KCD - Reputace

Zdravím, rok a půl jsem si dal od KCD pauzu, tak se chci zeptat jak v momentální fázi hry zvýšit co nejlépe Reputaci ve městě Sázava a Klášter. (kvůli achivu) Díky

Jediným způsobem kterým se mně podařilo o poznání zvýšit reputaci v Sázavě, a klášteře bylo pomoct jejich hlídkám v boji, když by jsi cestoval z kláštera do rovné, tak na dvou místech narazíš na šarvátku, dost často tam bojují i jejich hlídky, když jim pomůžeš, tak se ti zvýší reputace, jak ti ta reputace naskočí, tak můžeš tu hlídku zezadu, aby tě neviděli postřílet, a obrat. Ale je to na delší dobu.

Díky, právě se mi to povedlo narazit na šarvátku z Rovné do Sázavy a z té jedné šarvátky co jsem jim pomohl mi to vyskočilo z 52 na 66. Bohužel další kámen úrazu sou úžice… tam mám 70 a na Achiv Karla Gotta Potřebuju i Úžice dát na 80, jediná možnost zkoušet i tam někde pomáhat hlídkám předpokládám. Zkoušel jsem prodávat a nakupovat u obchodníků a vždycky jim něco přihodit navíc a z toho sem nikdy žádnou reputaci nedostal.

Důvod, proč nezískáváš reputaci vesnice přihazováním při nakupování je ten, že tím zvedneš reputaci pouze u obchodníků, ne u vesničanů ani vojáků. Respektive reputace se u daných obyvatel města či vesnice zvedá s ohledem na to co děláš.
Obchodování zvedá reputaci obchodníkům.
Dopadení lapků zvedá reputaci u vojáků.
Plněním úkolů, které pomáhají vesničanům zase zvedáš reputaci u vesničanů.
Takže například přihazování v Ledečku je naprosto zbytečné, protože tam se řeší reputace jen u vesničanů a je potřeba tam splnit pár vedlejších úkolů.

Ano, je to přesně jak píšeš, už jsem na to také přišel. Nejhorší situace je ta, když se ti stane jako třeba mě v Sázavě, že občany v Sázavě mám na 100 reputaci a skalický uprchlíky 20 třeba a hra už ti dál neumožní zvýšit reputaci u těch uprchlíků, ale jinak achiv Karel Gott se mi nakonec podařilo splnit :slight_smile: úplně nebylo potřeba to mít 80+ někde jsem to měl o něco méně a i tak sem ho dostal.

Nemám to odzkoušené, ale nedá se zvýšit reputace tím že zaplatíte odpustky? samozřejmě to lze asi jen tam kde je nějaký kostel

Samozřejmě, já jsem si po zaplacení tučného odpustku v kostele v Ratajích zlepšil reputaci u obyvatel Samopší z naprosté nevraživosti (jezdil jsem tam celkem pravidelně testovat svoje bojové dovednosti na místních strážnících) na neutrál :grinning:

Tohle mi teda nepřijde už dvakrát jsem to zkoušel a nezaznamenal jsem zvýšení reputace a ten systém už mě fakt brutálně štve, snažím se o Karla Gotta konečně , ale hra je ke mě nepřátelská a to se snažím , už jsem vytáhl v Ratajích reputaci skoro na 80 a dneska zapnu hru a najendou kouknu - 56 a u Ratajských měšťanů mám jen 25 , přitom si klasicky nepamatuju vůbec že bych jim něco udělal, ani jsem tam pár herních dnů nebyl a celkově netuším jak se vůbec dá ratajským měšťanům “ublížit” ale hlavně jak se u měšťanů dá reputace zvednout …

Twl to jsou rady… Obchodování a úspěšné smlouvání, vybití lapků a prodej jejich majetečku a ten je mastný, naučit se číst samozřejmě, obléct se a umýt, ideál každé ráno lázně. pomoc kdekomu kdo co chce… ideální stav. Teda ale abych sahal na hlídky z hradů, to mě fakt nenapadlo.

Podívej prachy jsou prachy, a ta doba byla krutá. :slight_smile:

No právě proto. Čím víc toho naděláš špatného, tím víc se ti to jinde vrátí. :smiley: Ta hra je v tomto geniální.