Dobrý deň, mám určitý menší problém. V hre mi nejde hrať s dlhým mečom. Hlavný hrdina ho tasí iba v jednej ruke a pri boji ho nedrží v oboch, ako by malo byť po správnosti. Zaujímavé ale je, že pri tréningu s pánom hejtmanom Bernardom tento problém nemám, no mimo tréningovej arény áno. Stretol sa už niekto s takouto komplikáciou? Ďakujem.
Nemáš náhodou v druhej ruke štít?
Nie, štít zámerne nenasadím. Čo už, zrejme sa budem musieť spoľahnúť iba na luky a sekery.
Zdar, hra funguje tak, že pokud není nablízku nepřítel, není aktivován plnohodnotný bojový systém, je možné provést jen jeden neutrální sek a jeden bod, oba vedené jednoruč. Jakmile je v blízkosti nepřítel, postava se na něj pokusí zaměřit, na obrazovce se objeví ružice se směry, a je možno sekat a krýt do pěti směrů, a rovněž bodat (kolik je odlišných bodných útoků mi ale není dosud přesně jasné).
Pokud máte dlouhý meč a levou ruku volnou, zaujmete automaticky dvouruční streh - dlouhému meči se říkalo také meč pro jeden a půl ruky, protože umožňoval obě použití. Můžete ho tedy použít i se štítem, ale nebudou fungovat komba a speciální techniky a úder bude podle mě pomalejší a slabší.
Tak to je konečně pro mě vysvětlení, proč mi nefungují komba. Protože používám dlouhý meč a zároveň štít. Aha! Díky za objasnění. Hned jdu vyzkoušet.
Všetko funguje tak, ako má. Ďakujem.
Jo jo s tim jsem taky laboroval, nez jsem zjistil ze stit neni potreba. Jenom jsem sekal a pichal. Dlouhy mec je kdyz se naucite sermovat fakt ultimatni zbran. Mam Jirikuv mec a ro je mazec
Safra…po asi sto hodinách tady zjišťuju proč jsem tak chabý v kombech?! Rozumím tomu správně že long sword komba nefungují se štítem? Dávalo by to i logiku ale měla by být zase komba na boj se štítem.
pro boj ze štítem je určen krýtký meč, palcát nebo sekyra na který ti komba fungují
Jo jo rozumis u dlouheho mece jenom bez stitu
TWL 100 hodin hraní bez komba… moje chyba
Myslel jsem to tak, že by bylo fajn kdyby byla komba pro kombinaci dlouhý meč+štít kde by mohl plnit útočnou roli štít. ale každopádně díky za osvětlení té mechaniky, jsem pako, že jsem na to nepřišel sám. Při trénování jsem tu informaci nepostřehl.
Však taky při trénování tam žádná taková informace není, že s dlouhým mečem lze dělat komba jen bez štítu. Takže jsem se ve hře jako většina směle pokoušel o komba s dlouhým mečem a štítem v ruce. A protože se nedařilo, tak jsem pozdějc na komba zanevřel. Ale teď už je všechno objasněno, takže směle na boj s využitím komb.
Byla by to hezká nová bojová kategorie, boj se štítem …