Louky a zvířata

Zdravím, vím že nemáte problém v tom, že byste dobrých rad slyšeli málo. Já jsem se ke hře (resp. pouze k videům ze hry) dostal až teď, takže trochu blbý dělat chytrýho. Nicméně jedna věc mě udeřila do očí prakticky hned, a to je vzrostlá tráva v nejbližším okolí vesnic.

Ve skutečnosti by blízké okolí vesnice by částečně bylo obděláváno (takže místo trávy by tam bylo pole, resp. spíš asi různě roztroušená mozaika menších polí). Na zbytku luk by byl úhledný nízký travníček, protože by byl neustále spásán krávami, kozami a ovcemi. S výjimkou míst pomechaných na kosení a sušení sena, ale těch by zase tolik nebylo. Koneckonců, kolem vesnic jsou louky proto, že tam kdysi někdo vykácel les, a od té doby je ten prostor neustále spásán a/nebo kosen na seno. Pokud by se toto nedělo, za pár let už by tam nebyla louka, ale náletový lesík.

Tahle zvířata ve videích zcela chybí, ačkoli ve vesnici nutně musela být, a jejich následky (krátká tráva) nikde nejsou vidět.

1 Like

Ahoj,

Pokud ti jde čistě jenom o zvířata, tak tě můžu uklidnit.
Protože třebaže v batě téměř žádná zvířata nejsou, tak v naší vývojové verzi už máme po vesnicích a loukách ovce a krávy (a samozřejmě slepice)

Co se polí týče tak si dobře pamatuji diskuzi zde na fóru přesně o tom jak pole okolo vesnic vypadala a že byla vlastně půda ve středověku obdělávaná víc než dnes (to měl ale neber za slovo)
Výsledek ve hře je ale ten, že jsme se rozhodli trochu ustoupit realističnosti, pro větší krajinomalebnost. Přecejenom louky porostlé travinami a kvítím jsou na oko příjemnější než uskupení obdělávaných polí.

2 Likes

Podle meho dobra poznamka, myslim si ale ze to je víc rozhodnuti designu. Kdyz to udelaji jak rikas, vsechny vesnice pak budou stejne. Okolo vsech budou policka, za nimi pastviny a pak les, vesnice se nebudou od sebe prilis lisit a to naboura hracuv dojem ze hry. Vsimni si, ze v zaklinaci nebo skyrimu jsou vsechn, lokace jine, mozne spojene nejakou podobnou atmosferou, ale vyvojari se snazi aby je bylo cim rozlisit.
Urcite to co navrhujes ma dopad pro KCD, protoze to ma byt realisticka hra, ale podle meho je potreba to brat s rezervou.
Ale nevim, treba to je jedna z veci, kterou chteji WH jeste zmenit. Treba @ProkyBrambora ti rekne vic :slight_smile:

1 Like

Tak co aspoň někde zastřihnout trávu? Já vím jak to vypadá kolem našeho domu když tam chodí kozy … kde jsou kozy (nebo krávy, ovce), tam prostě vysoká tráva být nemůže. Typický vzhled spásané louky je krátká travička střídaná nepravidelnými bochánky vyšší trávy v místech, kterému se zvířata z nějakého důvodu vyhnula (třeba proto, že tam jsou bobky).

Co se malebnosti týče, je pravda že realističnost zarostlých koutů ve hře mě opravdu dostala. Nicméně v reálu by skutečně na plochách v blízkosti vesnice byl nízký úhledný trávníček vzniklý pastvou.

1 Like

Když lehce odbočím od luk a pastvin, můžu se zeptat, co bude ve hře kromě krávy, ovce a slepice, za jiná zvířata například za lesní zvěř? :slight_smile:

1 Like

momentálně se nám v lese prohání zající, srnky, jeleni, divočáci a sem tam nějaký medvěd.

Ale na vlastní oči jsem ještě divočáka nebo medvěda neviděl.

1 Like

kolik tam vlastně bude celkem zvířat,pro středověk jsou hodně typický hlodavci jako krysy potkani ?

Upřímě řečeno nevím.
Na hlodavce bych se ale moc nefixoval.

Doufám, že jste alespoň odstranily takový nesmysly jako dlouhá tráva v ohradě s ovcemi, to vypadá fakt divně.

1 Like