Hodnoty měření FPS

Zdravím,příjde vám že měření FPS ve hře je celkem nesmyslné?Hodnoty mi padají na čísla kdy by hra neměla být hratelná a je to jinak.

Myslíš 0 a tak?

Mám to celkem pod hranicí a zdá se mi že hra běží celkem plynule,někdy to spadne pod 20 a pořád to vypadá dobře.

Já měl taky asi štěstí. V zahraničí trojčí kvůli špatné optimalizaci, já na celkem starém stroji jedu obstojně. Nepamatuju si cukající scénu za cca 20 hodin hraní.

Je celkem hodně dobré že je mnoho možností nastavení detailů,je možné pokud se hra optimalizuje lépe bude to hratelnější.

Je tam prodleva a ta hodnota je nějaký medián spíše. Většinu času mám 50+, ale plynulé to vždy není. Když vběhnu do Ratají FPS padnou na 30 a pak se to dostane zpátky na 50+.

Nastavení grafiky je také prapodivné, vypadá to, že když někde něco osekáte hra zjistí, že má volný čas na výpočty nebo něco v tom smyslu a běží to víceméně stále stejně.

Nehledě na to že se hra někdy seká,po zhruba půl minutě,před chvílí jsem řešil kázání v kostele a obraz byl plynulý a FPS pod 20,jsem z toho zmatený :-)tak snad ta oprava příjde rychle.

Tak si zapni mereni fps ve Steamu v nastaveni - ja to mam zaple a obe cisla jsou totozne.
ale jo, treba obcas mam 55fps na obou ukazatelich a stejne mi prijde ze obraz cuka…

1 Like

tak oni doporucji snizit lod … to je prave jak daleko do predu se nacitaji predmety… takze je jasny ze pokud to ma clovek na hodne, nekam prijdes a chvilii padaj fps nez se to nacte. zvlast po rychlochuzi.

Ale ono se to na těch 30 FPS hejbe relativně stejně jako na 50-60 v tom městě :slight_smile:

LOD mám zhruba v půlce,pokud bych ho snížil tak na čtvrt,vypnul úplně,tak nemá cenu hru zapínat,ne?

Je to také o optimalizaci ovladačů GK. Taková AMD VEGA 56/64 je na tom na určitých místech fakt špatně, dokonce hůře než AMD RX480/580 a GTX 1060 od NVidia, podle dalších měření k tomu dochází jenom v určitých oblastech hry, takže je potřeba ze strany WH udělat optimalizace na daných úsecích

Mám nejnovější ovladače na GTX které by měly KDC podporovat.

Jak už se tu psalo, mně hodnoty někdy (hlavně ve městech, hradech) padají až k 25 FPS, mimo měst jedu 45-60, nicméně hra mi jede stále plynule (1080p, very high detaily, postproces a stíny sníženy na medium). Nevšiml jsem si žádného sekání, a to mám celkem starou sestavu:

AMF FX-8300 4,6 GHz
MSI R9 390 1170 MHz
16 GB RAM (2x8 GB) DDR3 1600 MHz
MSI 970 Gaming MB
Kingston SSD

Zato si mi stalo, že můj doposud stabilní OC na procesoru mi při nízkém stupni chlazení nevydržel a padala mi frekvence akdyž jsem to dál zkoumal a koukal na hodnoty vytíženosti, tak mi hra zatěžuje moje osmijádro (8 vláken) celkem stabilně na 70-80 %, což je fakt hustý a vypadá to, že computing unit procesoru (FPU) dostává fakt zabrat :slight_smile: a dál je taky zajímavý, že takt mého GPU není většinu hraní na 100% (což jsem pozoroval i u bety) takže otázka asi je, jak moc velký vliv na výkon ve hře má procesor… zajímaly by mě data někoho s Ryzen procesorem, protože to obecně vypadá, že starší AMD/AMD systémy dokážou jet srovnatelně s novějšími Intel/Nvidia

Ja co jsem upgradnul na 1070 tak jedu na high v pohode :slight_smile: nikde mi to nejde po 40fps.

Já mám 14 -20 FPS a občas mimo město zázračně 60 FPS - na medium.
AMD Radeon HD 6950 (Cayman) - stará 7 let -
8 GB RAM
Ani na těch 14 FPS se nic neseká, jen dlouho trvá, než se načtou dialogy a lokality.
Ze srandy jsem zkusila ULTRA HIGH a ono to jede na 11 - 12 FPS, a to co je blízko je ultra a zbytek je nizký, ale hrát na tom nejde, to se seká a tak dále. Musí to být ale nádhera ULTRA, stačilo zakusit a je to něco úplně jiného.
(Bohužel jsem zjistila, že kvůli těžařům virtuálních měn si teď normální člověk dobrou grafiku ani ramky už nekoupí, takže mám smůlu :frowning: )

V pokročilým grafickým nastavení dej Kvalitu Shaderů a Stíny na nízký a hned máš +20fps navíc. Tyhle dvě položky jsou strašný žrouti a ve finále nejsou nijak pro výslednou kvalitu obrazu důležitý, hlavně v tvým případě (HD6950). Co naopak důležitý je jsou Textury a Světlo (Global Illumination). Posuvník LOD dej tak na 35%.

1 Like

Mělo by se jednat o vlastnost CRYenginu, který dokáže i nízké FPS dodávat celkem plynulým způsobem díky rovnoměrnému rozložení počtu snímků za vteřinu. Tedy i nižší počet snímků se zdá plynulejší, díky tomu, že nejsou rozdíly v čase mezi jednotlivými snímky.