BUG grafika, věděl by někdo co s tím?

Ahoj, kamarád má problém s grafikou hry se kterým si nevím rady a nedokážu rozumě poradit co s tím má dělat. Nevšil jsem si zda by někdo již někde řešil, proto pro zkouším založit téma tady, zda mi nedokázal někdo poradit čím může být způsobné a především co s tím viz obrázek níže.
Vypadá to jako, že se mu nenačítají textury plus efekty jako kouř se mu nezobrazují správně a zobrazuje pouze čtverečkovaně. Zkoušel nainstalovat různé verze ovladačů na grafiku, ale žádný rozdíl.
Sestavu má docela slabou, ale přesto a díky prehistorickému monitoru s rozlišením 1280x1024 by mu hra měla nějak běhat. Což potvrzují i videa na youtube, kde lze dohledat, že to lide na stejné sestavě hrají.
základ asi je:
CPU AMD Athlon x860k
GPU nvidia GTX 750ti
8 GB RAM

Každopádně hra neběží správně, resp grafika se nenačítá správně, FPS má v pohodě. Dokázal by prosím někdo poradit co s tím nebo alespoň identifikovat příčinu problému? Jedná se BUG hry a nebo hledat příčinu jinde? Budu vděčný za jakýkoliv smysluplný názor. Předem všem děkuji za pomoc!

Expert nejsem, ale tipnul bych si, že nemá moc místa v RAM paměti nebo na grafice, takže se textury a modely “nedonačítají” až do konce.
Zkusil bych vypnout všechny zbytečné programy a aplikace na ploše, které berou něco z RAM paměti.

Kdyžtak mě někdo opravte, jestli je to vůbec tak možné, to jen můj odhad.

Tohle mě taky napadlo, ale vzhledem k tomu, že jsem viděl na UT videa, kde to se stejnou grafikou běželo v pohodě, tak jsem to následně zavrhl. Ale stojí za vyzkoušení zda mu na pozadí neběží nějaký nesmysl. Bohužel kamarád není s PC kamarád a bydlí i v jiném městě, takže z něj dostat smysluplné info co se v PC přesně děje je docela oříšek :slight_smile:

To znám. Brácha od přítelkyně je taky takový. Sekalo se mu PUBG a přitom má půl roku starý herní PC za 30 tis. Samozřejmě měl na pozadí zaplých několik nesmyslů včetně nahrávání obrazu. :smiley: Zkusil bych to nejdřív takto.

Může zkusit snížit kvalitu textur na minimum, pokud má třeba jen 1 GB VRAM.

Zbavit se balastu v PC se dá i vzdáleným přístupem, třeba program Teamviewer je na tohle super.

Grafika má 2GB ram a na utube to na této grafice se stejným procesorem lidem funguje ok, myslím mi že i říkal že to je stejné i pokud dá vše na minimum i na max…navíc nejde jen o ty textury ale i o ten kouř…asi zkusíme nějak pročistit to PC, jestli by to mohlo pomoci. Mě osobně to přijde jako chyba v grafickém ovldadači, ale bohužel nepomohlo reinstal nebo jiné verze…nebo teda problém vram…kouknu přes GPUZ na vytížení

Každopádně bych ještě s dovolením doplnil základní dotaz: Myslíte si, že se jedná o BUG hry a nebo hledat problém v PC?

Kdo ví, pokud to ostatním se stejným hardware funguje, bude problém zřejmě někde v tom operačním systému, knihovnách (DirectX) nebo v driverech. Jestli má Windows 7 asi by se to rychle a jednoduše vyřešilo přechodem na W10. Jinak musí mít Service Pack 1, aktuální knihovny (DirectX, balíčky Visual C++), aktuální drivery atd.

Případně to může být úplná kravina :slight_smile: Zkus se na to podívat třeba tou vzdálenou správou.

Ok, díky za rady, zkusím to. Jinak má W10 - přechod zdarma z W7 asi před 2 lety, od té doby systém neprodělal žádnou údržbu.

Přišel už někdo na to proč ve hře doskakují zpožděně textury ? například po rychlém cestování nebo při rychlé jízdě na koni městem… Někdy je to docela šílené a načítání trvá desítky vteřin …
(PC Verze)
moje sestava:
I7 7700HQ
GTX1050Ti
16GB ram
HDD 7200 ot/min
Dá se na to potupně zvyknout ale pokud by někdo přišel s nápadem jak tenhle problém eliminovat určitě bych to uvítal :slight_smile:

Asi ne. Ale já mám hru nainstalovanou na ssd a problém s tim nemám.

Na Nexusu jsou nějaký mody, který upravují nastavení hry, ale nezkoušel jsem.

Asi ti nestíhá disk…Pořiď si SSD :slight_smile:

Taky mi to začalo dělat ke konci hry. Ze začátku jsem to vůbec nezažil. SSD mám. Ale zase to nebylo vždy jen občas. Nějak jsem ale neodpozoroval kdy.

Od nového patche vyřešeno, malý pop-in tam je ale redukovaný o 85% což mi už nijak nevadí…
V 1.2.5 to bylo nepříjemné protože občas se stalo že to trvalo desítky vteřin :smiley:

Tyhle věci řeším tak, že nejezdím městem na koni tryskem. Cválám, zobrazení v poho a ještě stíhám vyhýbat lidem a překážkám.

1 Like