Pěkně shrnuto! Naprosto souhlasím, hra je naprosto skvělá. Bugy? Jasně nějaké jsou, ale myslím, že s tím soudný hráč musel počítat a věřím WH, že to doladí. Za sebe dávám 10/10. Hlavní příběh si šetřím a dělám “vedlejšáky” toulám se, kochám se a neuvěřitelně bavím, čím dál více - ta atmosféra lesů a městeček!! Śokoval mne rozsah a propracování stříbrných dolů. Nesmí se podcenit trénink žádné disciplíny. Podcenil jsem např. otvírání zámků a při hledání pokladů našel truhly mimo mé schopnosti (tier velmi těžké), inu budu se k ní muset vrátit až budu umět více. V noci jsem např. zodemykal celé Užice (jen odemykal jeden zámek za druhým a ani nevstupoval abych zbytečně neriskoval ztrátu pověsti) a level hned poskočil. Mimochodem poklady se fakt vyplatí, našel jse již pár kousku levelem dost nad prodávanými předměty. Vtipná jsou ta hlídací psiska ve vsích, je jeden perk (zapomněl jsem název) a dají pokoj, ale jde to snadno i bez něj. Souboje? Jsem poměrně dost “dřevák”, ale postupně (vždy když jsem byl v Ratajích) následoval trénink a učení s Bernardem (určitě to šlo i s panem Bořkem). Změna obrovská, nejen, že jsem si souboje a jejich systém zamiloval, ale nedělá mi žádné potíže bojovat klidně s 5ti lapky či kumány najednou (odnesu to maximálně drobným škrábancem na brnění - oprava soupravou za pár g ihned po šarvátce). Souboje vysloveně vyhledávám a vítám každé přepadení. Z počátku jsem bojoval z koně a vzdy je postupně vylákával z tábora, teď se s tím již nezdržuji, maximálně když mi nějaký utíká do lesa (pěšky ho občas nedoběhnu, asi proto, že jsem kompletně v plechu - to je prostě realita). Na začátku jsem na tom docela oceňoval, že na koně vylezu zpět (když mne nepřítel shodí) i během souboje a tím získám převahu nebo možnost utéct. Teď mám cca přes 150 zabitých nepřátel. Rád bojují s toulavými rytíři, protože z nich padají zajímavé věci, teď uz bohuzel horší než vlastním ( trošku škoda, že mají skoro všichni stále totéž) a mimochodem je to dobrý způsob na zkoušení útoků a zbohatnutí. Komba jsou trochu složitější, ale občas vyjdou. Zatím používám dlouhý meč (německý má obranu 128 - získán v souboji s Bojácným rytířem) a luk. Lov, resp. pytlačení je super. Zvěř občas dělá nelogické skopičiny, ale to je drobnost - dost mi pomohl perk Zálesák. Výborný příklad přivýdělku; kradené maso uvařím a pak ho koupí každý. Dobré je na začátku prodávat postupně vždy jednomu z obchodníků - potom má 2-3k grošů a více a člověk jich nemusí oběhnout více (to platí u všech komodit, kradené dobře platí mlynář Pešek, pokud člověk nechce čekat až lidi zapomenou). Uz se tesim na večer, kdy chci zkusit boj sekerou. V hlavní linii příběhu mám jet panu Rackovi ohlásit, že jsem našel tábor lapků. Pořád jsem to odkládal abych si nezablokoval vedlejší mise jako např. lov kumánů pro pana Bořka (patrně je to ovšem planá obava). Chtěl bych se zeptat, protože předpokládám, že jste již dál, nevíte kolik je misí v hlavní linii? Tady z fóru jsem pochopil, že toho v hlavní linii mám naštěstí ještě dost před sebou, ale nevím kolik. Protože mám již vybavení na maximu, tak bych se ještě potřeboval zeptat, zda něco přibude např. jak se postupuje hlavní linií příběhu? Doposud jsem za vrchol “středověké akce” považoval Zaklínače 3 (na “magii” a podobné věci nehledě), ale Kingdom ho strčil do kapsy - pokud by vyšel další díl, DLC či akt 3 - tak naprosto rozhodně!!