-
Strucny slovni popis problemu
-
Pokud jde o vizualni problem, poslat screenshot.
-
Pokud nestaci screenshot, treba kdyz jse o animaci, jeste lepsi je filmecek. Fraps ma orezanou free nebo trial verzi, mam vyzkouseno, ze se s tim da hra nahravat. Problem je, ze jeho komnprese je velmi neefektivni – budou to velke objemty dat, pokud to necim neprekrompresi – pouzivam free video converter, aby toho bylo min. Ale nevim,
jak moc slozity postup muzu od nich chtit.
-
Typ chyby bych pouzil jako zaklad adresarove struktury a chci ho spis jen proto, aby se snadno daly najit
duplikaty. My to tu stejne budeme muset rozhazet nejspis trochu jinak.
a. NPC vzhled – napr. prosvita spodni obleceni pres vrchni, cerne oci, chybejici vlasy nebo dokonce hlava
b. NPC chovani – napr. jde do zdi, misto chuze slajduje, zasekava se na nejakem miste, kope neviditelnou motyckou, je nesmrtelne apod.
c. Prostredi – napr. blikajici ploty, letajici domy nebo lavory, obri rostlinstvo, cervene objekty s napisem replace me, radikalni zmeny vzhledu kdyz se clovek k predmetu priblizuje/vzdaluje
d. Osvetleni, stinovani – treba dokonale cerno ovnitr domu…
e. Pocasi a plynuti casu – napr. slunce o pulnoci
f. GUI – treba ze zustane viditelne tlacitko pouziti predmetu/dialogu, I kdyz je od nej hrac daleko. Chyba v uvodnim menu – musim nekolikrat kliknout, nez se vybere prvni polozka.
g. Crash/freeze, problemy pri startu hry
h. Other – exoticke problem nespadajici do predchozich kategorii
-
Kde chyba nastava – ma smysl vicemene jen ve hre - umisteni ve svete (napr. u kovarny, na ovci pastvine
atd.)
-
Kdy nastava (pokud to ma smysl) – daycycles jednotlivych panaku je promenlivy podle denni doby. Nejspis tam
nebudou primo hodiny, ale aspon rano/poledne/hluboka noc
-
Steps to reproduce – pokud to ma smysl a neni zjevne z filmecku nebo screenshotu… a hrac vi, jak chybu navodit. Casto to neni uplne zrejme a zase – nevim jak moc muzu od nekoho chtit, aby travil spousty casu pokusem o zreprodukovani problem a zjistovani, co vsechno se musi udelat.
-
Hardware – spustit dxdiag.exe, tlacitko Save All Information a vysledny txt nam poslat do fora