Game won´t start any longer (Steam)


#22

kCD runs fine in Windows 7 and 10 no need for compability both my machines are I7 one is a 2600 and the other 8700k the game runs fine but I use AMD GPU does the game CTD? If it does most likely is a driver problem try rolling back the drivers till it won’t crash anymore and take the compability mode off.and do you have any mods installed ? If you do unistall them that may be the problem.


#23

I think the problem is the windows update 1809. Rollback to 1803 and everything works fine.


#24

My game runs fine with the Windows updates.


#25

Hi, are you still having issues? Your last post was 5 days ago so just wondering if you got it working. After looking at your error in event viewer you may have a corrupt kernelbase.dll file. I’ve seen this error once when someone was trying to start skyrim and it was crashing. One way to check this is to create a new user profile on your PC. Set it up as an administrator, then try and run the game from that profile.

There are also some applications you can run if you would like to download them and give them a try first. I keep them all downloaded on my PC and run them when I run into issues. I use almost all of these programs occasionally other than snappydriver They all have free versions and work without any adware or things of that sort. I’ve told other people about these and been told things like they don’t trust links and things like that posted on here so I’m just going to say, this is my opinion(and lots of othes) and I have never had any problems with any of these programs but it’s up to you. I’m just going to link an article that includes them all so you know I’m not just making it up or promoting anything… You can find download links for all of them here… https://www.makeuseof.com/tag/5-free-tools-fix-problem-windows-10/


#26

Yeah, the issue is still the same.

I´m in contact with support and sent them a dump file.
They are looking into it and I will post again as soon as I know more.

I did a few checks with internal system tools like SFC regarding kernelbase.dll and also tried to re-register it but no luck so far.
I´ll try it with another profile.

Thanks all for your inputs - much appreciated!


#27

Just created a new user profile (set up as admin) - but the game didn´t start either.


#28

I have this EXACT same issue.

I have just bought the game today (Steam) and haven’t managed to launch the game once.
Does anyone have any suggestions on how to solve this yet?

Specs below:
i7 7700k
GTX 1080
32GB 3200MHz Corsair Dominator Platinum RAM


#29

Restarted my PC - No Change
Verified Files - No Issues
Turned AV Off - Same Problem
Closed EVERYTHING Before Launching - Same Issue.

I’ve just bought the game along with ALL of the DLC and it won’t open. I will be refunding this by the morning if there is no fix.


#30

Launching from the .exe file - Same issue
Launching from the .exe file as admin - No change.


#31

I’m having a very similar issue to CPS, I’ve just bought the game myself and am very frustrated that it will not launch past the splash screen, and I’ve tried every fix I could find


#32

Game works for most ppl issue is in ur rig not in game.


#33

@cps and @Nielern could you upload your KCD.Log file too? Just to be sure it’s the same issue.
Thanks


#34

KCD:

BackupNameAttachment=" Build(0) 21 Dec 18 (14 29 48)" – used by backup system

Log Started at Fri Dec 21 14:29:48 2018
Built on Nov 16 2018 17:19:52
Running 64 bit Windows version
Executable: D:\Steam\steamapps\common\KingdomComeDeliverance\Bin\Win64\KingdomCome.exe
FileVersion: 1.7.0.0
ProductVersion: 1.7.0.0
Using Microsoft ™ C++ Standard Library implementation

Cmdline: ‘D:\Steam\steamapps\common\KingdomComeDeliverance\Bin\Win64\KingdomCome.exe’

Total number of logical processors: 8
Number of available logical processors: 8
Total number of system cores: 4
Number of cores available to process: 4

Processor 0:
CPU: Intel Intel® Core™ i7-7700K CPU @ 4.20GHz
Family: 6, Model: 14, Stepping: 9
FPU: On-Chip
3DNow!: not present
MMX: not present
SSE: present
SSE2: present
SSE3: present
Serial number not present or disabled

Processor 1:
CPU: Intel Intel® Core™ i7-7700K CPU @ 4.20GHz
Family: 6, Model: 14, Stepping: 9
FPU: On-Chip
3DNow!: not present
MMX: not present
SSE: present
SSE2: present
SSE3: present
Serial number not present or disabled

Processor 2:
CPU: Intel Intel® Core™ i7-7700K CPU @ 4.20GHz
Family: 6, Model: 14, Stepping: 9
FPU: On-Chip
3DNow!: not present
MMX: not present
SSE: present
SSE2: present
SSE3: present
Serial number not present or disabled

Processor 3:
CPU: Intel Intel® Core™ i7-7700K CPU @ 4.20GHz
Family: 6, Model: 14, Stepping: 9
FPU: On-Chip
3DNow!: not present
MMX: not present
SSE: present
SSE2: present
SSE3: present
Serial number not present or disabled

[Mod] mods/mod_order.txt not found
[Mod] Loading mods in alphabetical order
[Mod] 0 mods loaded from mods/
GameDir: Data

