Dva koně :-(

Já vím, že jsem lama , ale mám další problém :slight_smile: . Koupil jsem si koně Klepnu , ale když jsem zachránil pana Ptáčka, tak jsem dostal ještě Šedivku . dá se jeden z těch koní prodat, nebo jhak to je ? děkuji

Ahoj,

Správný postup - před úkolem lov s Ptáčkem, je potřeba kůň. Je jedno jaký. To důležité je, že ho nesmíte vlastnit. Tzn. koně musíte ukrást. Jde to s koníkem v Mrchojedech. Jsou dost daleko na to, aby po Vás za zlodějnu šli strážní. Ale pozor - do koníka nesmějí pak seknout kumáni či lapkové - uteče Vám. Ale sesedáte pouze při lovu zajíců, koník nikam neuteče. Pak nasednete na kradeného koně a jedete s Ptáčkem na kance. A zde nesesedávejte z koně. I když Vás Ptáček vyzve. Potom půjde úkol splnit. A jelikož nevlastníte koně, po lovu o něj přijdete - jelikož Ptáčka odvádíte do Ratají pěšky. Potom Šedivka není problém a dá se jí zbavit - prodat (vyměnit za lepšího koně).

Důležité je napsat, že před Šedivkou jsem měl už koně koupenýho. Tohle asi tak trochu chyba hry je - kdy na lov s Ptáčkem je potřeba kůň - sice se dá ukrást, pak není problém, ale bez koně chrochťáka nedoženete :slight_smile: A až potom je úkol, kdy dostanente Šedivku. Ani mlynáři při úkolu “kůň z Mrchojed” nejde střelit.

Ale co se týče Šedivky - sednu na ní odvezu se na ní někam do lesa sesednu, písknu na svého koně - přijde.
Šedivka vyřešena.

Odjedu někam kde není moc lidí - tzn. kamkoliv do lesa. Slezu z ní, poodstoupím, vemu do ruky luk, zamířím, nejlépe na hlavu, a vystřelím. Když se trefím, lehne na 1 ránu. Občas se pak za ní přijdu mrknout nahoru do Ratají, ale už mě neotravuje :slight_smile:

Poslední věc co funguje, vlezu na Šedivku, a najedu někam k nepřátelům. Nepřátele natáhnu na sebe tak, aby sekli do Šedivky - koník uteče, a já mám opět klid :slight_smile: