ESC klávesa zamrzne hru

Zdravím,

hru jsem dlouho nehrála. Nové DLC s Ptáčkem mám koupené a instalované od 11. prosince, dneska jsem hru zapnula poprvé zhruba od září. Nevím, jestli mi vzpomínky tak zkreslily představy, ale přijde mi, že se mi celá hra zbláznila. Než se načtou textury, tak uběhne celá věčnost, a i potom to hapruje. Po upravení nastavení se nic nezměnilo.

Plus důvod, proč zakládám celé téma: kdykoli zmáčknu ESC, hra zamrzne a já musím ukončit tak, jak se člověku, který velice nerad ztrácí neuložený postup, neukončuje zrovna snadno.

Máte/měl jste někdo podobný či stejný problém? Nevím, kde jinde hledat. Nastavení na to nemá vliv (alespoň nic z toho, co jsem zkusila), možná to DLC nebo aktualizace? (1.7.2) Nebo se mi stihl nějak nepozorovaně zasukovat počítač, ale u jiných her problém nevidím.

(Počet nahraných hodin a počet hodin hledání na netu a gůglení bugů a problémů se brzy bude rovnat.)

Edit 20. 12. 2018:
Ve složce hry Patch jsem dala pryč všechny patche s datem změny 20.11.2018. Všechny dřívější (nejdřív srpen) jsou v pořádku. Po odstranění položek se hra sice načítá snad ještě pomaleji a hůř, než předtím, ale ESC klávesu už můžu zmáčknout a hra se nekousne. (Akorát ji MUSÍM zmáčknout, protože bez toho se mi u lidí neobjevuje žádná možnost - mluvit, okrást…)

Pokud je ale problém tady, tak jsem si stejně moc nepomohla, není tohle zároveň ten patch, který opravil DLC, okolo kterého teď byl takový humbuk? Jelikož jsem se ke hře vrátila s úmyslem si to DLC zahrát, tak… tak nevím, no. Pomoc? :smiley:

Mimochodem, přeinstalování DLC nepomohlo.

Ověřit ve Steamu integritu souborů hry,třeba není něco stažené.

Díky, ale je. Ověřeno i staženo. :sweat_smile:

Mám stejný problém s klávesou ESC, pomůže někdo?
Děkuji.

On je to dost ojedinělý problém, nikdo se do toho moc nehrne. :smiley:
ESC u mě bylo v pohodě, když jsem ze složky patche dala pryč nejnovější update - asi 2 soubory. Akorát to není zas taková výhra, protože teď jednak postavy mluví a neotvírají pusu, a jednak nemůžu dělat pořádně DLC misi od Ptáčka. (Což nejede ani s patchem, takže to asi nebude problém.)

Mám hru koupenou, mám přesto zasahovat do instalačních souborů?

Bohužel není mi známo, od jaké verze jsou uloženy/načítány soubory. U některých patche jsou občasné problémy s načítáním uložených pozic. Lze to nalézt na internetu. Pokud např. je implentován patch 1.4.2 a zde uložena pozice,potom např. po instalaci patche 1.6.2 a načtení techto save (v 1.4.2) se objevují podobné problémy. Zkuste načíst jiné save (starší) popř. zkuste načíst hru z “milníku” - je zobrazen hvězdičkou u ikony diskety. Mohlo by to pomoci. A hlavně nenačítejte save uložené přes sejvovici.

Druhá možnost je také - dostupné info je k nalezení na internetu také - ale jedná se o warez téma a o tom psát nechci a nebudu.

? Taky ji mám koupenou. Nemyslím si, že je to problém, ale nejsem ajťák - evidentně.

:confused: Bez obav, Warez po tobě nikdo nechce - kdybych hru neměla koupenou, nemám tu drzost si stěžovat na nehratelnost. Ale vzhledem k docela těžkým penězům, které do toho šly, bych očekávala funkčnost - proto se snažím žádat o pomoc tady.

Pokusím se najít nějaký starší save, i když to bude asi bolet. :smile: Vůbec mě to nenapadlo. Ještě se mi žádný problém v tomhle ohledu nestal, nevěděla jsem, kde začít. Moc děkuju za příspěvek.

@ali.nasweter prosím,pokud mohu - pomohla má rada? Spoustě lidem stačilo prostě jen načíst hru ze starších pozic. (To je příčina třeba dialogových oken - jak popisujute). Spekulativně - Po úpravě se používají záložní soubory - ty se upravují na nové zálohy. Navíc je to provázané mezi sebou - klasicky podmínkou - Jestliže/pokud … pak/potom … .
Řada dialogů byla přepracována/upravana - (korekce - pravopisné chyby - formátování znaků apod.) - přibyla možnost obtížnosti Hardcore + HD textur, což znamená další šance k bugům a chybám (HC mod - mapa bez popisků/bez rychlého cestování/záporné perky - to vše se musí napsat manualně do programu). Dále HD textury - to může způsobovat při slabších grafikách pomalejší načítání textur zasekávání obrazu při větším počtu nepřátel popř. soubojích. Navíc k HD texturám přibývá úprava textů, což ve výsledku může být pro nás hráče nepříjemnost a může způsobovat ony neznámé chyby. Výhodu mají majitelé konzolí - ale i oni s tímto mohou mít problémy ale u konzolistů je možná optimalizace u PC verzí moc ne. A konečně poslední je konverze - z programu např. PC verze hry na konzole.
Tohle byl je a bude tak nějak problém :slight_smile:

Nejsem IT pracovník, na tohle téma by bylo skvělé kdyby mohl odpovědět někdo z tvůrců hry. Opravdu je to obsáhlé a složité téma. A nudné.

