Bugy nebo záměr?

Zdravím všechny,
tohle je spíše otázka pro vývojáře hry, kterým chci tímto poděkovat za skvělou hru :slight_smile:
Chci se Vás zeptat na pár věcí ohledně hry, jestli jsou to bugy nebo záměr. Například když chci splnit quest Beránek v rouše vlčím, tak se mi napíše quest Hon na Zajíce jako nesplněný… Stejně je to i naopak. Je to myšleno záměrně? Patřím mezi puntičkáře a jsem rád, když mám všechny questy v inventáři označeny jako splněné :D. Jak by bylo navíc potom možné splnit achievement Úderník (splň všechny questy)? Mám i další dotaz. V případě splnění questu Hon na Zajíce (Beránek v rouše vlčím označen jako nesplěný), po zabití Jana Zajíce, nemohu potom mluvit s lovcem Mikulášem, po zatčení Zajíce po osobním setkání… Je to bug nebo záměr? Rád bych s ním ještě někdy obchodoval nebo potrénoval v lukostřelbě.
Nyní mám otázky, které se týkají úplně něčeho jiného:

1. Když trénuji s Bernardem se cvičnými zbraněmi, tak ho nezraňuji a ani o mě, což je účel cvičných zbraní. Ale když trénuji s cvičným palcátem, tak ho zraňuji a on mě také. Je to záměr nebo chyba?
  2. Kdykoliv dosáhnu maximální úrovně nějaké dovednosti (20), tak mám v popisu zobrazeno Nastudováno 0 %. To bude asi bug ne?
  3. Také mám zabugovaný kodex, kdy mi nemizí od určité části hry hvězdičky o nových informací. Vždycky, když kodex znovu otevřu, tak tam jsou znovu…
  4. A poslední :). I po posledním patchi stále nejsem schopný splnit quest Slavíci, kdy nemůžu najít svou poslední položenou past. Mám ji na mapě označenou jako B, ale u písmena B není…
    Pokud si to někdo celé přečetl, tak mu velmi děkuji :). Já tu hru miluji a chci, aby byla dokonalá :). Navíc bych měl černé svědomí, když najdu chybu ve hře a nenahlásím ji. Pokud už se zde na fóru něco podobného řešilo, tak se omlouvám za zbytečný příspěvek.
    S pozdravem
    Mazicek
1 Like

Ty dva questy se vzájemně vylučují, ale Uderníka myslím dostaneš i tak :slight_smile:

Cvičení s bernardem je asi trošku chybka, jelikož dřevěné zbraně očividně dávají nějakou blunt damage :smiley:
Nastudováno 0% je správně, protože to ukazuje progres k další úrovni - ale úroveň 20 je maximum, takže není co dál studovat.

zbytek nevím :slight_smile:

1 Like

Díky za odpověď :slight_smile:. V tom případě by tam mělo být 100 % ne? :smiley:

100% by byl level 21 už :smiley:

To jsem ani nevěděl, že 20 je maximální úroveň dovedností. Dík za info.

Mě by také zajímalo, zda to byl záměr nebo bug, že v hlavní linii jsem si měl promluvit s huťmistrem Fejfarem, ale ten byl za docela silně zamknutými dveřmi (na hradě Pirkštejn) a poblíž neustále stráž.
Možná to byl záměr, aby se tak přimělo hráče trochu si vytrénovat otvírání zámků či si vyzkoušet sezení v lochu.

S tím procentem studování jsem to špatně pochopil. Ve hře to mají správně :smiley:

Když je NPC za zámkem, tak je obvykle nejlepší počkat, on tam normálně netráví celý den… obvykle jsou NPC za zámkem v příliš brzkou nebo naopak pozdní denní dobu

2 Likes

Tak tak, přes den ho lze potkat ve městě.

Na Fejfaru jsem čekal asi dva herní dny, než vylezl… jestli byl nemocný nebo co… :smiley:

1 Like

Já právě taky nejsem takovej lempl, abych nevěděl, že musím občas počkat až postava vyleze ven, ale on furt nic, zamčený ve své komnatě na Pirkštejnu a ven ne a ne vylézt. Tak jsem se protáhl kolem stráže, vyháčkoval zámek a bylo.

1 Like

Jo, těm postavám občas nepřijde divné že se jim někdo v noci vláme domů přes zamčený zámek a rádi konverzujou i tak :slight_smile:

2 Likes

Mám dotaz, který se mi nepovedlo nalézt ve fóru. Po masakru v Neuhofu a po nalezení Zrzka, když mám možnost se za něj přimluvit, aby ho vzali zpátky (v questech je toto označeno jako volitelné) nejprve splním quest a teprve pak Zrzkovi dojdu oznámit, že může zpátky. Je rád, slíbí nějakou pomoc až se vrátí, ale on se nevrátí a vytrvale sedí ve své boudě v lesích. Je to bug nebo záměr, že před ukončením hlavní části questu musím dojet za ním a pak zase zpěz na Neuhof, abych splnit úkol?
Díky za odpovědi.

Musíš mu dát čas pár dní. Mě se vrátil do Neuhoffu a pak mě něco snad naučil nebo co… už si nepamatuji.

Díky za radu. Můžeš mi prosím poradit, kde bych ho měl na Neuhofu hledat? Bude tam kde prvně před tím, než utekl?

Zrzek tam pak bude za pár dní normalne chodit u prodejkyně koní. Snad pokud to nemas rozbite :slight_smile:

Díky za odpověď. Nechám se překvapit.

Taky se mi občas zasekly NPC, ale nijak mě to něštvalo, dokud se mi nezasekl farář Bohuta (nejvíce nejlepší NPC ve hře :grinning: ), pak jsem to řešil jednoduše, NPC jsem dal jednu ránu pěstí, pak tam začalo vyřvávat, utíkat, nebo se bránit, vzdal jsem se, zaplatil pokutu a NPC pak normálně fungovalo dále.

2 Likes

jo tohle znám, jen mi to kazí ten pocit z hraní

To s těmi dveřmi se někdy stává. Třeba když přijdete ke krámu těsně před otevíračkou. NPC tam sice začne prodávat, ale dveře jsou zamčené. Nebo naopak jsou někdy zamčené dveře, které jsou otevřené (a pro jejich zavření by je člověk musel vypáčit, což je bug). Jednou se mi zas stalo, že jsem vlezl do obchodu a označilo se mi, že tam nemám co dělat a zavolali na mě stráže. Bylo to přes den a normálně tam jinak prodávali. :smiley: