Čas ve sklalici

Chtěl bych vědět, jestli je nějak omezený maximální možný čas, který je možné strávit na začátku ve sklaici. Po poměrně dlouhé hrací době, se mi z ničeho nic ukáže symbol vězení a zatknou mě, protože mě prý viděli přenášet mrtvolu a dělat po kraji jiný nepravosti.

Je pravda, že jsem sem tam někoho omráčil a okradl, ale ti lidi se vždy po čase zvednou, a nepoznají mě, takže předpokládám, že mě neviděli.

Díky.

můžeš tam být jak dlouho chceš. Záleží na tom jestli plníš mise.takže když je splníš hned tak tam budeš tak 20 min. ale můžeš si např. vylepšovat postavu trháním bylinek apod.

Ja som tam strávil hodiny, no príde mi, že je to neobmedzené, akurát Henry vyhladne. Oni ťa poznajú, keď ich omracis, lebo tam každý každého pozná.

Ahoj a slibuji že už nebudu dál psát spoilery, nebo se o to aspoň pokusím,seč otázka mě zaujala takže:

Platí pro oba mody (osobně rozjíždím HC mod/kde jsou XP pomaleji, a hrajji jakoby za zlýho Jindru - takže promiňte,pokud to vyzní všelijak,ale Jindra je prostě zlej v tomto průchodu - v normal modu budete mít více XP než já v HC, jelikož mám aktivní všechny negativní perky) takže:

  • Ano, můžeš na začátku hry - Skalice - být jakkoliv dlouho - není to nijak omezené.Omezené je to pouze tím, že časem se budeš nudit - jelikož pak už nic nejde dělat :slight_smile:

  • a) Můj průchod - zabíjet strážný - v normal modu se hra místama ukládá sama - nejste vázani sejvovicí jako v HC modu - mrkněte kdy se hra uloží. Pak šup ne zmlátit - ale zabít strážného. Obrat o všechny věci - pozor at vás nikdo nevidí. Další bod - Vedle Kuneše je stodola, do ní naházím všechny věci co nepotřebuju a jsou označený jako čorka. Pokud to hodíte jinam - je 95% že je najdou a seberou - doporučuji po ukolu s Frickem hodit pár věci vedle stodoly a pozorovat když Fricek s kamošema odchází,jak si věci bere,ale hlavně co řekne - celkem to pobaví.

  • Průchod2: Splnit nějaký ten úkol - třeba ten jak jdete házet výkaly - hra se uloží (normal mod) počkat si, dokud nezmizí bud dráb nebo rychtář zůstane tam samotná stráž. Opět,přepadnout zabít,obrat o věci. Pozor at vás nikdo nevidí,mrtvolku opět nechte ležet. Časem opět uvidíte jak okolo pátrají rychtář + dráb. (Tím se zbavíte při páčení zámků drába). Pak se mi stalo, že místo mrtvolky strážného se postavil sám dráb. Lze ho přepadnout i zabít - ale to nedělejte, jelikož po zabití drába je automaticky arrest :slight_smile:

  • Průchod3 : opět splnte nějaký úkol, nebo prodejte rostliny, aby se hra sama uložila. Potom vycestujte na opačnou stranu co jste zabíjeli stráže - prostě od toho místa se otočte o 180 stupnů a běžte až úplně na konec. Je tam samotný strážný - chvilku to potrvá,ale omračte,oberte a zabte i jeho. Takže mimo kalhot a myslím ještě 1 části zbroje a šperků jste 100% vybaveni. Kroužkovo/plátovou zbrojí + 4 druhy mečů + sekerama (2 druhy) + lukem (3druhy) + 85 šípy. Mě se v HC nepoštěstilo sehnat štít - ale po pravý straně je poslední stráž - chudák je sám - a má štít - takže až se poštěstí získám i štít. Tímto jste plně vyzbrojeni na další běh hry ale:

  • Další věc je trening - takže si najdeme 2 kravky - jsou líné neutíkají před námi. Pro jistotu se rozhlédneme aby nás nikdo neviděl (přeci jen používáme ony kradené věci - zde stačí meč/sekera - a pozor na paní Beranovou) a jdeme zabít ony 2 kravky. Mečem je upižláme cobydup. Získáme maso. Jdeme domů - k mamce co je před vchodem domu, vstoupíme do domu a maso uvaříme. Tím ztratí punc kradeného. A jdeme prodat maso - koupí - kupec (obchodnice v domě) a Blanka - hospodská.

