NPC Jaroslav does not show

CZ:
NPC hned v první misi – Jaroslav, u kterého mám vyzvednout záštitu se neukazuje. Nemohu tak splnit ani první misi v této hře. Jde o bug pouze na PC, na PS4 hra běží v pořádku. Žádné módy nemám nainstalované, reinstalaci jsem zkoušel dvakrát, zkoušel jsem si i založit nový save a starý smazat, vše bez úspěchu. Netušíte, v čem by mohl být problém, případně, jak bych jej mohl vyřešit?
Když jsem psal na oficiální emailovou podporu, dodnes jsem (po několika měsících) nedostal odpověď.

EN:
NPC right in the first mission - Jaroslav, with whom I have to pick up the patronage does not show. I can’t complete the first mission in this game. This is a bug only on the PC, on PS4 the game runs fine. I don’t have any modes installed, I tried to reinstall twice, I also tried to create a new save and delete the old one, all without success. Do you have any idea what the problem might be or how I could solve it?
When I wrote to the official email support, I still did not receive an answer (after a few months).

Jaroslav ( strážný ) by měl stát nahoře u vchodu do hradu se svým kolegou Jankem. Pokud tam není jde pravděpodobně o bug jak píšeš. Nicméně mě osobně se to ani pří pátým průchodu nikdy nestalo. Můžeš ho zkusit pohledat po vesnici třeba nezmizel uplně ale jen se někde zaběhl …

Pravda, že mě varianta, že by se někam zaběhl nenapadla. Ale právě jsem to vyzkoušel, proběhal jsem celou Skalici, ale nikde jsem ho nenašel.
Paradoxně jsem hru na PC již dokončil a to bez podobných problémů, teď (respektive asi půl roku zpět) jsem si hru chtěl dát znovu a nastal tento bug. Je pravdou, že jsem si tam mezitím stahoval některé módy, ale většinou jsem je po chvíli oddělal (to bylo v době, kdy jsem ještě hrál hru poprvé, ale ani s těmi módy se žádné problémy s NPC nenaskytly a pochybuji, že by nějaký mód upravil hru takovým způsobem, že by oddělával jedno NPC). A jak říkám, v současné době tam žádné módy nemám a hru jsem dvakrát přeinstalovával. Takže buď jde o bug ve hře, nebo to rozbil některý z módů, ale přijde mi krajně nepravděpodobné, že by rozbil něco, co by se ukládalo na Steam cloud (a tedy by se to při reinstalaci stáhlo znovu již rozbité). Každopádně díky za nápad.

Tak jsem to nakonec vyřešil koupí nové kopie na GOGu. Nyní to již vypadá, že je vše v pořádku, díky za pomoc.