Pěkně shrnuto! Naprosto souhlasím, hra je naprosto skvělá. Bugy? Jasně nějaké jsou, ale myslím, že s tím soudný hráč musel počítat a věřím WH, že to doladí. Za sebe dávám 10/10. Hlavní příběh si šetřím a dělám “vedlejšáky” toulám se, kochám se a neuvěřitelně bavím, čím dál více - ta atmosféra lesů a městeček!! Śokoval mne rozsah a propracování stříbrných dolů. Nesmí se podcenit trénink žádné disciplíny. Podcenil jsem např. otvírání zámků a při hledání pokladů našel truhly mimo mé schopnosti (tier velmi těžké), inu budu se k ní muset vrátit až budu umět více. V noci jsem např. zodemykal celé Užice (jen odemykal jeden zámek za druhým a ani nevstupoval abych zbytečně neriskoval ztrátu pověsti) a level hned poskočil. Mimochodem poklady se fakt vyplatí, našel jse již pár kousku levelem dost nad prodávanými předměty. Vtipná jsou ta hlídací psiska ve vsích, je jeden perk (zapomněl jsem název) a dají pokoj, ale jde to snadno i bez něj. Souboje? Jsem poměrně dost “dřevák”, ale postupně (vždy když jsem byl v Ratajích) následoval trénink a učení s Bernardem (určitě to šlo i s panem Bořkem). Změna obrovská, nejen, že jsem si souboje a jejich systém zamiloval, ale nedělá mi žádné potíže bojovat klidně s 5ti lapky či kumány najednou (odnesu to maximálně drobným škrábancem na brnění - oprava soupravou za pár g ihned po šarvátce). Souboje vysloveně vyhledávám a vítám každé přepadení. Z počátku jsem bojoval z koně a vzdy je postupně vylákával z tábora, teď se s tím již nezdržuji, maximálně když mi nějaký utíká do lesa (pěšky ho občas nedoběhnu, asi proto, že jsem kompletně v plechu - to je prostě realita). Na začátku jsem na tom docela oceňoval, že na koně vylezu zpět (když mne nepřítel shodí) i během souboje a tím získám převahu nebo možnost utéct. Teď mám cca přes 150 zabitých nepřátel. Rád bojují s toulavými rytíři, protože z nich padají zajímavé věci, teď uz bohuzel horší než vlastním ( trošku škoda, že mají skoro všichni stále totéž) a mimochodem je to dobrý způsob na zkoušení útoků a zbohatnutí. Komba jsou trochu složitější, ale občas vyjdou. Zatím používám dlouhý meč (německý má obranu 128 - získán v souboji s Bojácným rytířem) a luk. Lov, resp. pytlačení je super. Zvěř občas dělá nelogické skopičiny, ale to je drobnost - dost mi pomohl perk Zálesák. Výborný příklad přivýdělku; kradené maso uvařím a pak ho koupí každý. Dobré je na začátku prodávat postupně vždy jednomu z obchodníků - potom má 2-3k grošů a více a člověk jich nemusí oběhnout více (to platí u všech komodit, kradené dobře platí mlynář Pešek, pokud člověk nechce čekat až lidi zapomenou). Uz se tesim na večer, kdy chci zkusit boj sekerou. V hlavní linii příběhu mám jet panu Rackovi ohlásit, že jsem našel tábor lapků. Pořád jsem to odkládal abych si nezablokoval vedlejší mise jako např. lov kumánů pro pana Bořka (patrně je to ovšem planá obava). Chtěl bych se zeptat, protože předpokládám, že jste již dál, nevíte kolik je misí v hlavní linii? Tady z fóru jsem pochopil, že toho v hlavní linii mám naštěstí ještě dost před sebou, ale nevím kolik. Protože mám již vybavení na maximu, tak bych se ještě potřeboval zeptat, zda něco přibude např. jak se postupuje hlavní linií příběhu? Doposud jsem za vrchol “středověké akce” považoval Zaklínače 3 (na “magii” a podobné věci nehledě), ale Kingdom ho strčil do kapsy - pokud by vyšel další díl, DLC či akt 3 - tak naprosto rozhodně!!
