-Ako mega prvé sklamanie: česká hra v angličtine? to je hanba národa, že nespravili hneď dubing.
-Ako druhé sklamanie ukladanie hry. Veľa krát sa stane, že človek niečo ináč chce urobiť, alebo ho zabijú a prejde za ten čas dlhšiu dobu hrania a nedá sa mu to uložiť, lebo nemá tú sejvovicu. Určite nie len jaa ukladám behom pol hodiny aj 10 krát. Minul by som všetko na tú sejvovicu. A chodiť sa vyspať stále niekam je pekne o nervy ak som v lese.
-Tretie sklamanie je spôsob boju. Jednému panákovi som ubral na minimum a ja som mal plné zdravie. Bol pri mne a idem mu capiť posledný krát a ani sa neuhne, ale ho proste netrafím a on mi capne 10 krát a zabije ma. Sotva sa tu dá zvládnuť boj proti jednému nepriateľovi aj to, že musím čakať kým on zaútočí aby som dal obranu a potom mu hneď capil dva krát aspoň, občas sa podarí až tri krát. Ak neurobím tento postup, tak sa môžem oháňať ako chcem, on sa super-rýchlo uhne každému môjmu ťahu a to nehrám od dnes tú hru. Už som v queste, kde hľadám po útoku v neuhofe Petra. Medzi tým som porobil kopec vedľajších wuestov. Takže začiatočník nie som.
Boje sú sotva vyhrateľné. Zhodím napríklad unikajúcu Lapku, on padne na zem, ja sa zaženiem a turo rýchlosťou sa on psotaví a uhne sa a je behom sekundy o meter ďalej odomňa. Prepáčte autori hry ale toto je riadna 3,14čovina. Na tieto boje ľudia musia mať iné nervy. A ak nedajbože sa na mňa vyhrnú dvaja a viac nepriateľov, tak to len utekať, ináč ma zmasakrujú za pár sekúnd ako sra*ku a môžem sa brániť koľko chcem. Ja sa zaženiem 10 krát po sebe, tak všetci sa dokážu uhýbať 10 krát po sebe. Keď sa zaženie nepriateľ, tak sa uhnem raz aj to nie vždy stihnem.
Proste z bojov ak je tam viac nepraiteľov, je najlepšie len utekať, je to nehrateľné.
-Ďalšie sklamanie, kde mám zohnať paklúče? Len v jednom jedinom meste hneď na začiatku som našiel toho obchodníka čo obchoduje so všetkým a tuším od neho som kúpil paklúče. Ale potom za celú dobu som nikde nenašiel nikoho, čo by to predával.
Ale to je asi minimálne sklamanie z tejto hry.
-A ešte posledné tiež také minimálne. GRAFIKA A FYZIKA v hre. Ľudia chodia cez ľudí ako duchovia. Keď je niekde krík, musím ho obísť, nedajú sa akože ohnúť konáre. S koňom ten krík neviem preskočiť. Ak je niekde trochu väčší kameň, alebo odpílený kmeň, na ktorý by sa normálne dalo vínsť, že iba zdvihnem nohu, tak v hre sa nedá ani preskoči. Musím ho obísť.
Skyrim mal lepší ENGINE a teda grafiku s fyzikou a hral som to skoro na plných detailoch. Nemalo takéto chyby.
CELKOVÉ ale moje ZHODNOTENIE z HRY je, dej super, animácie super, vlastnosti postavy tiež super. Jedine tie fatálne chyby, ktoré tam veľmi príšerne škrú sú tie prvé tri, DUBING, SEJVOVICA a BOJ. Tu je to fakt najhoršie čo som za celý svoj život videl v RPG. To je obrovské mínus pre hru.