Viem co myslis, ale nie kazdy cesky film je zlocin proti vkusu
Za posledních 10 let tu moc kloudných filmů nevzniklo. Když si to vyjedete na ČSFD, v top 20 jsou snad jen dokumenty a většinou to je nějaký výlet před rok 1989. Už tady bohužel nejsou moc talentovaný filmaři a scénáristi. Trochu líp jsou na tom seriály.
Tak rozhodne môžem vyčítať českej kinematografii že je nostalgická. Komunizmus, druhá svetová, 1968… je faktom že sa v tom vaši filmári vyžívajú viac než v súčasnosti. Zato však chválim dokumentárnu tvorbu.
Keď ale napríklad vyšli Pelíšky, tak privela filmárov sa snažilo napodobniť ten úspech a všetko to bolo na jedno brdo. Ale len na tých 10 rokov by som to neobmedzoval (i keď je pravdou že z ČSFD toho vela nevyliezlo)
Raz som počul ludí mladších než ja vychvalovať istú nemenovanú upírsku ságu, tak som im radšej odporučil Interview s upírom. Odpoveď typu “to je staré” som nečakal. Nič to nemení na fakte že je to dobré a istá nemenovaná upírska sága je … Nemyslím že je fér zabudnúť na tie veci ktoré sú dobré len kvôli času.
Já bych doplnil, že ještě chybí talentovaní herci.
To bych ani neřekla, jen se popularizují ti méně talentovaní… což znamená… že spíš ubývá lidí s vkusem a soudností
Na TV se nekoukam, jediny český film co jsem za poslednich deset let v kine videl byli Lichozrouti. Takže nejsem expert.
Na druhou stranu roli Jindry dostal nepříliš známý anglican. Ze by v českých luzích a hájích nebylo kde vybírat?
Zhlédl jsem další film od Vávry, Cech panen kutnohorských z roku 1938.
Zábavná komedie odehrávající se sice o téměř 2 století později, každopádně hashtagy #kuttenberg,
#silver, #groschen a #alchemy se k tématu docela hodí