Podveden? Vám někdo slíbil český dabing?
Já si osobně počkám, až vyjde v nějakém DLC.
Jak, vám někdo slíbil dabing??? To je u takového hry snad samozřejmostí ne? A pokud ne, tak chápu zklamaný Čechy (Francouzi a Němci se nám musí smát). Podle mého názoru: český dabing se měl dát nějakému externímu dabingovému studiu, tak aby se to stihlo do vydání (souběžně s anglickým), peníze na to byly. To jestli by ten dabing byl nebo nebyl kvalitní nemusí přece nikoho zajímat, jsme přece malinkatý národ, který nikoho nezajímá. Našinci by tím zavřeli hubu a pokud by někdo remcal, že je nekvalitní, stačí to omluvit špatnou situací a je to. PS: Jste naivní, když si myslíte, že ještě dodatečně dabing udělají. Co opraví chyby, hned se vrhnou na novou hru a nějaký bezvýdělečný a zdržující dabing dělat nebudou. To by byly na hlavu padlí.
Četl jsem tu v diskusi zmínky o podvodu. Podvod by to byl, kdyby český dabing slíbili a neudělali. Nevím, zda je samozřejmost investovat do prodělečného projektu (čeští zákazníci dabing nezaplatí), pro vás asi ano. V každém případě se Dan Vávra vyjádřil, že by bylo schůdné dodat český dabing prostřednictvím DLC a že by jej tam rád měl. Pokud se to podaří, koupím si jej.
Peníze byly? Wow, jakým způsobem jste zjistil budget, finanční situaci WH a jejich závazky vůči investorovi, steamu, atd?
Už vidim, jak všichni ti, co brečí, že není dabing by mávli rukou nad tím, kdyby byl totální propadák. A to by určitě neslízlo to externí studio ale opět WH.
Samozřejmostí právě je, že nebude. Pokud si vezmete všechna pro a proti, tak vychází jediná logická možnost - tiulky a žádný český dabing.
Náš trh je 1. malý, 2. značné množství pirátů. Takže (ale to zaznělo již tolikrát…) o kolik kusů by se zvýšil prodej KCD kdyby byl český dabing? (a další myšlenkový pochod, který by se měl učinit - kolik z prodejní ceny skutečně WH získá a kolik by stálo dabing udělat).
Njn, ale tohle bude neverending story a čecháčkové budou bulet, protože musí číst. Dabing je vždycky zlo (filmy, seriály, etc. Zlatý věk českého dabing je dávno pryč). V KCD je angličtina v podstatě originál (jak psal rudidlo) - herci to zahráli, vše ostatní.
A ještě k tomu externímu studiu. Jestli bych tam zaslechl někoho, kdo dabuje každý druhý film či seriál… no to ani náhodou (stejně bych ho asi nezapnul a zůstal u aj)
Dan Vávra několikrát říkal, že peníze nejsou problém a v nedávném rozhovoru i přiznal, že to byla i logistická chyba. TO JE FAKT! Mě osobně je ten dabing už fuk, hru mám téměř dohranou a přiznám se, že už bych jí znova nehrál ani s českým dabingem! Hru jsem si užil i tak. Kupovat si dabing v přídavném DLC je zlodějna a zadarmo OPRAVDU NIKDY nevyjde. Já prostě patřím do skupiny lidí, který zastávaj názor, že česká hra v českém prostředí by měla být i česky! Ať si každý říká co chce… Tuhle nálepku budou mít prostě už na čele… Opravdu mě nebaví se o tom dohadovat. Můj názor nic nezmění a pokud je zajímavější zahraniční trh, nemůžou se divit, že ten český bude zklamaný! Čau.
Zahraniční trh není zajímavější, ale z finančního hlediska je logický.
Osobně jsem tedy žádný takový rozhovor neviděl kde by tohle tvrdil, takže nedokážu posoudit…
Já jsem radši, že udělali logistickou chybu a hra vyšla, než aby udělali logickou chybu, která by mohla vést i k tomu, že by KCD nebylo…
Já jsem naopak viděl rozhovor s D.Vávrou (ČT den po vydání) kde mluví o tom. že se dabing nemá šanci zaplatit. Je nonsens o tom diskutovat. Byla by to prostě příliš drahá třešnička na dortu s poměrně velkou finanční ztrátou.