  • Proč reaguji? V úvodním komentu byl přidán EDIT. Kde je psáno o DLC “Milostná dobrodružství pana Ptáčka”. Tohle DLC je hratelné - pokud se splní část hlavní linky - to v těch lázních - předchází tomu lov s panem Ptáčkem.
    Ty chyby - je jich spousty - např. šarlatán/s ním spojený quest. Další bylo neobrazování tábora lapků - kostky apod. Opět hojně využívám internet - píše se tam o tom. Tohle je opraveno. Funkční. Ale zároveň je třeba (z toho co jsem psal to vyplývá) že mnohdy je nutné zajít víc do minulosti - starší save - milníky - zkusit funkčnost - a potom uložit. Potom funguje vše tak jak má. Také se vyplatí po úspěšným načtení staršího save a novém uložení hru vypnout. Pak jí znova spustit - natáhnou se nové patche/aktivují a hra potom funguje jak má. Platí to u všech her - dle mého skromného názoru max 4/5 hod hraní v kuse - potom uložit hru - vypnout hru - restartovat PC - a znovu hru spustit - zvláště pokud jsou takto vydávány a instalovány patche - opravdu se tenhle způsob zatím aspon u mě vyplácí :slight_smile:

Zkoušela jsem všechny profily a všechny možné uložené pozice, všechny mi na ESC kleknou. Úplný začátek, konec, prostředek, kdekoli. Zkusila jsem si založit nový profil, překlikala úvodní sekvenci, ale ani to mi nedalo žádnou odpověď, ESC opět v akci. :smile:

S tím DLC, tam jsem měla problém se Šarlatánem, nebyla zkrátka možnost jít na tu misi se strašením - což byl myslím hlavní problém, když to teprve vyšlo? Nějak ta poslední aktualizace domršila úplně všechno. S ní se to hrát nedá a bez ní je to otrava, ale asi nemám momentálně na výběr. Navíc s tím problémem nepomohla, ani po opětovné snaze o zadání mise možnost nenaskočila.

Ještě jsem ze zoufalství zkoušela odinstalovat a instalovat hru, znovu ověřovala integritu, znovu zkusila stáhnout poslední aktualizaci i DLC, jestli by to (na potřetí :smiley:) neudělalo zázrak. Je možné, že na to jdu úplně špatně - jak jsem psala, k ajťákovi mám vážně daleko. Ale rady byly zatím relativně snadné a pochopitelné, takže bych neřekla, že jsem měla příležitost to nějak pokazit. :smiley:

Možná (pokud za to ty peníze dám, přes to všechno) další DLC zruší tento problém a přidá mi nějaký hratelnější? :smile: Je už to únavné. Moc děkuju za radu, cením si jakékoli pomoci. Vylučovací metodou se k jádru dřív nebo později dostanu. Snad.

Tak to mě mrzí,že rada nepomohla. Takže zkusím poslední věc v bodech:

  • Obraťte se na podporu hry.
    -Ověřte si verzi hry (V úvodní obrazovce to číslo)
    -Dle popisu je možný konflikt patchů (Nejsem ajťák - zde určitě podpora)
    -Ověřte si integritu souborů přes steam + ujistětě se že se nestahují ještě nějaké soubory
    -Sdílení knihoven - napište kamarádovi o nefunkčnosti hry kterou s ním sdílíte a poproste ho ať provede kontrolu či zálohu souborů

  • Jedná se o warez prodkut:
    -Zakupte si oficiální verzi hry
    -Popř. zakupte si pro svůj produkt správný Klíč (GoG verze je jiná - liší se v číslech,aspon dle toho co píší na internetu)
    -Používate crack steam v emulaci steamu
    -S tím souvisí - Crack verze patche (DLC) 1.6.2 (neoficiální steam klíč).

Nic víc jsem na netu už nedokázal najít. Snad jen - nezminujete se o achivmentech - pokud máte skutečne warez verzi hry - potom nebudou aktivní ani achvmenty popř nebudou aktivný ty,na co jste použila warez steam klíč. Dále pak je otázka co se bude dít, pokud onu ESC klávesu nezmáčknete a hru necháte delší čas běžet. Možná jen je nestandartně nastavená klávesnice. Možná jen, že jste nejdříve hru smazala, ale na pevném disku zůstaly fragmenty oné hry. Po nové instalaci hry, se ony fragmenty projevují tímto - poslední možnost pokud vše selže - ale skutečně až ta poslední - zazálohujte si vaše save - tzn zkopírujte na jinou část disku popř. na jiné úložiště. Potom co hru spustíte měla by se ona nová hra projevit tak,že pokud zadáte načíst - nebo zvolíte nová hra v menu - neměli by se u save pozic objevit ty staré - pokud ano všimněte si že budou zašedlé - tzn jiná verze hry popř konflikt. ¨Pokud se staré save hry objeví vyčistěte složku (vymažte date) z adresáře hry určeného pro uložení save souborů.

A to je vše,ale pokud mohu doporučuji se obrátit přímo na podporu, s přesným popisem vašeho problému.Jelikož jako uživatel skutečně již jiné možnosti neznám. Nedokážu dále pomoci. Omlouvám se.