Jak vyhrát Talmberský závod

Dost se píše o talmberském závodě. Tedy se připojím se svou zkušeností. Šel jsem do závodu bez očekávání, jelikož tento quest byl hodně probírán a kamarádi hlásili, že je ten quest strašný. vybaven sejvovicí jsem se do toho pustil.

  • počátek je poněkud zmatený, jelikož závodníci čekají u brány prakticky od svítání. doporučuji tedy řešit cokoliv jiného a přijet na start těsně před polednem, postát kousek stranou a pak, těsně před dvanáctou, zajet do řady závodníků. Hra chvíli čeká a pak pan Diviš spustí úvodní řeč a následně odstartuje závod.

Celý závod jsem byl, jako správný vystresovaný jezdec, téměř poslední (a to prakticky beznadějně poté, co jsem se jednou rozmlátil o strom, pak nenašel v pokusu o zkratku dobrou cestu atd.) a závod se mi povedlo vyhrát na cestě k lomu. Tedy zde mé doporučení

  • Z Talmberku do Úžic neblbnout a snažit se držet jezdců před sebou. Bezpečně vás dovedou do Úžic. Během závodu se lze dívat do mapy a lze si cestu zkrátit napřímo přes les, ale mě se to nepovedlo.
  • V Úžicích sebrat pentli ( sebere se projetím, obtočením kolem stožáru) a opět se snažit hlavně držet jezdců po cestě. mám vyzkoušeno, že pokud pošetříte koně a pořádně mu naložíte ve stoupání do Merhojed, dotáhnete se. V Merhojedech sebrat pentli a pak, pak se odpoutat a napálit do naprosto dolů rovně přímo do lomu. Přes pole, cesty, ploty (musí se podařit skákat), rovně přes potok a šup do lomu. Všichni jezdci jedou totiž zpět do Talmberku, kousek zpět, mezi domy a pak zpět do lomu. POkud budete jenom trochu zruční a nespadnete, přeskočíte překážky atd, máte náhle pohodlný náskok.
  • pak už jenom rovnou do Talmberku zpět na start, kde ještě doporučuji v posledním “vracáku” na cestu k první bráně to říznout přímo nahoru.

Tak se mi povedlo na poprvé vyhrát Talmberský závod

3 Likes

Presne tak. Byl jsem celou cestu posledni, staci se drzet na dohled ostatnich. Cestou k posledni pentli v lomu se da snadno dohnat ztrata, je to dlouha cesta plna moznych zkratek (ale nezasvihnete se v krovi ci o strom). Nejdulezitejsi usek je lom v Talmberku. U pentle v lomu byste uz meli byt na cca 2 miste. Nezoufejte ze prvniho nepredjedete, v momente kdy budete temer u cile si to zkratte pres kameny rovnou k brane, tim predjedete i vedouciho jezdce a vyhrajete :slight_smile:

Ani to neni potreba. Po ceste z lomu zpatky do Talmberku je takova nenapadna odbocka doleva do kopce, ktera vas privede k hradu jakoby zezadu, od severozapadu. Podivejte se na mapu, uvidite, co tim myslim. Vsichni souperi to vali rovne a netusi, ze se tam da usetrit dobra minuta :slight_smile:

1 Like

A mě to na první pokus vypsalo, že jsem vyhrál závod ikdyž min. jeden jezdec dojel do cíle dřív než já. Takže závod na pohodu. :champagne:

Není vůbec třeba držet se jezdců. Stačí jet vzdušnou čarou. Bacha na keře a ploty, ale takhle se to dá vyhrát úplně bez problému. Jezdci se ani nestihli otočit u předposledního praporku :smiley: a to je ten kůň dost k ničemu :smiley: ono stačí nepoužívat automatické cestování a časem tu mapu máte naučenou, tak víte kudy jo a kudy ne. Hlavně ne lesem, ale po loukách.

1 Like