Jedním z úkolů pro mlynáře Vojtěcha bylo ukrást a dovést mu bílého koně z Mrchojed. Asi před týdnem jsem tamtudy náhodou v noci projížděl, sedl na prvního bělouše a odvezl mu ho. Pominu-li fakt, že když mi zaplatil 200 grošů a zadal další úkol, tak mi hned za dveřmi zadání tohoto qestu naskočilo znovu jako nesplněné, tak mnohem horší bylo zjištění, že když jsem teď začal sondovat čím nahradit Šedivku, tak jsem zjistil, že tek kůň Jenda, co jsem dal mlynáři, byl TOP koněm celé hry. Je to pravda, že už tam nic lepšího není? Dá se ten kůň nějak mlynáři zase sebrat? V Mrchojedech už ho nemají. Neobjeví se tam zas s patchem 1.3 (hraju na Xbox One X a tam ještě nevyšel) který by ten bug opakovaného zadání tohoto questu sand mohl nepjal řešit? Nerad bych opakoval týden hraní, ale smířit se s horší než nejlepším koněm?!
Nevim nevim, ale myslím si že to jsou ty “nezvratné” dopady při dialozích a skutcích a rozhodování se. To právě dělá tuhle hru tou hrou jaká je a bylo to řečeno už při prvních trailerech před 4 roky.
Stejně na něm jen jezdíš a max. ho používáš k vožení věcí. To vůbec nevadí, že nebudeš mít to nej. Já ho taky mlynáři odvezl.
Někde jsem našel, že s válečným koněm lze také bojovat a ničit nepřátelé a tohle byl jediný, který měl “warhorse” v názvu.
Al burák je stejně lepší než Jenda
Podle tohoto přehledu na druhého “nej” s Tier 5 (což teda vůbec nevím, co znamená) vypadá Sleipnir. Staminu má sice o dost nižší, ale té jsem stejně nikdy neprojel ani polovinu na Šedivkovi. Nebo se hodí ještě k něčemu jinému?
https://kingdomcomedeliverance.wiki.fextralife.com/Horse+Types
Já jsem tam zase po nákaze v Mrchojedech žádné koně už neměl, i když jsem nákazu úspešně zažehnal…ale po posledním patchi už jsem tam znovu nebyl. Koupil jsem toho arabského koně v Neuhofu (Al Burak), je taky dost dobrý a rozdílu si ani nevšimneš
Tady mají zase jinou tabulku a Al-Buraq je podle ní rychlejší než v té tvojí…
Já celou dobu jezdím na Šedivce. A nemám nějak potřebu nic měnit. Její nižší nosnost mi vykompenzovalo nejdražší sedlo.
kolik ti unese můj kůň má nosnost cca 520 a já osobně okolo 206
Jaký kůň má nosnost 520?
sedlo panské 4 kapsy + perk na nosnost koně a kůň warhorse jenda
A takové ty koně “Kůň”, co handlíř nenabízí, si asi přivlastnit nelze, co?
Ty bezejmené koupit nemůžeš, ukrást ano, ale nebudou tě poslouchat.
Ja som mu odniesol toho najciernejsieho aky tam bol a Vojto na to: “Pani, presne takeho som chcel”
Šedivka nebyla špatná, taky jsem ji měl rád. Ale jednou jsem nevěděl co s penězma tak nastal čas změny.
Tak jsem zjistil, že ač číslo “sejvů” se stále zvyšuje, ukládají se pouze poslední tři a začátky velkých questů, takže bych se kvůli té proklaté kobyle musel vrátit o tolik hodin, že se na to můžu vy… Taky jsem si všiml, že hodnoty v těch tabulkách o koních se na různých webech sem tam liší a i u mě jsou některé hodnoty jinak, takže se v určitém rozmezí asi generují náhodně. Zajímalo by mě ale, proč tu všichni kdo nemají Jendu, brali Al-Buraq (39/252/15/410) místo Sleipnir (39/260/18/250). Ten má sice o dost nižší staminu, ale v ostatních mnohem důležitějších parametrech vede. A taky jsem stále nikde nenašel, co je to ten Tier (nějaká cenová skupina)?
Já myslím, že jsi se zbytečně moc zaměřil na koně
Já měl dlouho šedivku a poté jsem vybíral koně podle nosnosti. Ostatní parametry pro mě nejsou důležité a v reálu tam nevidím razantní rozdíl.
Nad Sleipnirem jsem taky dlouho uvažoval, ale nakonec rozhodlo jednak jméno koně a pak ta vyšší stamina. A potom taky, že Burák je bělouš (Sleipnir už nevím jakou měl barvu).
Co se týče mého postřehu, stejně je jediný důležitý stat na koni rychlost. Jsem už v závěrečné části hry, peněz mám dost a nemám je za co utrácet. Koní jsem vystřídal několik, mám teď Jendu, ale reálný rozdíl proti slabším koním jsem takřka nezjistil. Tím, že už mám všeho dost, jsem přestal okrádat mrtvé lapky/kumány a nemám potřebu věci odvážet k prodeji (což bude mít dříve či později každý) a nosnost je pro mě téměř zbytečná, stamina mi snad nikdy nedošla ani u Šedivky a s tou odvahou, jestli se mi splašil kůň jednou nebo dvakrát za celou hru a to ještě když mi do něho střelil v boji, jinak snad vůbec. Díky tomu také lituju, že jsem si ze začátku naklikal perky na nosnost na úkor rychlosti, teď bych je raději obráceně. Až budu hrát znovu, půjdu asi do Pegasa, ten by měl být nejrychlejší. Čert vem, že je jen v kategorii 4 a ne 5, zbytek statů má také dobrých a jak jsem psal výše, nižší nosnost mi už jako chyba nepřijde A i tak má o fous vyšší nosnost než Šedivka .-)
To já jsem zatím skrblík a přijde mi škoda někde cokoli nechat. Včera, když byl kůň přeplněn a já taky, jsem všechen zbylý lup naložil na jednu mrtvolu a tu pak po kouskách poponášel až k vesnici, a pak to z ní po kouskách přenášel do truhly No a jelikož ten kupec, co platí nejlíp, má vždy jen pár set grošů za cca 2-3 dny, tak mu to budu prodávat taky asi hodně dlouho
Takže zatím jedu spíše na tu nosnost, až budu mít peněz tolik, že nebudu vědět co s nimi, mohu koně změnit, ne? Ty perky jsem ještě úplně nepochopil, jak fungují, občas mi tam nějaká hláška s tímto slovem problikne, ale že bych je mohl nějak přidělovat, jsem si zatím nevšiml.