  • Další věc - ovce - takže pomalu (pokud postupujete se sběrem rostlin, luk už v pohodě unesete a máte i 2 potřebné body v obratnosti) - opět - naženu ke zdi naproti kolbišti - musím (!) si navléci myšky abych se nzranil při střelbě z luku (ruce - vylečí mamka) - skrčím se, aby ovce nebyli tak plaché - a šup sestřelím všechny ovce. Mám potom opět maso + šípy.
    Sundám věci co mám (pozor pokud to neuděláte - pak je to kradené a strážný vás mohou poznat (!) ) opět uvařím maso a jdu to prodat. Koupím si lpvářské i zbroj. nářadí. Opravuji.

  • Další bod - okrádání vesničanů - no jelikož znám další dějový průběh potom (ehm no však víte) a nezapomenu je obrat o věci - převážně klíče od domu + groše.

  • Dalším bodem je páčení zámků + dveří - zde mám výhodu jelikož od 90% dveří mám klíče. Stejně tak mám i doplněnou zásobu šípů apod. jelikož za ty vraždy se ony strážní občas rozhýbou a opět si stoupnout tam kde je nerad vidím :slight_smile:

  • Takže já na HC mod mohu odejít - lvl3/4 - opravy 2 - plížení 2 - sečný zbraně 1/2 - lukostřelba 1/2 - lovec 1/2 body.
    Určitě na normal mod to půjde udělat s více body.

Závěr - popř. odpovědi na předešlé komentáře:
Takže - hospoda - zamčené dveře - je tam 3x sejvovce v truhle - jídlo - a myslím mimo dalšího jídla i 200 grošů. Zde je ale možné že vás při odchodu z místnosti či přímo vní nachytaj - jelikož z venčí slyšíte hlasy a tak rupnutí paklíče asi nebude to pravé ořechové.
Další věc prodej kradeného =problém se strážnýma - ehm no problém já jich tam už moc nemám a nemám problém jim zdrhnout.Časem mě přestanou stejně hledat.
Přenášení nehybných NPC či obyč. postav je zakázané a trestné - jste pak za vrahy vy. Vás viděli že mrtvolku nosíte nikoho jinýho.
Symbol mečů - pozor na to,pokud tento symbol vidíte, snažte se být rychlý - tzn. omráčím oberu a zdrhám aby co nejdřív onen symbol zmizel. Pokud ne a máte onen symbol na monitoru - opět je to na způsob - byli jste viděni - půjdou po vás.
Tolik ke kradení a podobným nekalostem.

Nesouhlasím, s nickem savvym - pokud tě při okrádání nikdo nevidí - nikdo tě nepozná. Jen nesmíš mít kradené věci na sobě a nesmí tě vidět - stejně tak jako ony kradené věci nesmíš prodat - kradené věci totiž poznají - jsou označené Skalice - takže na druhou stranu má savvym pravdu.

A skutečně poslední věc - teď se snažím odstřelit koně - ty co jsou poblíž kováře mýho taťky a kydá hnůj poblíž pacholek - a - jde to samozřejmě - nemusíte zabíjet ani onoho pacholka - jen omráčit - a pak sundat koníky - přečtěte si co napíše a pozor na 2 strážné Jardu a toho druhého - to je vše o Skalici.

Omlouvám se za delší koment - ale po přečtení několika vláken, a po tom co jsem nabyl dojmu, že si většina hráčů myslí - sběr bylin je otrava (ne není - po aktivaci perku dřepař a oné kombinaci s lupem) není - je to nezbytné a mimochodem,skutečně je legrace pokud děláte takovouhle neplechu ve Skalici číst to co obyvatelé/strážní/dráb nebo rychtář říkají …

A ještě - hlad nehrozí = začátek = domek = prodat jídlo ze spíže = není kradený. To co je - musím zvážit jak se co kazí - ale i to je zbytečné - mám hlad = nejprve doběhnu domů = seberu jídlo ze spíže (kradené) a zbaštím. Druhá věc - lovem koníků/ovcí/krav a po uvaření mám další jídlo. A konečně - vykrádáním spíží vesničanům se najím také - podmínka, vzít jen jídlo co potřebuju. A konečně truhlice v hospodě - je tam tolik jídla že můžu být ve Skalici skutečně neomezenou dobu.

To je vše :slight_smile:

1 Like