Boj v začátcích

nevíte jak mám řešit ty kempy lapků když mám horší vybavení ? proti jednomu nebo dvoum to de ale když je jich víc tak se kolem mě prostě nahrnou a sekají do mě ze všech stran a to prostě nemám šanci

No logicky - snažit se nebojovat se všema najednou. Nachytat jednoho když je někde na okraji, zabít ho rychle, pak nachytat druhého, sejmout ho třeba lukem … Nebo na ně jít v noci a mordovat je ze spaní. Nebo jim nalít v noci do jídla jed, a přijít na ně dopoledne.

díky a ještě když použiju nějaký kombo ,dám mu tím víc pškození než když ho budu sekat jen tak ?

Poškození ani ne, ale hlavně ti to umožní ho praštit i když se brání. Lepší protivníci ti vykryjí prakticky každý úder, takže musíš hledat způsoby jak je zasáhnout i tak. Komba jsou jedna možnost, další jsou riposty (mistrovské údery tomu tuším říkají), další je vyhrát klinč a pak ho seknout, další je přijít na něj zezadu, nebo mu vyčerpat staminu atd.

Taky se můžeš plížit, ideálně v noci. Sundáš třeba jednoho, zbytku utečeš (nos lehkou nebo žádnou zbroj) a když se vrací zpět do kampu, tak se za nima pliž a zezadu je zabodni dýkou, pěkně jednoho po druhém.

Ahoj,
vesměs jak tu píší nade mnou - ale jistě těch možností je více:

  • trénovat skilly hned v intru - to lze - po krádeži meče u strážného ve Skalici (+zbroj a dalších). Jít za Kunešem - zahrát “slabocha” že na něj zavoláš otce. (Objeví se,že máš najít jinou možnost jak dostat z Kuneše peníze nebo něco takovéh). Nepozorovaně se vetři do jeho domu a zkus tam otevřít jeho truhlu. (objeví se něco jako - požádej o pomoc Fricka= paklíče). Jdeš před hospodu - spustí se animačka s kámošema - tam tě požádají ať jdeš “vymalovat” němcův barák společně s nima - vyber možnost - že souhlasíš,ale že od nich budeš chtít něco na oplátku. Po animačce u němce a při útěku před drábem, dožen Fricka (i když nemusíš,ale je to lepší) budeš moct si s ním promluvit - požádej ho o paklíče - dá ti je zadarmo. Potom co doběhneš za Kunešovu usedlost,počkej na kamarády a oslov kohokoliv z nich - požádej je o pomoc s Kunešem - společně pak - kámoši ho vyprovokují - a při rvačce s ním ti pomohou - snadné - Kuneš ti dá klíče od truhlice. Usedá k domku. Nenápadně se k němu přibliž a omrač ho. Nesmí tě nikdo vidět (to je v pohodě) a nesmí se ti Kuneš vysmeknout (2-3 pokusy a zadaří se).Hod si ho na záda a dojdi s ním k němu domů - dozadu ke zdi - hod ho na zem - vrat se a zavři se s ním do domku. (Zavři dveře). Zpět ke Kunešovi - vytas meč - a sekej/bodej ho. Měl by zůstat stále v bezvědomí.Nelze zabít. Ale tobě se začnou zvedat ony skilly - meč/vitalita/hlavní úroveň. (jasný že i s perky - můžeš je tak přiřadit už na začátku). Až tě to přestane bavit - rozehraj hru - tzn dále. Potom ani 2/3 lapkové nejsou zas takový problém.

  • Jak se tu psalo - přepadávej v noci - oni leží v jakých si provizorních skrýší - takže,sýček-tichošlápek elík- a šupky potichu odkráglovat.(Nutnost mít perk - zabití ze zálohy+nůž v inventáři =ne na koni). Opět černý oděv má výhodu (nejlépe mnišský oděv - dá se ukrást,od koho neprozradím).

  • Lukostřelba - dá se cvičit mnoha způsoby - lepší než střílet zajíce je si vyčíhnout místo - myslím že je to mezi Rataje - Úžice cesta - tam choděj ve 3/4 pobudové. Mají obušky (nikdy luk) popř. tesáky. Výzbroj skoro žádná - stačí když tě přepadnou - vytas luk - a couvej a střílej. Jednak můžeš dostat achivment za zabití do hlavy a pak skoro vždy po této bitce jsem měl +1 bod do lukostřelby. Max. 15 pak to jde pomalu. S lukostřelbou od 12 bodů se ti skoro netřesou ruce a nezranuje tě ona střelba z luku. Takže lépe v noci, ale i za dne se dá - přikrčit poblíž lapky - a vystřelit šíp na něj - nevadí že se netrefíš, on se půjde podívat na místo střelby - a ty mezitím dej spátečku a couvej. až budeš dost daleko od dalších lapku - zab tohoto neřáda.

  • další mořnost je - střílej jako Elf :slight_smile: Tzn - naběhni na ně - vstanou všichni a jdou po tobě najednou. Utíkej co ti nohy stačí (Vidíš symbol na obrazovce - sleduj ho). Jakmile symbol zmizí otoč se - a můžeš zvolit bud plížení - a potichu jednoho po druhém v klidku zamordovat nebo zkus pomalu se přiblížit a využij střelbu z luku - miř na hlavu :slight_smile:

  • Jedna z dalších možností je (ale ne poslední) vtrhni k nim do tábora - pak zdrhej. Jakmile Tě přestanou pronásledovat,nebo jsou už dost daleko od svého tábora, šup na koníka (lze i sprintovat) a vrat se k nim do tábora - nachvilku bude prázdný (chvilku trvá než se lapkové vrátí) najdi kotlíky (to nad ohněm) a vhoď do nich buď jed nebo zhoubu a tak podobně. Pak zdrhej tak daleko od tábora aby tě nenašli. PAk už jen stačí posunout čas o pár hodin. V lepším případě jsou mrtví - v horším případě je bolí břicho, tak leží a tobě nic nebrání jim od tohoto trápení pomoct mečem :slight_smile:

1 Like