout jde).
Adam - hostinský - oblast: horní hospoda v Ratajích, uklízí za plotem - po splnění úkolu adamův křížek (přesným název onoho úkolu dopíšu časem).
Krojchnazl (nebo tak nějak podobně) - kupec - lokace: Rataje - po úkolu:Nosiči vody.
Podkoní Vašek - podkoní do Přibyslavic - po úkolu Žofiina svatba + Najdi Koláčka - lokace: Úžice, stáje nebo u hospody v Úžicích.
Štolba Marek - podkoní do Přibyslavic - po úkolech, Neuhofský masakr + Talmberský závod - lokace: Neuhof, nachází se u výběhu koní, u budovy naproti terčům.
Malina - dřevorubec - kdykoliv - Oblast: Tábor jižně od Hostince Na Mýtince. (Kuneš+Malina, jediný kteří spolupracují a tudíž můžete mít v Přibyslavicích oba dva).
Platnéř Zach - po úkolu: souboj kovářů - Oblast: Sázava
Platnéř Ota - po úkolu:Souboj kovářů - Oblast: Sázava (Pozor! záleží komu z těchto dvou platnéřů pomůžete, tím že pomůžete 1 - automaticky si zablokujete nábor toho 2).
Mečíř Míka - po úkolu: Meč královny ze Sáby - oblast Sázava.

Opět, průběžně budu doplnovat, tak jak budu procházet hraním.

Snažím se nyní hrát hru s maximem úkolů, např. v DLC s Ptáčkem je možné od šarlatána koupit recept neodolatelnosti, ale člověk (asi, já to nezkoušel) přijde o celou linii se strašením. Napadají vás další podobné zkratky, kterým se vyhnout?