Dobývání Přibysalvic

sorry že vás tak otravuju snad to bude poslední dotaz na dlouhou dobu.
chci se zeptat že když du na výzvědy do těch přibyslavic tak mám jako volitelnej ukol zapálit šípy a otrávit jídlo. Bude to mít v té samotné bitvě nějakou výhodu když to udělám ? protože vím že když ten kemp celej vyzabíjím předem tak v bitvě tam stejně budou vojáci znovu.

Ahoj

To co není v úkolu (nebo příběhu - takže spekuluji):
Úkol jako takový z reality je obtížný. Určitě po úspěšným splnění to bude mít účel. Takže - pro nás oba - ačkoliv vyzabíjíš celý tábor (což jsem udělal i já) potom nevyzabíjíš stejně všechny. (Zde jde o to zjistit přesně to co je popsáno v úkolu - tzn vybavení nepřátel a jejich strategické místa). A samozřejmě počet - ale to je na tvém odhadu. To zda jsi otrávil kotlíky/zapálil šípy na to má vliv. (Bude je bolet pak břicho tzn. lehce je sundáš - nebudou mít takovou střeleckou podporu). A logicky - nedostaneš se všude - ne do kostela - ne okolo Přibyslavic - a konečně pokud je přepadneš celkem logicky požádají nepřátelé o podporu - ta se může nacházet poblíž Přibyslavic (vždyt bojuješ ne proti armádě ale skupině nepřátel - ostatní třeba spí v kostele nebo loví nebo chlastaj). Tolik k příběhu - můj názor.

  • Ano vojáci tam budou - doporučuji to zkusit více způsoby - kvůli přehledu - skutečně je rozdíl - nezapalovat šípy/neotrávit kotlíky nebo to udělat :slight_smile:

  • Pak stačí jen hrstka vojáků a tvoje podpora - umlátíte je na pohodu zemřou max 3/4 vojáci z tvých řad. (Což je onen důsledek tvého konání před tím). Navíc se zbavíš možných bugů a stresů v tomto snadném úkolu.Tak asi tak.

  • Obnovování nepřátel je zde normální - včetně NPC - ověřeno - při plnění jiného úkolu - oběsí majitele hospody na mýtince - důsledek mého počínání ve hře - nu a potom - (± 7 dní) - se onen majitel hospody ve hře objevuje znovu - zdraví jak čiperka a s úsměvem na tváři :slight_smile:

  • A konečně mrztost - a tou je, že bych chtěl Přibyslavice dobývat sám - bez pomoci vojáků - to by mohl být teprv masakr a těch nervů pak při tom dobývání - chichi

  • Edit: To jak popisuješ v dalším komentu - můžeš to tak udělat - nic ti v tom nebrání - ale potom nečekej že samotný dobývání bude snadné :slight_smile:

škoda doufal jsem že to budu moct jen rychle proběhnout skrz na koni, zjistit to co je v hlavním ukolu a zas rychle utect

Ale vždyť tak to jde taky, ale ta bitva potom je docela masakr.

jo to vím že to de ale pro mě jakožto ne moc zdatného bojovníka sou obě možnosti ne uplně ideální

Jenom poznámka, do kostela se dá před bitvou dostat.

a pomůže mi to ve výsledku nějak ?

a ještě jak je ve hře systém že když tě někdo zabije tak na druhej pokus už bude bitva vypadat jinak. funguje to i u téhle mise abych měl naději že po 40 pokusech se mi to může povést ?

Nemůžu k tomuto dotazu nic dotat. Přesně mu nerozumím - pokud to chápu dobře, pak po zabití Jindry a načtení save (tzn. i s mrtvolkama co Jindra stačil zabít) - jako jestli jich bude míň a míň? Upřímně - tohle jsem nezkoušel. Pravděpodobné je,že to tak skutečně fungovat bude - ale jak jsem psal - je to jen domněnka. Nemám to odzkoušené.

  • Je zbytečné mít strach z tohoto úkolu - dle toho co popisuješ bych zvolil taktiku - hopkající králík:
    Ke kumánům je přístup ze dvou cest - už nevím přesně - jedna je hlídaná - směr sever - druhá rádoby na západě není.
    Tak od západu - před jakousi stájí nebo co to je za barák - přivolat koně. Bez elíků - (vyjma jedu) - naběhnout ke kumánům - doprostřed tábora. Půjdou po tobě všichni - pak hurá tou samou cestou zpět - když budeš dost daleko - pak zkus házet jedy do kotlíků z jedné strany cesty. Ale nevadí když to nestíháš. Za barákem hupky na koně - a frr - pryč.
    Až zmizí ymbol mečů - otoč koně a tryskem zpět - sesedej/nasedej na koně - házej lahvičky s jedem do kotlíků - zapaluj šípy - na 2/3 zátahy se to dá. Ten samý způsob je nahoře u lapků - jen už na koníku. Dojedeš doprostřed - otočíš koně - jakmile začnou pronásledovat tryskem pryč - tou samou cestou. Opět až zmizí symbol mečů - otočka s koněm, tryskem zpět k lapkům - rychle vházet lahvičky jedu do kotlíků - zapálit šípy. Opět max 3 cesty a úkol hotov.

  • @Radar - pravda je,že jsem ani vchod do kostela moc nehledal - jen jsem vyběhl schody - ty končí dál to přes ně nejde. Pak jsem zkoušel lešení - taky nejde - ale kostelík jsem neobíhal. Takže děkuji za tu poznámku, časem odzkouším - až najdu příhodný save - jestli tam na mě nečíhá skrytý kumán :slight_smile:

ok dík . já tu otázku myslel tak že ve hře by měla fungovat věc , že když třeba umřeš při utoku na kemp a pak tam deš znovu tak tu bitvu bys měl na druhej pokus zvládnout. že ta hra ti další pokusy v podstatě zjednoduší

Já teda měl pocit, že jo. Že když na první pokus jsem v bitvě zařval, tak ted druhý pokus mně přišel trošku jednoduší. Ale je to subjektivní pocit. Třeba jsem se jenom v boji víc snažil (víc kryl atp.). :grinning:

1 Like

Silně pochybuju. Tohle je jedna z těch věcí, které Viktor Bocan označuje za “designérské porno” :slight_smile: Jakoukoli variantu adaptivní obtížnosti WH dlouhodobě odmítá.

no já nevím . viděl jsem recenzi od indiána a on tam právě tohle říkal a i mě se to osobně stalo dvakrát. ale nevím protože u obou situací se to dalo vysvětlit i jinak.