Ahoj a slibuji že už nebudu dál psát spoilery, nebo se o to aspoň pokusím,seč otázka mě zaujala takže:
Platí pro oba mody (osobně rozjíždím HC mod/kde jsou XP pomaleji, a hrajji jakoby za zlýho Jindru - takže promiňte,pokud to vyzní všelijak,ale Jindra je prostě zlej v tomto průchodu - v normal modu budete mít více XP než já v HC, jelikož mám aktivní všechny negativní perky) takže:
-
Ano, můžeš na začátku hry - Skalice - být jakkoliv dlouho - není to nijak omezené.Omezené je to pouze tím, že časem se budeš nudit - jelikož pak už nic nejde dělat
-
a) Můj průchod - zabíjet strážný - v normal modu se hra místama ukládá sama - nejste vázani sejvovicí jako v HC modu - mrkněte kdy se hra uloží. Pak šup ne zmlátit - ale zabít strážného. Obrat o všechny věci - pozor at vás nikdo nevidí. Další bod - Vedle Kuneše je stodola, do ní naházím všechny věci co nepotřebuju a jsou označený jako čorka. Pokud to hodíte jinam - je 95% že je najdou a seberou - doporučuji po ukolu s Frickem hodit pár věci vedle stodoly a pozorovat když Fricek s kamošema odchází,jak si věci bere,ale hlavně co řekne - celkem to pobaví.
-
Průchod2: Splnit nějaký ten úkol - třeba ten jak jdete házet výkaly - hra se uloží (normal mod) počkat si, dokud nezmizí bud dráb nebo rychtář zůstane tam samotná stráž. Opět,přepadnout zabít,obrat o věci. Pozor at vás nikdo nevidí,mrtvolku opět nechte ležet. Časem opět uvidíte jak okolo pátrají rychtář + dráb. (Tím se zbavíte při páčení zámků drába). Pak se mi stalo, že místo mrtvolky strážného se postavil sám dráb. Lze ho přepadnout i zabít - ale to nedělejte, jelikož po zabití drába je automaticky arrest
-
Průchod3 : opět splnte nějaký úkol, nebo prodejte rostliny, aby se hra sama uložila. Potom vycestujte na opačnou stranu co jste zabíjeli stráže - prostě od toho místa se otočte o 180 stupnů a běžte až úplně na konec. Je tam samotný strážný - chvilku to potrvá,ale omračte,oberte a zabte i jeho. Takže mimo kalhot a myslím ještě 1 části zbroje a šperků jste 100% vybaveni. Kroužkovo/plátovou zbrojí + 4 druhy mečů + sekerama (2 druhy) + lukem (3druhy) + 85 šípy. Mě se v HC nepoštěstilo sehnat štít - ale po pravý straně je poslední stráž - chudák je sám - a má štít - takže až se poštěstí získám i štít. Tímto jste plně vyzbrojeni na další běh hry ale:
-
Další věc je trening - takže si najdeme 2 kravky - jsou líné neutíkají před námi. Pro jistotu se rozhlédneme aby nás nikdo neviděl (přeci jen používáme ony kradené věci - zde stačí meč/sekera - a pozor na paní Beranovou) a jdeme zabít ony 2 kravky. Mečem je upižláme cobydup. Získáme maso. Jdeme domů - k mamce co je před vchodem domu, vstoupíme do domu a maso uvaříme. Tím ztratí punc kradeného. A jdeme prodat maso - koupí - kupec (obchodnice v domě) a Blanka - hospodská.
-
Další věc - ovce - takže pomalu (pokud postupujete se sběrem rostlin, luk už v pohodě unesete a máte i 2 potřebné body v obratnosti) - opět - naženu ke zdi naproti kolbišti - musím (!) si navléci myšky abych se nzranil při střelbě z luku (ruce - vylečí mamka) - skrčím se, aby ovce nebyli tak plaché - a šup sestřelím všechny ovce. Mám potom opět maso + šípy.
