Říkal jsi že naučit se programovat je jednoduchý a že stačí jen chtít já osobně chodím na střední a programovat už se “učím” 2 a půl roku… moc dobrý pocit z toho teda ale nemám… mám kamaráda co to umí, ale ten je moc línej/neumí učit, že mě sice dobře naučí učivo ve škole ale navíc moc věcí ne :(. Přemýšlel jsem i že bych se vrhl na samostudium, ale moje slabá angličtina a fakt že jsem nenašel žádný dobrý materiály co by byly zadarmo na netu, mě odradili… Takže přichází čas na mojí otázku: Neznáš nějaký dobrý zdroj kde se to dá jednoduše pochopit od základů? nebo alespoň poradit kde se samostudiem začít?
si myslim že až třetí a čtvrtej rok se budete učit to čim se budeš živit, ten první a druhej rok je podle mě spíš jen seznamit se se vším okolo a pochopit základy toho z čeho pak bude to "velké"
respektive já se na automobilce taky dva roky učil samé “blbosti” a až třeťák a čtvrťák sme brali podstatný věci týkajících se motorů oprav diagnostiky atd…
@Paul Ty helej, ty seš ten Paul co se občas ochomejtal na GOG diskusních fórech? Pokud jo tak nazdar Paule co se občas ochomejtal na GOG diskusních fórech.
No jo, ale taky na to potřebuješ správný způsob myšlení Ale vážně, pokud tomu nerozumíš, tak je to učitelem, úplné základy jsou tak primitivní že jsem je vysvětlil i manželce, která je zaměřená na výtvarná umění.
Žádného paula neznám, ale zdá se jako fajn chlápek z tvého “vyprávění” Každopádně základ mam řekl bych dobrý a způsob myšlení do mě během prváku taky nacpali… Takže tohle není problém… děláme v C# a s formama taky celkem umím… Jak nad tím tak přemýšlím, tak spíše než studijní materiály, nedokážu vymyslet nějaké to rozumné zadání pro zopakování toho co umím a přiučení pár nových věcí… Vždy vymyslím něco co i můj kamarád zkušený programátor těžko vymýšlí aby to fungovalo a jindy zase něco co už bych dokázal na konci prváku… Mým snem je psát počítačové hry, ať už ve velkém studiu, v malém studiu, nebo s kamarádem na indie scéně. Pro začátek by mi stačila nějaká úplně jednoduchoučká hra (textovku s principy dračího doupěte s grafickými prvky už mam za sebou). Nenapadá tě nějaká jejíž napsání je zhruba na úrovní “začátečník/lehce pokročilý”?
A to o čem mluvíš ohledně té hry to stačí umět s programem co todle dělá nebo je to ještě složitější? Neznáte stránku kde se můžu naučit programovat nějakou horší starou lehkou hru?
PS: na tohle sme mohli založit nové vlákno asi
Z toho co vím stačí mít program ve kterém se ha píše (pro případ C# je to visual studio, nebo sharp develop který je zdarma). Ale co se týče té hry samotné. Řekl bych že nejtěžší část celého psaní je promyslet co se má stát když: na něco klikneš, hodnota nějaký proměnné klesne pod nulu (např. životy). Potom jsou i komplikovanější potíže, např.: Vytváření nových funkcí, objektů.
tady je třeba dobrej tutoriál pro začátečníky v c/c++. (je už teda ale krapek starší). Ale jsou to tedy spíše základy. Když to člověk dělá a prochází, pak se to naučí. Pak může zkoušet vlastní upravy téhož, jen aby to dělalo něco navíc, něco jinak a mělo to více funkcí. Když se dostatečně vyblbne, pokračuje dál. A tak furt dokola. Nakonec se prostě dopracuje až třeba k nějaké jednoduché hře.
já tam odkaz mám (mělo by stačit kliknout na c/c++
Všiml jsem si toho krátký moment po tom co jsem to napsal
A jestli chceš C# tak jsem taky něco našel… Je to nový, ale naučíš se tam akorát základní matematiku a logiku programů, ale pro začátek si myslím že je to fajn
Celkově bych řekl že C# je mnohem pohodlnější než C/C++
Ale volba už je na tobě
Já bych řek že na to hlavu mám, mě matika dost šla … sice sem maturu dělal z matiky napodruhé, ale věř mi, že v týdle době moc lidí co jí poctivě dělaj neni… a já jí poctivě dělal Stahnu ten program zdarma a zkusim se podívat co tam je za nástroje … vytvořim nějakou obyčejnou hru amaterskou a pak vam jí dam zahrát :))
A chce to po mě NET 4.0
Když bude dobrá, dej jí na kickstarter koupim si sběratelku
No teď stahuju NET framework 4.5 snad to bude s tim fungovat…
Pokud bude mít ta hra úspěch a vybere se par mega tak jí máš ode mě zadačo
Tak to si nechám líbit Kdybys potřeboval s něčím pomoct a já bych to věděl, tak rád pomůžu
jasně že jsem to já, však Denton ne : )
Taky jsem věděl že jsi to ty, Shodan : )
Výborně, můj plán může začít.
Což mi připomíná že musím vyhrabat svůj avatar…
… Tak, všechno je už v pořádku
dík, toho určitě rád využiju (zneužiju)