Jak správně hlásit reakce na Alpha verzi?

Ahoj,
jako hrdý majitel Alpha verze bych se rád zeptal jak a zda vůbec, chcete hlásit reakce na tuto verzi. Nikdy jsem nebyl člověkem co testuje hry a proto mne zajímá jak nejlépe pomoci a přitom nepsat hlouposti/duplicity.
Stojíte o screenshoty zaseknuté postavy?
Stojíte o screenshoty špatně použité textury?
Stojíte o nelogické chování bota?
Mám hlásit zasekávání hry či technické potíže?
Mám komentovat co nemám na hře rád?

Nebo je Alpha čistě ukázka a o žádná z těchto reakcí není třeba?
Pokud ano, bude jejich forma nějak strukturovaná(Bugtracker)?

2 Likes
  1.   Strucny slovni popis problemu

2.   Pokud jde o vizualni problem, poslat screenshot.

3.   Pokud nestaci screenshot, treba kdyz jse o animaci, jeste lepsi je filmecek. Fraps ma orezanou free nebo trial verzi, mam vyzkouseno, ze se s tim da hra nahravat. Problem je, ze jeho komnprese je velmi neefektivni – budou to velke objemty dat, pokud to necim neprekrompresi – pouzivam free video converter, aby toho bylo min. Ale nevim,

jak moc slozity postup muzu od nich chtit.

1.   Typ chyby bych pouzil jako zaklad adresarove struktury a chci ho spis jen proto, aby se snadno daly najit

duplikaty. My to tu stejne budeme muset rozhazet nejspis trochu jinak.

a. NPC vzhled – napr. prosvita spodni obleceni pres vrchni, cerne oci, chybejici vlasy nebo dokonce hlava

b. NPC chovani – napr. jde do zdi, misto chuze slajduje, zasekava se na nejakem miste, kope neviditelnou motyckou, je nesmrtelne apod.

c. Prostredi – napr. blikajici ploty, letajici domy nebo lavory, obri rostlinstvo, cervene objekty s napisem replace me, radikalni zmeny vzhledu kdyz se clovek k predmetu priblizuje/vzdaluje

d. Osvetleni, stinovani – treba dokonale cerno ovnitr domu…

e. Pocasi a plynuti casu – napr. slunce o pulnoci

f. GUI – treba ze zustane viditelne tlacitko pouziti predmetu/dialogu, I kdyz je od nej hrac daleko. Chyba v uvodnim menu – musim nekolikrat kliknout, nez se vybere prvni polozka.

g. Crash/freeze, problemy pri startu hry

h. Other – exoticke problem nespadajici do predchozich kategorii

1. Kde chyba nastava – ma smysl vicemene jen ve hre - umisteni ve svete (napr. u kovarny, na ovci pastvine

atd.)

1.   Kdy nastava (pokud to ma smysl) – daycycles jednotlivych panaku je promenlivy podle denni doby. Nejspis tam

nebudou primo hodiny, ale aspon rano/poledne/hluboka noc

1.   Steps to reproduce – pokud to ma smysl a neni zjevne z filmecku nebo screenshotu… a hrac vi, jak chybu navodit. Casto to neni uplne zrejme a zase – nevim jak moc muzu od nekoho chtit, aby travil spousty casu pokusem o zreprodukovani problem a zjistovani, co vsechno se musi udelat.

2.   Hardware – spustit dxdiag.exe, tlacitko Save All Information a vysledny txt nam poslat do fora
6 Likes

Super, uz jen ‘nam poslat’ znamena email(na jaky?), ci napsat na forum?

Tady na forum :slight_smile: udelame novou sekci

1 Like

Ten vrchní post přeložte do EN a přišpendlete na úvodní stránku, je to fajn návod pro všechny. Ale to asi už v plánu máte.

este vydrz! :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Asi s tím přicházím s křížkem po funuse, ale videa doporučuji nahrávat přes Bandicam. V neplacené verzi omezuje jen tím, že můžete točit 10 minut a nahoře uprostřed je watermark. Hlavně má dobrou kompresi. Ozkoušeno. Za mě lepší než Fraps. Jinak dík za návod.

Kdy nastava (pokud to ma smysl) – daycycles jednotlivych panaku je promenlivy podle denni doby. Nejspis tam
nebudou primo hodiny, ale aspon rano/poledne/hluboka noc

V inventáři jsou hodiny nad postavou.

Dnes mě spadla alfa verze 0.3 při střílení z luku
Název aplikace: game.exe
Verze aplikace: 3.3.7.2591
Časové razítko aplikace: 551c005f
Název chybného modulu: StackHash_1538
Verze chybného modulu: 0.0.0.0
Časové razítko chybného modulu: 00000000
Posun výjimky: 0000000000000000
Kód výjimky: c0000005
Data výjimky: 0000000000000008