Včera jsem se asi dvě hodiny lopotil s hrou a dost mě před spaním naštvala. Plnil jsem quest v Talmberku pro lovčího, z něhož se vyklubal (pozor, malý spoiler) plán na únos jeho ženy pro očištění jména jistého šlechtice Jana Zajíce.
Co se ale pak stalo, to jsem ještě neviděl. Hru jsem si uložil ve chvíli, kdy mám za úkol unést lovčího ženu Markétu (divné je, že questlog mi nabízí unést ji “po dobrém či po zlém”, ale nelze s ní ani mluvit, stejně jako nešlo mluvit s jakýmsi Pištcem, kterého mi quest předtím označoval v mapě). Omráčil jsem ji tedy a táhl přes les na cílové místo. Trvalo to dost dlouho a absolvoval jsem to pak asi pětkrát. Odevzdal jsem Markétu, donutil jsem lovčího podepsat lejstro a mazal za Zajícem k jeskyni. Ten předtím tvrdil, že bude “na mýtině”. Ale byl pořád tady, Markéta taky. Dal jsem mu lejstro, hra začala načítat a po dlouhých minutách jsem ji musel shodit, protože se očividně zasekla. Spustil jsem ji znovu a vypuklo to. Load - unesl jsem znovu Markétu, odevzdal Zajíci a pak už se hra podělala úplně. Přestala jít ukládat (když jsem chtěl uložit přes menu, zasekla se, když jsem se napil sejvovice, nic se nestalo, když jsem se vyspal v posteli, nic se nestalo a později nešlo na postel ani sednout). Kůň se začal zasekávat, nešlo s ním jezdit. Ztratil jsem možnost s kýmkoliv mluvit, když jsem je napadl, nic nedělali a nehýbali se. Pak najednou nešly ani vytahovat zbraně a ve hře zmizela naprosto jakákoliv interaktivita. Když jsem dal čekat, tak čekání utíkalo podezřele rychle a FPS vyskočily na 225 snímků za sekundu (čímž si dovozuji, že se prostě vypnula AI, která je na hře nejnáročnější). Nic nepomáhalo. --> loading zpátky. Zkoušel jsem i loading o pozici dřív (na první setkání se Zajícem). Nic. Naštvaně jsem to vypnul a nastartoval zas ráno ze staršího sejvu ze setkání se Zajícem. Najednou vše jelo jak po drátkách (kromě toho, že s Markétou nešlo mluvit, ale unést šla). Quest jsem dokončil, dostal dům a vše už vypadalo v pohodě. Jediná vada - v tom domě se po vyspání hra neukládá. No docela mě to nakrklo, ale jsem rád, že se to nakonec rozchodilo. Nicméně - jak je možné, že se hra tak podělá, že se vypne většina jejích funkcí?
ahoj nijak neporadim je se chci zminit ze se mi taky stalo kdyz jsem delal quest trestajici kameni a do toho jsem po ceste dodelaval quest Najezdnici a pak sem sel zaborkem mu oznamit ze uz mam dobity i posledni kemp a on me poslal pak do te Sazavi pro dalsi , tak hned jak sem snim domluvil tak se mi vsechny AI zastavili a nic neslo stejne jako pises ty, no skusil sem to asi trikrat od posledni ulozene pozice a delo se to same , takze predpokladam ze sem mel nejaky bug jeste o chvili predtim no proste smolik ale co uz nahral sem si pozici jeste nez sem ty ukoly zacal delat, ale ted mam strach se na ne zase vrhnou asi si pockam nejdriv na patch co se chysta…
1 Like