Hm a poslední rok do vydání zase kdekoliv se ho zeptali, tak říkal, že peníze nejsou takový problém, ale že ten dabing by chtěli mít pod kontrolou a na to nemají čas. Ale chtěli by ho. A po vydání už zase je to strašná prace a hodně peněz. A já chápu, že teď po vydání se jim do toho už nechce, protože si to ty lidi už stejně koupili a moc dalších lidí by to nepřitáhlo. Kdyby na rovinu řekli, že to dělat nebudou, byl by klid…
Jestli si správně pamatuju ten rozhovor v čt, tak tam říkal, že by ho chtěl (osobně), ale že to spíš nebude. (je možný, že si i trochu vymýšlim. Viděl jsem toho tolik v poslední době, že to mohl říct i někdo jiný…)
Ona se může finanční situace za rok výrazně změnit. A to ani nemusíš nic vyvíjet…
Teď po vydání řeší hlavně patche. Ale asi žiješ v dabingové bublině, jestli sis tohohle nevšiml…
Já hraju na PS4 a tam ta hra drží pohromadě silou vůle, takže mi o chybách nemusíš vyprávět. Naopak, dabing me už nezajímá, jen sem si všimnul, že se tady zase řeší… Tak sem se jen zapojil…
Já se taky vždy jen zapojím. Protože nechápu, že lidi nechtějí pochopit tolik logických argumentů. Na druhé straně je jen jeden a stejně je spíš takový “emotivně-logický”…
Stejně mě ale dostalo, že z absence českého dabingu je zklamaný Slovák
mimo téma: na konzolích to musí bejt dost peklo. Mě to na pc spadlo jen jednou a to ještě ve Skalici a kousek od autosave. Nějaký menší bugy. Nic, co by bylo strašlivý. Vtipnej bug byl, když mě chytla stráž u brány v Ratajích, aby mě prohledala. Nejdřív jsem vyletěl nahoru a pak spadl (kupodivu jsem přežil ten vysoký pád). domluvil jsem s vojákem a když se otočím o 180°, tak najednou jsem byl doslova v jeho kůži. Nebyl to hezkej pohled zpoza jeho očí (ani mozek neměl )
Já hraji na XBoxu a za celou dobu mi hra spadla pouze jednou. Jinak běží v pohodě.
Co se týká českého dabingu, je to ztrátový projekt bez ohledu na to, že jej zaplatí zahraniční zákazníci.
Na ps4 to prvních 5 hodin jelo bez jediné chyby, ale potom se to postupně rozjelo a teď jsem ve fázi, že hra funguje správně snad tak na 60%. Zabiju kata kvůli prstenu a on v pozdějších questu zase žije a jakoby nic, soutěž v lukostřelbě blbe tím, že jeden z lukostřelců v polovině závodu odejde nebo se zasekne a soutěž končí i když jsem třeba vyhrál, někdy se textury vůbec nenačtou (vtipný byl zmizelý kostel a skříně a kříže volně visely ve vzduchu), v obchodě ukupce zase při rozhovoru stojím na stole a ta kamera je opravdu vtipná, při bohoslužbě za mnou přišli mniši, že nejsem na bohoslužbě a zavřeli mě do chládku. Zamrzlé dveře v hospodě v Sázavě, takže musím chodit spát do jiného města… Je toho fakt mraky, nejhorší je snad spadlá mříž v Talmberku do hradu a já tam musim při určité konstelaci koně u padací brány vyskočit nahoru… Jak blázen…
A ty oči z druhé strany jsem viděl taky
Hlavní příběhovýá linie ma kolem 30 hodin ale zaleží jak to hraješ mužeš to stihnout dřív a nebo později ale kolem těch 30 to bude a pro orientaci až budeš v pulce přiběhu tak to bude až v bitvě u přibyslavice a jinak s tebou ve všem naprosto souhlasim, KCD je vskutku prozatím nejvěrnější středověkej simulator.
Díky! To jsem ještě celkem v pohodě…