[BUG] Počáteční quest Utíkej

Zdravím, měl jsem hru delší dobu odloženou, než vyjde pár patchů. Naposledy jsem to hrál vlastně chvíli po vydání a zkončil jsem questem Utíkej, když jsem se snažil naučit ovládat koně. Dnes jsem se k tomu chtěl vrátit, opět začínám útěkem od hradu k domku, kde mám vzít koně. Když se přiblížím, tak vyskočí info okno s popisem ovládání koně a hra vytuhne. Mám poslední pathc 1.5. Předtím (snad ještě bez patchů) to fungovalo v pohodě. Nějaký hint co s tím? Díky.

A to je ze starého savu nebo hra odpočátku? Vytuhne hra, i když si ten návod na ovládání koně otevřeš v menu (což by mělo jít)?

Podržení Esc/Kolečka/B nefunguje?

Je to hra ze staršího savu, který byl ještě před patchema. V seznamu tutoriálů ta jízda na koni ještě není vidět.

@WH_janrucker bingo! Díky, nenapadlo by mě, že ten escape musím podržet delší dobu.

Mám s tímto počátečním úkolem značný problém, nemůžu se přes něj dostat, ani napodesáté. Ať kličkuju nebo jedu rovně, ať jedu po cestě, nebo si to zkracuju po trávě, těsně před cílem mě vždycky trefí pár šípů a konec. Neví někdo co s tím?
Edit------------------
Tak on se kůň musí pobízet SHIFTem, aby nepřestával cválat. S ovládáním silně zápasím, nechápu třeba, proč je nutné na některé tlačítka, označená štítkem, kliknout a podržet. Než jsem na to náhodou přišel, málem jsem zešedivěl. O nějakém užívání si hry nemůže být ani řeči, pokud je postava přetížená, hladová a já nejsem schopen ani vyhodit věc z inventáře, nebo se najíst. Vážně, k čemu je to podržení tlačítka dobré?

No že by to bylo kvůli tomu že má jedna klávesa vícero funkcí. :open_mouth:

Podržet klávesu je funkce dobrá. Obzvlášť pri vyhození.
Hra, jako taková, ja záměrně složitější, aby sis to užil. Obcas se najíst a vyspat musí každý. Nezoufej a vytrvej. V průběhu hry zjistis, že jidlo neni až takový problém. Vzpomeneš si, když uvidíš kotlik a jen zkontrolujes, jestli neni potreba se najíst.
Ovládání hry, a speciálně boj, vyžaduje dlouhé hodiny tréninku. Tak jako ve skutečnosti. Ale radost z dobre provedené obrany, či čistě provedeného vypadu, jiste vynahradi hodiny strávené tréninkem, nehledě na možnou záchranu života, na trest za porušení svrchovanosti státu nepovolenym překročení hranice cítím vojskem či trest za loupežné přepadení.
Specialita ovládání je jízda na koni. Kun umi nejen chodit, ale i běhat pri podrzeni shift, ale i jet tryskem, pri dvojitem stisku a držení shiftu. To muze zůstat v ranne fázi hry trochu skryto a obzvlášť u questu utikej je tato funkce potřebná.
Utéct se jim dá. O čemž svědčí nespočet hráčů, kterym se to povedlo. Hnedle za Rovnou to strihni po trávě a jeď lesem podél cesty. Nějaký šíp Tě mozna trefí, ale přežít bys to mohl.
Vytrvej. Preji mnoho hodin zábavy pri teto hře.

Hmm, obávám se, že jsem zaseknutý v lese, kde hledám Ptáčka. Nemám už šípy, i kdybych měl tak stejně nikoho netrefím ani z metru (proč to sakra nemá zaměřovač) a ze zbraní mám jen tesák, na který nemám obratnost. Ach jo.

