Harcore Mode - Riposte

Mám problém, ve verzi 1.8.2 se mi nedaří udělat ripostu (perfektní kryt ve schopnostech aktivován) A nevím jestli je to bug nebo ne… ať zkouším co zkouším ripostu jsem neudělal ani jednou, palcát bylo to jediné co jsem zatím zkusil…popřípadě bych chtěl video v hardcore modu jak na to. děkuju.

Ahoj - ve zkratce, jednak se to od Bernarda musíš naučit,dále na to má vliv perfektní kryt.Jeho provedení. Nevím nakolik je pak pravdivé, že také záleží co “držíš” v ruce. Pokud dlouhý meč + štít, pak komba nefingují jen pro dlouhý meč.A obráceně - pokud máš např. tesák + štít neuděláš nikdy kombo pro dlouhý meč. A je dost možné že to samé platí pro kryt či onen perfektní kryt. Riposta funguje na principu perfektního krytu - a o tom napsal krásný příspěvek nick @ludvaj .

Riposta by ,ěla být o naznačení směru úderu - natáhneš na seknutí - např. cíl hlava - ale stále držíš levé myšotlačítko. Pak pohybem myši přesuneš směr (tzn. na boj. růžici je nápřah znázorněn červenou barvou - ale stále držíš to lačítko, pak rychle pohneš myší - třeba na pravou stranu - a jakmile zčervená směrovka (pravá strana) boj. růžice tlačítko pustíš.
Tím provedeš fintu. A nebo Riposta je to že použiješ současně perfektní kryt + sek = Q + levý myšotlačítko. V názvech mám ted trošku hokej :slight_smile:

přesně tak, nemůžu to ani za boha provést , samozřejmě bernard mě to ,naučil,

Ano, je to tak. Je to Q + levé tlačítko myši. Ale jak jsem podrobně rozepisoval ve vlákně o šermu, domnívám se, že se dá snadno (tedy dá vůbec :))) ) provésts až v pozdějších chvílích, kdy úrovně jsou výše. Mě třeba napřed šel jenom perfektní kryt a nešel mi úhyb… Ten mi začal jít později a riposta ještě déle. A domnívám se proto, že u Hardcore modu je postup pomalejší a tedy i povedená riposta přijde později.
A pak je ještě otázkou, u jakých kombinací zbraní lze a nelze použít…

Já se jí učil s Bernardem na krátkém meči bez štítu

Riposta s dlouhým mečem a bez štítu potvrzena. Více píšu v odkazu. Vážně to funguje, ale až ve chvíli, kdy jí déle používáte - resp. snažíte se jí používat. Bacha na levé tlačítko - nikoliv kliknout, ale držet…!

velice zajímavé mám asi bug nebo nevím. Zmáčknu blok a Jindra mi udělá ripostu sám což nechápu… sečné zbraně mám na 14. obranu na 16… ale to bude asi chyba ne? ještě k tomu na hardcore režimu. Setkal se s tím někdo?

dělá mi to u všeho, palcátů seker atd… a to mám sekery jen 2 body. Prostě zmáčknu Q a ripostu udělá sám ANIŽ bych musel zmáčknout či držel levé tlačítko myši. Tím pádem mě to přestává bavit. Moc lehké. Je někde chyba, nebo je to tím že mám obranu na 16?

Riposty jsou skill obrany. Takže záleží na ovládání obrany, ne zbraně. Já jsem zjistil, ze jakmile se naučíš ripostu na meč na Bernarda udeláš ripostu se vším. Ale v normálním boji už mi to Jindřich neudělal, dokud jsem se je nenaučil. Dělá Ti to všude, nebo jen Bernard? Nebo turnaj?

dobrá to že umím riposty neřešme to by dávalo smysl totiž… Ale to že udělá ripostu automaticky bez kombinace Q + myš /(udělá to jen už tím že zmáčnu Q) je nějaké čudné

Mně se právě že celou dobu trochu nezdálo tvrzení tady jednoho človíčka, že k provedení riposty je potřeba současně mačkat Q a myš. Já si myslel, že právě stačí jen to Q ve správnou chvíli. Takže podle mě je to OK.

správně to asi nebude když v popisu ve hře na perfektní kryt a následnou ripostu se píše Q + myš!