Časově omezené questy hlavní linie

Zdravím,
čeká mě bitva u přibyslavic, kde mám zabít Prcka, už sem to jednou dělal, ale sem prostě dřevo a ne a ne ho porazit, boje mi moc nejdou. Nicméně jsem si nahrál starší save a rozhodl jsem se potrénovat a sehnat lepší vybavení. Pamatuju si, že Racek nebo Divíš říkali něco o tom, že nemůžeme čekat týden nebo dva než zaútočíme. Jsem teď ve fázi, kdy mám jít za divišem a říct mu, že jsem připravený na bitvu. Je tady nějaké možnost, že se pár dní/týdnu quest failne a tím pádem i celá hra? V deníku se o tom nic nepíše, ale všichni asi víme jak dokáže být hra nevyzpitatelná. Nerad bych odehrál x hodin a pak si musel loadovat ten starý save znovu, to by mě opravdu nas*alo.

PS: už jsem tejden seděl v lochu, ani nevím za co, prostě sem přišel do Ratají a zavřeli mě.

Je třeba zhodnotit, který úkol můžeš odložit a který nikoliv.
Zrovna tenhle bych osobně moc neodkládal. lépe si nahrát nějakou starší pozici. Nicméně Prcka jsem poprvé zabíjel lukem a šípy, neb jsem zřejmně byl ve stejném stavu co ty.

U tohoto Questu si také nejsem jistý. Dělal jsem ho zrovna včera a pro jistotu jsem ho udělal hned. Těšil jsem se na první velkou bitvu. Prcka jsem porazil na poprvé krátkým mečem a štítem , ale jsem už na levelu 14 a brnění mám nejlepší co se dá sehnat.
Na tvém místě bych uložil pozici, pak se vyexpit ( nejlépe to jde na kolbišti s Bernardem v Ratajích) . I když si dáš souboj se cvičnými zbraněmi tak ti rostou schopnosti a xp včetně síly a obratnosti , navíc se tam naučíš kryty a komba a boj pak budeš milovat. Nejdřív jsem myslel že je hra moc Hardcore a ted bych chtěl zvýšit obtížnost :smiley: Jinak pokud potřebujete někdo poradit , založil jsem na Discortu server pro pokec o KC:D https://discord.gg/TsSBXfF

Ak mas takyto problem tak sa to bude s tebou tahat asi stale. Skus robit viac bojovych sidequestov a hlavne ten trening s Bernardom. Radsej by som neriskoval a nacital nejaky save este predtym ako si informoval o tom tabore. Ja som vela bokoviek robil pocas celeho vysetrovania toho masakru. Pocas toho utoku som bol asi lvl10 a podobny level som mal na secne zbrane. V case ked som utocil som bol na urovni ked som dokazal bez problemov porazit 2-3 dobre vyzbrojene lapky. Pri 4-5 bola tiez sanca, ale uz to nebolo take iste. Ale dobre vyzbrojene myslim napriklad take co strazia aj ten tabor. Ked som tam bol na priezkume a nechtiac sa zaplietol do boja tak ma dostali az ked som ich niekolko zabil(3-5). Takto si to mozes odskusat :slight_smile:

Tak nakonec sem do toho šel s lukem… Dva šípy do hlavy a bylo to. Nicméně ty boje jsou pro mě maso. Nějakýho lapku zvládnu v pohodě, ale prcka bych nedal mečem ani náhodou. Prostě každou ránu mi vykryl ať sem do něj šel jakkoliv a pak mi dal tři čtyři rány za sebou a lehnul sem.

Questy nejsou nijak časově limitované, jestli hráč stráví půl roku v lese tak to je úplně jedno.

Možná questy z hlavní linie, ale některé vedlejší časové jsou.

Který například? Spíše to je limitováno časem v tom duchu, že hráč musí být v nějakou hodinu na určitém místě, ale je jedno jestli tam jde dneska nebo za týden.

není pravda kamaráde, třeba quest kde jdeš za vikářem a pak máš hledat kde se scházejí kacíři je časově omezenej, mel sem hledat to místo ale nehledal asi týden herního času a pak mi to hodilo quest nesplnen. takze nejaky casovi omezeni tam urcite je na nekteri questy …

Jasně, je to přesně ten quest s vikářem v Úžicích. Nesplnil jsem ho ten den a quest najednou zrušen. Už ani nevím, jestli to nebylo zmíněno v zadání a nebo jsem to přehlédl.

Některé questy, hlavně vedlejší a po mé zkušenosti i některé hlavní omezené čaosově jsou.
Ty vedlejší v tom smyslu, že prostě quest nesplníš, odehrají se a děj probíhá i bez hráče. Viz. měl jsem vyléčit nějaké zraněné uprchlíky ze skalice, najít pro ně obvazy atd. ale prděl jsem na to a po dvou dnech se quest nesplnil a zranění nepřežili. A takových je víc, řekl bych že víc než polovina. Svět se prostě děje a na hráče nečeká.
U hlavního příběhu je to jinak. Při pozdním příchodu někam se quest odehraje, ale v několika případech dostaneš vynadáno, že ses někde dostal pozdě nebo nepřijel ve smluvený den.

Ok, několik questů kde mi říkali, že to spěchá jsem odkládal, ale asi jsem neprošvihl limit.

Já jsem třeba v hlavní linii měl jít propátrat kemp banditů a lapků co útočili na Neuhof, ale po vyspání na Talmberku jsem hru nechal volně běžet a šel si dát večeři…po asi půl hodině se Talmberk začal hemžit kumánama kteří na něj zaútočili. Nahrál jsem poslední save a normálně pokračoval v questu dál a Kumáni se k útoku nedostali :slight_smile: