Málo FPS GTX 780 Superclocked ACX 3gb

Ahojte mám problém s FPS. Potrebujem poradiť či mám slabý HW na to alebo je chyba niekde inde. Respektíve či je nutný upgrade alebo ani nie.

hrám full hd 1920 x 1080
Ultra až po High - 27fps s prepadmi na 19FPS a občas to dá 30Fps .
Medium - 32FPS
low- 50fps

Moja zostava:

Z.doska: ASUS P8Z77-V DELUXE
Procesor: Intel Core i7-3770K
Grafika: EVGA GeForce GTX780 Superclocked ACX
hdd: WD Green 500GB 64MB cache
RAM: Patriot 16GB KIT DDR3 1866MHz CL10 Viper 3

p.s update driveru mám posledný priamo pre túto hru.
Ďakujem za odpovede.

Procesor máš ještě výkonější než já, ale ta grafická karta bude problém. Kdyby jsi měl alespoň GTX 970, tak by to byla jinačí písnička. Tahle ti můžu jen poradit, aby jsi hrál na medium nastavení.
Já mám I5-6600K 3.5GHz, RX 470 4GB a 16 GB ram.
Na vysoké nastavení hru dávám v průměru na 45-60 fps při rozlišení 1080p.
Je potřeba upgradovat GPU. CPU ti ještě vydrží, ale ta karta ti ho bude táhnout k zemi. Navíc ta karta má 3GB vlastní paměti, což už dneska skoro nestačí. Sice mám 4GB video ram, ale zdá se mi, že i to nestačí.
Bohužel oba máme problém s těžební zlatou horečkou GPU. Doporučil bych počkat třeba půl roku, jestli se trh s GPU uklidní a pak bych upgradoval.

Ďakujem za odpoveď! Toto som potreboval vedieť! No pred 5 rokmi som tento PC zostavoval za 2000€ a grafika stála 800€, no a dnes je to už dôchodca :slight_smile: to je sila . No asi urobím ako vravíš počkám si na nejakú dobrú šancu na kúpu novej Grafiky.

ešte malá otázočka. EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0 je to zbyotčnosť alebo dobrá voľba pre budúcnosť aj.

Slyšel jsem už dokonce i něco o GTX 2080, takže nevím. Možná je to kachna, ale někde už prosáklo, že budou brzo nové grafiky, takže bych radši počkal. :wink:

1 Like

Tady o tom něco málo je…
Takže stejně jako já neupgraduj a vyčkávej! :wink:

1 Like

A zkoušel si vypnout vsync?

1 Like

Ahoj áno skúšal cez konzolu r_vsync 0 a nič sa neudialo ani o fps vylepšenie

skúsil som ešte aj vytvoriť user.cfg a všetko okolo toho a to max zlepšilo o 3fps lebo ak dám aj high nastavenia pri fullhd tak v interiery hlavne mám 27fps len

Asi to máš rozbité :slightly_smiling_face:
Já mám i5-2500K @4.3 GHz, 8 GB RAM a GTX 960 2 GB (pomalejší než tvoje) @1.5 GHz, hraju na medium detaily (stíny mám na low a pár věcí na high) a mám většinou přes 40 fps…v Ratajích kolem 30, ve volné krajině 50-60. Zkus snížit stíny a vzdálenosti na kterou se vykresluje vegetace a objekty tak na třetinu maxima…