Sundám věci co mám (pozor pokud to neuděláte - pak je to kradené a strážný vás mohou poznat (!) ) opět uvařím maso a jdu to prodat. Koupím si lpvářské i zbroj. nářadí. Opravuji.
-
Další bod - okrádání vesničanů - no jelikož znám další dějový průběh potom (ehm no však víte) a nezapomenu je obrat o věci - převážně klíče od domu + groše.
-
Dalším bodem je páčení zámků + dveří - zde mám výhodu jelikož od 90% dveří mám klíče. Stejně tak mám i doplněnou zásobu šípů apod. jelikož za ty vraždy se ony strážní občas rozhýbou a opět si stoupnout tam kde je nerad vidím
-
Takže já na HC mod mohu odejít - lvl3/4 - opravy 2 - plížení 2 - sečný zbraně 1/2 - lukostřelba 1/2 - lovec 1/2 body.
Určitě na normal mod to půjde udělat s více body.
Závěr - popř. odpovědi na předešlé komentáře:
Takže - hospoda - zamčené dveře - je tam 3x sejvovce v truhle - jídlo - a myslím mimo dalšího jídla i 200 grošů. Zde je ale možné že vás při odchodu z místnosti či přímo vní nachytaj - jelikož z venčí slyšíte hlasy a tak rupnutí paklíče asi nebude to pravé ořechové.
Další věc prodej kradeného =problém se strážnýma - ehm no problém já jich tam už moc nemám a nemám problém jim zdrhnout.Časem mě přestanou stejně hledat.
Přenášení nehybných NPC či obyč. postav je zakázané a trestné - jste pak za vrahy vy. Vás viděli že mrtvolku nosíte nikoho jinýho.
Symbol mečů - pozor na to,pokud tento symbol vidíte, snažte se být rychlý - tzn. omráčím oberu a zdrhám aby co nejdřív onen symbol zmizel. Pokud ne a máte onen symbol na monitoru - opět je to na způsob - byli jste viděni - půjdou po vás.
Tolik ke kradení a podobným nekalostem.
Nesouhlasím, s nickem savvym - pokud tě při okrádání nikdo nevidí - nikdo tě nepozná. Jen nesmíš mít kradené věci na sobě a nesmí tě vidět - stejně tak jako ony kradené věci nesmíš prodat - kradené věci totiž poznají - jsou označené Skalice - takže na druhou stranu má savvym pravdu.
A skutečně poslední věc - teď se snažím odstřelit koně - ty co jsou poblíž kováře mýho taťky a kydá hnůj poblíž pacholek - a - jde to samozřejmě - nemusíte zabíjet ani onoho pacholka - jen omráčit - a pak sundat koníky - přečtěte si co napíše a pozor na 2 strážné Jardu a toho druhého - to je vše o Skalici.
Omlouvám se za delší koment - ale po přečtení několika vláken, a po tom co jsem nabyl dojmu, že si většina hráčů myslí - sběr bylin je otrava (ne není - po aktivaci perku dřepař a oné kombinaci s lupem) není - je to nezbytné a mimochodem,skutečně je legrace pokud děláte takovouhle neplechu ve Skalici číst to co obyvatelé/strážní/dráb nebo rychtář říkají …
A ještě - hlad nehrozí = začátek = domek = prodat jídlo ze spíže = není kradený. To co je - musím zvážit jak se co kazí - ale i to je zbytečné - mám hlad = nejprve doběhnu domů = seberu jídlo ze spíže (kradené) a zbaštím. Druhá věc - lovem koníků/ovcí/krav a po uvaření mám další jídlo. A konečně - vykrádáním spíží vesničanům se najím také - podmínka, vzít jen jídlo co potřebuju. A konečně truhlice v hospodě - je tam tolik jídla že můžu být ve Skalici skutečně neomezenou dobu.
To je vše