Dennik - aky by mal byt / navrhy [Journal]

Ako bude v hre rieseny dennik?

Bolo by fajn aby bol co najprehladnejsi.Nie kazdy hrava kazdy den. Ja si zahram niekedy len raz tyzdenne a ono potom take osviezenie pamate pride vhod.

Taky Morrowind, tam bol dennik dost hroza, ale Zaklinac, to sa mi celkom pacilo. Nie je to sice na takuto hru, ale inspiracia …

Co by som uvital, je dake vyhladavani v denniku a moznost zapisovat si vlastne poznamky, prip. daky system zaloziek.

1 Like

Když realita, tak realita, pěkně pero a zapisovat a mapovat sám.

Hahaha, tak to by dopadlo.
Uz som mal taky podobny pokus, skoncilo to zle.
Skor ci neskor by som to isto stratil :smiley:

V hre si radsej vychutnam pribeh, ulohy a suboje. Predstava, ze si mam robit zapisky na papier a nebodaj kreslit mapu, … brrr az ma zamrazilo :stuck_out_tongue:

… ale ako vtip dobre :smiley:

Já to myslím vážně, měl by tam být kus pergamenu a brk, ale pěkně čmárat sám:)

Myslím si, že by bohatě stačil deník ala Risen, kde se ke každému questu připisuje, co vám k němu kdo řekl a co jste vy pro splnění již udělal. Ne moc náročné na programování, nepřekáží a pokud si člověk dá pauzu měsíc, tak rychle chytne nit. V některých hrách si dávají práci s vypisováním celého děje, což mi připadá silně kontraprodutiktivní.

Vůbec není špatný mít stručnej přehled a kór když člověk nemá pořád moc času na hraní a dá si to jen pár hodin týdně. S tím je spojený systém deníkovýho sesumírovaní děje a kvestů, vůbec jím nepohrdnu (nemusí to bejt moc dlouhá pauza mezi hraním, krátkodobá paměť je někdy taky zlo a každý drobný připomenutí toho co se děje přijde vhod…). Zároveň se taky může stát, že se z nějakýho důvodu nebudu chtít vyspat pár dní do práce a budu chtít mapovat jako za starejch časů a čmárat si poznámky do mapy jako záchytný body sám, takže uvítam obě fjůčurky.

1 Like