Je(bude) ta hra náročná na CPU?

Muj HW je:

• 8 GB RAM
  • MSI R9 280x Gaming
  • AMD Phenom II X4 965 3,4GHz
    Tak se chci zeptat jestli to bude hratelné.

[Jinak tohle je můj první příspěvek a chci říct, že to forum je nádherný, lépe udělané jsem snad za ty roky ještě neviděl]

Já si myslím, že to bude stačit :wink: Ten procesor není sice zrovna nejnovější dělo, ale měl by být dostatečný…každopádně finální optimalizace předpokládám ještě určitě není hotová

říkali, že by to mělo být o něco málo naročnější než tohle tech demo, takže v poho, na min detaily 100% plynule ti to půjde

Safra na minimální to hrát nechci :smile: já bych procesor klidně i přikoupil akorát AMD nemá na socket AM3+ co nabídnout. Je to smutný… taková velká firma a tak šíleně pozadu oproti INTELU až to hezké není za chvilku z nich bude monopol a bude to ještě dražší už tak ty jejich předražené součástky.

Já bych to neviděl tak černě…a pokud bude KC umět využívat 6 - 8 vláken tak se dá na AM3+ sehnat celkem solidní procesor za dobrou cenu. Slabina AMD je v síle na 1 thread. A taky si nemyslím, že s tím co máš teď bys to plynule rozhodil jen na úplné minimum, to ne…spíš na střední…

Tak jediné co bych koupil na AM3+ abych se posunul alespoň trošku je 8350/20. Tak jasné no hlavně díky tomu se intel dostal tak do popředí protože jejich single thread byl o tolik lepší a vývojáři her bohužel kašlali na nějaké využívání více jader. A hráčům je jedno, že s amd budou mít lepší extrahování, a importování a jiné blbosti. Je to škoda no, že to je tak jak to je. Viděl jsem, ale nějaké prospekty, že amd něco chystá ale to bude až tak na rok 2016.

(A jaké procesory máte vy a jak vám to jede?)

Já AMD držím moc palce jak na poli GPU tak CPU, protože konkurence je pro příznivý vývoj trhu nutná…ono jedna ze slabin AMD CPU je, že v podstatě předběhli dobu tím, že jsou tvořené pro multi thread…a to zatím bohužel neumí většina her využívat…ale snad s nástupem nových konzolí se to brzo zlepší…
Já mám taktovaný i5 3570K na 4,5GHz, GPU EVGA GTX 980, 8 GB RAM…no a jedu na very high na těch 50 - 60 FPS (mám to locknutý VS, takže nevím zda to dá i víc)

Ano taky jim držím palce. No tak takový počítač bych chtěl taky. Neuvažujete o koupi viné grafiky a nového procesoru, že bych to od vás odkoupil za pár tisíc haha. Rád bych si alespoň jednou v životě zahrál něco na vysoké detaily.

Vojtech-myslím si že alfa verze je bude možná náročnější než optimalizovaná finální podoba hry :relieved:prosím vás,mám zakoupený status Baron ale zde nad nickem se mi nezobrazuje,co je špatně?Díky

Musíš mít stejný jméno (nebo všechny registrační údaje, přesně nevím, už si to nepomatuju, zda se dělá registrace zvlášt nebo jak to bylo) na fóru a na stránkách https://www.kingdomcomerpg.com/cs, pod kterým jsi si status kupoval. Pak by to mělo být ok. Každopádně ono to chvíli trvá než se to spáruje…u mě to bylo taky několik dnů, než se mi to u jména objevilo.

Měl bych mít vše stejné,vydržím,díky za info :relaxed:

Zdravím,mám Intel Core i5-2400,Widows 7 64bit,GTX 660,8GB RAM,měl bych nějaké ramky přikoupit?Ve hře mám detaily zaplé na full a při otáčení je to mírně drhlé.Díky

No ja som doterajšou záťažou na pc neni moc spokojný. Mám síce už 4roky staré cpu AMD Phenom 2 X4 955, 12GB ram a novo kúpenú Nvidiu GTX 960 4GB OC, ale aj tak som nebol schopný hru rozbehať ani pri najnižších požiadavkách na viac ako 26fps čo mi je dosť divné… Nejaká rada ako tomu dopomôcť na lepšie fps? :smile:
PS: Warhorse prepáčte ale chcel som na vlastné oči vidieť ako sa vám darí a ako moc sa môžem tešiť na betu.

Věc se má tak, že ikdyž je verze 0.5 lépe optimalizovaná než ta předchozí pořád ještě není všechno vychytané.

Jinými slovy nijak se tomu dopomoct nedá, protože to prostě ještě není plně optimalizované.

Ale popravdě řečeno 26 fps je i tak dost nízké. Mám v podstatě stejné parametry jak ty s rozdílem že moje GTX960 nemá 4GB ale jen 2GB. A i tak mi to běhá někde nad třicet.

Také záleži na tom kde ty fps meříš. Například když nazačátku vběhneš do Samopší na koni, tak mě osobně fps padnou i na jednočíselné hodnoty.

Takže doporučení zní: choď pomalu opatrně a žádné prudké pohyby :smiley: :smiley:

možná že @Hound nebo @Woody budou mít nějaké lepší doporučení :smiley:

Ted je hra, predevsim herni kod, velmi neoptimalizovana. Mame na to vymyslena reseni, ale nejdrive musime dodelat potrebnou funkcionalitu a pak, az budou ostatni oddeleni pracovat ciste na obsahu, muzeme resit naroky na pamet, CPU a GPU. Ono se i lepe optimalizuje, kdyz ma clovek predstavu, kolik ceho nakonec je. Zatim diky za trpelivost :blush:

3 Likes

Tak 26fps je strop. V priemere mam cca 20 a je to v podstate nehratelne. To je jedno kde som ked meriam. Vždy som na cca 20fps.

Ja si to tu ešte prekontrolujem a uvidím :smile:
Ale ďakujem že si sa ozval :smile:

Ono mi je to aj tak ale divne lebo čokoľvek iné mi ide na Ultra na 30fps+.

Ja plne rozumiem že je to alfa ale aj tak…

Ono pokud se bavíte o tom kolik má kdo FPS a jaký HW, tak nezapomínejte taky na to, jaký má kdo monitor. Protože rozlišení v kterém se to hraje (dnes odpovídá monitoru, doba CRT je pryč) je hodně důležité pro výsledné FPS. Pokud někomu na FHD monitoru běží hra na max 20 FPS tak jinému se stejným HW na HD monitoru poběží hra na 30+ FPS. Tohle je věc na kterou se obecně hodně zapomíná a pak se lidi diví, proč mají se stejným GPU, stejným nastavením detailů apod jiné FPS…pokud je ale PC limitováno CPU, tak to je věc jiná, tak rozlišení roli nehraje.