Spoiler: Tak tady je to celý jak se to dá udělat, když tě nikde nezastihne BUG.
Páááni, musím uznat, že na tomto foru to opravdu žije. Dostalo se mi několik zajímavých odpovědí v rekordním čase:
- Já si myslel, že budu hledat hrob zvěře. nicméně, vzdal jsme to moc brzo a opravdu se hrobu jelena nevšiml. Super, díky za info. Pokud bych se rozhoupal to ještě jednou zkusit, půjdu touto cestou.
- nevěděl jsme o chlapíkovi z lomu. Čímž by se i vysvětlovalo, proč se mi Tomáš neuzavřel - evidentně reaguje až na “lepšá argumenty”. Tedy až když jej někdo přímo práskne. Tím bych měl vyřešený i další “neuzavřený podquest”.
- nebudu se bavit s hospodským, dokud nedořeším tohle - čímž snad vyřeším další kolizi
- a Vlastně po zhlédnutí videa už vím, co se u mě děje s neukončitelným questem s Janem Zajícem. ve chvíli, kdy hra “dočeká do šesti do rána”, se nepustí cut scéna! To je ono… Teď je otázkou, jak toho docílit, protože to, jak “aktivovat nějaký chybějící místo” se člověk dobere (někde něco zapomněl, udělal navíc atd. ). Ale jak spustit cutscénu, co se má spustit a nespustí, to nevím.
no a vlastně se nabízí řešení:
Quest s pytláky je oficiálně “nesplněn” - vím proč a věřím, že ten už nepřekáží
Stejně jako jsem tím pádem oficiálně nesplnil quest “beránek” - tedy by taky neměl překážet.
Ze včera to mám savenuté v místě, kdy Markéta vyvěsila věneček (nebo co to je ) a já mám číhat na Jana Zajíce.
No a nabízí se přímo řešení - zatknout ho. Domnívám se, že se tím spustí souboj, ve kterém Jana Zajíce patrně budu muset zabít. Čímž quest splním…
hmm, stojí za úvahu.
Ano buď to můžeš udělat takhle rázně, hned jak Marketa vyvesi venecek, tak zajít na jejich místo. Zajíc tam čeká hned, ne až za úsvitu nebo co. a tam ho klidně zatknout-čti zabít. A máš splněno.
JA ho bohužel chtěl vždy očistit, proto jsem se s tím tak dlouho zabýval a zkoušel veškeré varianty. A teď když jsem našel na tom youtube to video, tak mě to sakra láká ještě jednou to zkusit s celým qustem pro ty pytláky, ale nevěřím, že mi pak Mikuláš půjde podepsat. :-/
Ale už jsem postoupil hrou dál v hlavní linii, takže to nechám až tu hru rozjedu podruhé.
Udělám to jinak. Mám, myslím, relativně dobře provedenou rešerši případu.
Tím pádem rozumnou jistotu, že tento quest nějak neovlivní hlavní linii. (což myslím, by se snad nemělo stát nikdy).
No a save ve chvíli, kdy hra píše: “setkej se s Janem Zajícem”. počkám tedy na patch 1.4 , třeba bude řešit i nespustitelnou cut scénu.
Tak jsem se hecnul. Naloadoval jsem stav daleko před Talmberským závodem, ještě před questy se všema Zajícema, Markétama atd. Talmberský závod jsem na poprvé prohrál : ))) , jelikož jsem 4x spadnul přesně tam, kde je to na spadnutí : ) Na podruhé jej vyhrál. Uklidil jsem v questech a spokojeně aktualizoval steam na verzi 1.4 …
aby …
Se hra úplně zasekla a nešlo mi pokračovat vůbec. : ) Ale kluci z Warhorse zareagovali okamžitě, o problémech ví a pracují na tom. A co, venku svítí slunce - počkám. Snad to opraví. Evidentně nejsem sám.
Jeeeej. No tak to já si ještě zahraju,než na PS4 patch dorazí.
Co se týče těch patchů, je to neuvěřitelný. Zatímco já měl značné potíže s dějovou linkou (zdá se, že opraveno), můj švagr - stejná verze hry i distribuce, absolutně žádné. Pokud teda nepočítám, že se v Ratajích vznesl s koněm asi 200m do vzduchu, elegantně přeplachtil do Ledečka a následně hladce přistál …
Tak ja nevim co je dobre a co ne, a jak to ma probihat. Pac ja si chodil po svete a v jedne hospode se ptal na praci a tam me odkazali na ty pytlaky.
Pak se mi na mape objevilo na mape znamenko noveho questu u lovciho v talmberku, ale kdyz tam prijdu nic nechce ani nic noveho pri povidani neni, jen trenink.
Zkousel jsem tam jit hned, pak po tom co jsem na zkousku pytlakovi prinesl parozi. A furt nic. Takze asi muzu delat jen to pro pytlaky.
PC, v1.4.3 a můžu potvrdit, že žádný bug. Vse jde bez problémů dohrát. Jen quest “Hon na Zajíce” se vylučuje s questem " Beránek v rouše vlčím". Jsou u nich špeky, jako ze se Tomáš nechce přiznat viz výše ale to je o hledání. Při únosu Markéty dělala drahoty, ale kdybych šel s vědrem pro vodu a do kopce, taky bych se nevykecával. Jakmile pustí vědro, mluvit se s ní dá. Questy byly super a odměna ve formě titulu Mistra lovčího včetně domu a vsech věcí je úža-úža.
Přiživím se zde, protože mám pocit že je ten úkol u mě zabugovaný.
Když jsem ho hrál prvně, dostal jsem se do následujícího stavu:
- Markéta mi pověděla vše o Zajícovi a měl jsem se s ním setkat. Šel jsem na místo rovnou a prakticky tam pročekal celý den a Zajíc nikde. (zkoušel jsem i další den)
- Prozkoumání rejdů na mýtině. Strávil jsem tam hodně času a nic jsem tam nenašel.
- Výprava na pytláky. Zašel jsem za Bořkem s tím, že jsem připraven. A nic se nestalo. Nikdo na mě nečekal ani u Mikuláše jak jsem doufal.
Jal jsem se to hrát znovu a jsem ve stavu:
- Markéta mi již nepoví víc o Zajícovi a nemůžu tedy pokračovat a setkat se s ním. Čemuž nerozumím. Zkoušel jsem to hrát dohromady 3x, vyzpovídat každého a každý mě navedl za Markétou.
- Na mýtině opět nic
- Bořkova pomoc v nedohlednu
Nějaké nápady?
PS: Playstation, poslední verze
V podstatě se rozhodni, jestli chceš Zajíce zabít, nebo ne. Já doporučuji se pripojit na jeho stranu. Ziskas tim dům.
Pak je potřeba dostat quest beránek v rouše vlcim. Dává ho hospodský v zajezdnim hostinci smerem k Ratajim. A když ziskas parohy pro troubu co bydlí na západ od hradu Talmberk, zavede Te za Zajicem. Tam pribehnou vojáci a můžeš se rozhodnout, na kterou stranu se dáš.
Zároveň hospodský v Talmberku Ti řekne, kdo všechno vi o pytlacich a koho vyzpovídat ve vesnici. Doporučuji plnit. A v prubehu toho je potreba jeste jednou do hospody za hospodskou. Jinak Ti Tomáš z lázní nic neřekne. Ona musi prasknout ještě typka z kamenolomu.