Ahoj, Právě jsem dočetl knihy od Sapkowskeho jako přípravu na nejmenovanou hru.
Rád bych se připravil i na Kingdome Come.
Můžete mi doporučit česky psané knihy, které mi přiblíží dobu/postavy ve hře?
Ahoj, Právě jsem dočetl knihy od Sapkowskeho jako přípravu na nejmenovanou hru.
Rád bych se připravil i na Kingdome Come.
Můžete mi doporučit česky psané knihy, které mi přiblíží dobu/postavy ve hře?
Dekuji, ale to moc nepomohlo.
Celá hra bude založená na fiktivních charakterech a postavách? Nic co by mne dodalo pocitu, že postavu/místo/čas znám?
Pokud je otázka položena takto, pak ano, hra je založena na fiktivních postavách. Není podle knižní ani filmové předlohy, naopak doufáme, že naše hra Kingdom Come: Deliverance bude předlohou pro film!
Pokud hledáš knihy o dané dobře, bude snad stačit když si přečteš o životě v 12./13. století v Českých zemích. Hlavně ne, žádný romány, tam se nic nedozvíš. http://hrad.ledecns.cz/
Děkuji, chtěl jsem si přečíst Naraturum(Beletrie), ale máte pravdu, že něco faktografickeho bude lepší. ‘tojehnus’ dík za odkaz, je dobry nápad projít se po místech co budou ve hře. Možná by před vidáním nebylo špátné udelat oficiální výlet.
Co třeba toto? : https://www.kosmas.cz/knihy/197137/husitska-epopej-i/
Zatím jsem nečetl ale dostávám chuť si to přečíst
Proč si číst o životě v 12./13. století, když je to ze začátku 15. století?
Nemáte někdo doporučení na knihu, která by popisovala život, stavby, zbraně atd. na začátku patnáctého století? Většina takto zaměřených knížek je pro děti a ano některé jsou velice pěkné, ale ve svém věku bych si představoval něco více detailního, ale ne zase natolik, kde se autor po dvacet stránek zaobírá vývojem okenní římsy a jejím vlivu na společenský život…
Zatím jsem četl jen 13. století, ale můžu doporučit.
http://www.databazeknih.cz/knihy/zivot-ve-staletich-zivot-ve-staletich-15-stoleti-123142
Tento díl představuje život v českých zemích od doby knížecí až do konce
feudalismu. Kniha popisuje, jak se proměnil život všech vrstev tehdejší
společnosti v 15. století. I nadále autor vychází z dostupných
historických pramenů. Spojením odborné erudice a svého vypravěčského
umění vytvořil ojedinělé dílo, které všem zájemcům přehledně a současně
zajímavě přiblíží jedno z nejznámějších období českých dějin. Text
doprovází řada fotografií, kreseb, plánků a ukázek z dobových pramenů.
Již čtvrtý díl ojedinělého projektu známého historika a oblíbeného
spisovatele.
Díky za doporučení. Nevypadá to vůbec zle. Budu muset na návštěvu k panu Dobrovskému.
Sice se nejedná o knihu a nejedná se ani o počátek 15. století v Čechách. Jedná se o TV seriál o životě na počátku 16. století v anglii, ale přesto doporučuji jako zajímavý materiál
Tak jsem byl po knihkupectvích shánět výše uvedenou knihu a natrefil jsem na jednu také moc zajímavou od stejného autora (Vlastimil Vondruška). Jmenuje se Život ve středověku, je napsaná formou vždy cca 1 - 2 stran stručného popisu daného předmětu či činnosti ve středověku s minimální ilustrací a abecedně seřazeno. V takovém formátu se samozřejmě nejedná o nějaký podrobný popis, ale pokud vás středověk zajímá spíše jen okrajově, opravdu vřele doporučuji. Dozvíte se od každého něco.