User folder is ‘C:\Users\Christopher\Saved Games\KingdomCome’
Pak ‘data\animations-part0.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\animations-part1.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\buildings.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\characters.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\cloth-part0.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\cloth-part1.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\cloth-part2.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\gamedata.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\geomcaches.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\ipl_heads.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\heads.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\music.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\objects.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\scripts.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\sounds.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\tables.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\textures.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\ipl_videos.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\videos-part0.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\videos-part1.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\videos-part2.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\videos-part3.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\videos-part4.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\ipl_videosb.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\videosb-part0.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\videosb-part1.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘engine\engine.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘engine\shadercache.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘engine\shadercachestartup.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘engine\shaders.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘engine\shadersbin.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\patch\ipl_patch_010300.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\patch\patch_010300.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\patch\ipl_patch_010400.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\patch\patch_010400.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\patch\ipl_patch_010403.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\patch\ipl_patch_010500.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\patch\patch_010500.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\patch\ipl_patch_010600.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\patch\patch_010600.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\patch\ipl_patch_010700.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\patch\patch_010700.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\patch\ipl_patch_010700b.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\patch\ipl_patch_010701.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\patch\patch_010701.pak’ is opened, root: ‘data’
Pak ‘data\patch\ipl_patch_010701b.pak’ is opened, root: ‘data’
Windows 10 64 bit (build 10.0.17763)
System language: English
Windows Directory: “C:\WINDOWS”
Local time is 14:29:48 12/21/18, system running for 872 minutes
32707MB physical memory installed, 28352MB available, 134217727MB virtual memory installed, 13 percent of memory in use
PageFile usage: 85MB, Working Set: 91MB, Peak PageFile usage: 85MB,
Current display mode is 2560x1080x32, (Unknown graphics card)
IBM enhanced (101/102-key) keyboard and 5+ button mouse installed

Stream Engine Initialization
GameName: Kingdom Come: Deliverance
BuildTime: Nov 16 2018 17:19:52
Physics initialization
Renderer initialization
Logging video adapters:

  • NVIDIA GeForce GTX 1080 (vendor = 0x10de, device = 0x1b80)
    • Adapter index: 0
    • Dedicated video memory: 8079 MB
    • Feature level: DX11 (SM 5.0)
    • Displays connected: yes
    • Suitable rendering device: yes
  • Microsoft Basic Render Driver (vendor = 0x1414, device = 0x008c)
    • Adapter index: 1
    • Dedicated video memory: 0 MB
    • Feature level: DX11 (SM 5.0)
    • Displays connected: no
    • Suitable rendering device: no
      3PL Key dir scanned as: [0.000000, 40.000000, 130.000000]
      3PL Key dir result: [0.492404, -0.586824, 0.642788]
      3PL Fill dir scanned as: [0.000000, 0.000000, -130.000000]
      3PL Fill dir result: [0.642788, 0.766044, 0.000000]
      3PL Rim dir scanned as: [0.000000, 10.000000, -50.000000]
      3PL Rim dir result: [-0.633022, 0.754407, 0.173648]
      Active GPUs: 1
      Pak ‘data_fastload\startup.pak’ is opened, root: ‘data’
      Pak ‘data_fastload\startup_animations.pak’ is opened, root: ‘data’
      Pak ‘data_fastload\startup_characters.pak’ is opened, root: ‘data’
      Pak ‘data_fastload\startup_graphics.pak’ is opened, root: ‘data’
      : AudioSystem initialization
      Font initialization
      FMOD version check: Headers 10910, Binaries 10910
      CryAudioImplFmod: initializeFmodStudio succeeds (banks: KCD.bank, KCD.strings.bank)
      FMOD version: Headers 10910, Binaries 10910
      Audio driver in use by FMOD Studio:
      – getOuput returned 8
      – Driver name: “Speakers (GameDAC Game)”
      – System rate: 48000 Hz
      – Speaker mode is 6
      – Speaker mode channels: 6 channels
      getDSPBufferSize:
      – Buffer length: 1024
      – Number of buffers: 4
      Using FreeType 2.5.5
      Network initialization

#35

Some other things I’ve done.
Re-downloaded the game
Launched just the base game, with no DLC active
Turned off the pagefile


#36

Is there anyone with the Problem who have some time to make a small test with me?


#37

I’ve been getting some help from an admin in the Discord chat room too, and it’s been found to be a memory access violation.

To add, trying to fix the problem, I’ve also tried:
Removing 24GB of my system RAM bringing it down to 8GB
Running a memory diagnosis test
Disabling my network adapters in device manager
Tried running the game with steam set to “offline mode”


#38

If you like and have some time just PM me.


#39

I am able to run the game with no problem.


#40

Still waiting for some Feedback from @CPS
But if you have a Roccat Mouse/Keyboard you can try uninstalling the Roccat Mouse/Keyboard Driver.
If you have success please leave a Little Feedback here…and if not too.


Game won't start on PC
Game wont start on Steam
#41

Removing the Roccat Keyboard Driver fixed this issue.