Dojmy po dohrání? (spoilery)

Tak jsem to dohrál, s asi většinou vedlejších questů za nějakých 110 hodin. Nehodlám řešit bugy, mechaniky a další low- a mid-level komenty. Spíš hledisko stavby příběhu, výpravy, dynamiky a hlavně dalších dílů/aktů/DLC.

Když teď o tom přemýšlím, tento první akt předvedl skvělou variabilitu, od komorních a upatlaných příběhů vesnických vidláků, přes ambiciózní “duchovní” quest v klášteře, až po monumentální hlavní questy s hromadnými bitvami a naprosto fascinujícím zapojením děje kolem katapultu. Nejdřív jsem si říkal, že tímto je kouzlo KCD vyčerpáno a další díly budou jen nastavovaná kaše. Ale když si to sumíruju, ten druhý akt může být stejně překvapující majstrštyk jako jednička. Potenciál hromadných bitev byl pouze naznačen (byly vlastně jen 4), nápad s katapultem dal tušit až DaVinciovské možnosti zapojení inženýrů do děje, šlechtické aliance se začaly pořádně řešit až v reáliemi protkaném výživném konci.

Samozřejmě jsme všichni zvědaví, jaké bude pokračování, ale většina hráčů se, zdá se mi, zaměřuje jen na nové herní mechaniky, AI, NPC psa, atd. Z mého pohledu prkotiny. Daleko víc se těším na případnou gradaci a dynamiku questů, lokace typu Kutná Hora. Našlápnuto je skvěle.

Asi to stojí a padá zase s rozpočtem. WH je malý tým a třeba namodelovat historickou Prahu je asi úplně mimo možnosti (jak dlouho se stavěly dřevěné modely Prahy? léta).

Tak se nechme překvapit. :slight_smile:

4 Likes

Přesně moje slova, podle zakončení bych odhadoval že další díl se muže odehravat někde na severu Čech a co jsem koukal tak hrady v podkrkonočích jsou opravdu uchvatné, Praha by byla fajn, ale moc v to nevěřim, třeba najdou zpusob jak to udělat tak aby to bylo levné a nenáročné, a dost možná bysme mohli vidět Víden, přece jen Ptaček měl zásluhy za zachranovaní krále Václava, takže bych si uměl představit že s Jindrou potkáme krále, jako Ptačkuv panoš nebo jeho bratr ve zbrani, každopádně mužem jen hádat co bude v pokračovaní, rozhodně bysme stim měli počítat když už to skončilo otevřenym koncem.

2 Likes

Dojmy po dohrání? Hell opravdu nutně potřebuju druhý díl teď hned! :smile:

2 Likes

Tak včera dohráno. Celkem herní čas 125 hodin. Verze 1.2.5.

Hra je docela dobrá. V některých ohledech hodně dobrá až skvělá. Např. zobrazení krajiny, změna počasí, denní doby.
Příběh až na chování Tótha k závěru hry je povedený. Ale tím jak to končí je jasné, že musí - vysloveně MUSÍ - vzniknout pokračování. A to se mi trošku nelíbí. Zavání mi to snahou vyždímat z hráčů fanoušků další peníz. Taková hra za takový peníz by měla mít svůj jasný konec, kterým by se celý příběh uzavřel. Potom ať klidně vznikne pokračování, ale bez nutnosti znát příběh prvního dílu.

Pozn.: některé aspekty hry nehodnotím, protože je měli vyladit další updaty hry.

1 Like

Tak to já neberu, že je to ždímání peněz. Sám píšeš 125 hodin. To máš 10 Kč na hodinu. To mi řekni levnější zábavu :wink: Že je otevřený konec, ok, rád si koupím za další plnou cenu dalších 125 hodin hry, kde se jeden task dokončí a další zase ne a zase si budu chtít dokoupit 125 hodin. No problemo :wink:

Tak nějak, kdyby to byla hra na 10 hodin, jo to bych nešetřil impertinencemi.
Hru jsem dohrál a vrátil se před závěrečný akt, dodělávám některé vedlejšáky, hledám poklady a easter eggy. Nejspíš se dostanu na 200 hodin, uklidňuju se krajinou a vyklízením táborů, většinou po nocích když mám čas. Navíc, on ten konec tak nějak odpovídá začátku. Jindřich není zachránce světa (alespoň zatím :slight_smile:).

1 Like

Díky téhle hře se letos chystám navštívit Rataje a přilehlé okolí. Myslím, že potom si tu hru zahrát znovu bude ještě větší zážitek.:slightly_smiling_face:

2 Likes

To nejsi první, myslím, že takový nápad tu má více lidí :smiley: Může se z toho spiknout nějaký výletový fansraz :smiley:

1 Like

Myslím, že letos budou mít tamní hoteliéři, hospodští a další živnostníci žně.

PŘIPRAVTE KAPACITY, TURISTI SE NA VÁS CHYSTAJ!:grinning:

no ja myslim, ze tam (Rataje) zdechl pes a zadna extra turisticka ekonomika se konat nebude… videl jsem nejaky video na YT a nebyla v provozu jedina hospoda… proste totalni zapadakov oproti stredovekymu cvrkotu

Já byl v Sázavě, Ratajích, Talmberku už v únoru po týdnu hraní KC :smiley: potkal jsem na horním hradě v Ratajích paní kastelánku asi, a sama o té hře začala mluvit, že už tam i v únoru byli lidi díky té hře asi měsíc po jejím vydání nebo tak… je to úchvatné si to tam projít, hlavně ty Rataje… celou dobu se prostě usmíváte a znáte to tam… :smiley: jen jinak

Jindrzisek s Ptackem sa vybrali na Trosky. A nie katapult…jezisimarijaaa…TRREBUŠÉÉ :grin:

Tak já jsem dohrál hru 2x. Poprvé na PS4 PRO a podruhe na PC. A hodnocení? Hru jsem podpořil v roce 2015 asi 500 dolary a vyplatilo se. Pro mě jedna z nejlepších her řadící se mezi hry jako jsou Zaklínač, Uncharted, TLOU, Mafia atd. Určitě si ji rád zase někdy zahraju a těším se na pokračování.
A srovnání verze PS4 a PC? Zkopíruju část textu, který jsem dnes psal na jeden herní server. PC verze je 100x lepsi a zabavnejsi nez PS4. Bleskove ukladani, loadovani, nesrovnatelne lepsi grafika - to vse ma velky vliv na prozitek ze hry. Na PC verzi jsem za celou dobu hrani nenarazil na zadny bug. Na PS4 jich par drobnych bylo, ale patche to pak opravily. Chyba je ve velke mire na strane PS4, ktery uz dost zaostava. Ty doby nacitani jsou i u Zaklinace o hodne delsi, nez na PC.

1 Like