Spoil jak prase je, že pan Ptáček je zajaty v táboře tuším jihozapadne od místa, kde jste vystřelili na kance. A s tim tesakem se rychle naucis az budeš osvobozovat Ptacka.
A tys někdy viděl, ze by mel počátkem 15 století luk zamerovac? Dle vzdálenosti cile, klepající se ruky a pomyslné osy šípů lze celkem presne odhadnout trajektorii a místo dopadu šípů. Chce to jen cvik. Tak, jako kazda jina činnost.
Až se vrátíš, jestli se vrátíš, doporučuji zajít na střelnici si ti vyzkoušet.
Hodně štěstí při zachranovani Ptacka. Nebud kedlubna, vytrvej, stoji to za to.

Vystřílel jsem do zajíce, stojícího cca 10 metrů od postavy, 60 šípů, trefil jsem jednou. Myslím, že to stačí. Co se týká osvobozování, obávám se, že jsem skončil. Hra postavu pro lepší zbraň nepustí a s tesákem to zvládnout nejde. Od začátku to spouštět nebudu. Za X hodin co jsem ve hře, se jen trápím s ovládáním a bojuju proti zdržujícím animacím. Zatím jsem si ani jednou neřekl, “teď se bavím.” Celkově mi to silně připomíná Gothic, ale i ten se ovládal líp.

Začni po menších kruccich. K zajicovi se da priplizit velmi blízko, pokud moc nechrastis. Sundej brnění, zapnu plizeni a kdyz zajíc stoji, zkus prijit co nejblíž. Kyvajici se ruka opisuje jakousi osmičku. Střílet vždy ze stejneho místa. Pokud netrefis, udelej korekci a střel znova. Kazdou střelou se zlepsujes. Az bude s umet strilet líp, ruka se ti kyvat nebude. A i když mas zbraň, jez vyžaduje vyšší dovednost, pouzit ji můžeš. Jen plně nevyuzijes jeji potenciál. Výdrž. Zábava teprve začne.

Podíval jsem se na návod. připlížit se a osvobodit ho, to bylo první, co mě napadlo, plížil jsem se stejnou cestou, ale z nějakých důvodů mě viděli. A když jsem to udělal podle návodu, stejnou cestou, tak mě neviděli. Takže oba kumáni jsou už po smrti, ale fakt mi to silně připomíná Gothic, - těžká námaha místo zábavy, zatím.

Hra je epická, velmi mě baví, myslím, že něco takového na trhu scházelo. Pokud hře někdo dal pod 90% hodnocení, pak se v tom jen trochu porýpal na pár hodin. Jenom nedávám souboje a to tak, že vůbec.

Možno by sa ti na controllere hralo lepšie, súboje zvlášť.

Oho, Jodo, zda se, že si se prokousal pocatecnimi tezkostmi. Gratuluji. A teď si užij zábavu plnými doušky.

Ony i ty souboje časem budou brnkačka, uvidíš.

Je fakt, že tato hra je výjimečná i tím, že je těžká spíše ze začátku a postupně (jak se Jindry vyfachá) je to lehčí a lehčí. Teda co se týče soubojů.

Hmm, přinesl jsem stráži do Sázavy patřičnou kůstku (falešnou) a při uložení mi to vyhodilo název save “End save.” Pokazil jsem něco? Zastavil jsem si postup, nebo něco? Dost nerad bych se dověděl, že mi půlka hry utekla, kvůli tomuhle.
Už jednou se mi stalo, že díky přepadení na cestě jsem ztratil tříhodinový postup a nerad bych zase začínal od poslední manuálně uložené pozice, protože jsem ji uložil před těžkým soubojem (první zabitý bandita v brnění, ten mi dal, ten mi dal)

Myslím, že je to totálne nepodstatný quest, takže by to nemalo mať žiadny vplyv, ale ak ho chceš dokončiť, tak mu spolu s kosťou prines aj misku z jaskyne. Akurát tú potom kvôli bugu nejde vrátiť. :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: