Mithrilovy postřehy a názory

Zde hodlám přidávat své postřehy ze hry, nalezené bugy, návrhy na vylepšení případně probírat jiné záležitosti ohledně hry.

Bugy (verze 0.2):
Pokud postavy sedí, je často problém s nimi začít rozhovor. V rohu se nápis [E] Talk objeví, ale člověk ho může zuřivě mačkat, ale žádné reakce se nedočká. Stalo se mi to u několika postav.

Při alchymii se občas stává, že když sleju kotlík do nádoby, nic se nestane. Kotlík se vyprázdní, ale nedostanu žádnou odpověď na to, zda se lektvar povedl nebo ne. V inventáři se mi také nic neobjeví.

Pokud postava nosí nějaký předmět, neměla by si sedat. Jinak je výsledkem toto: http://www.imagehosting.cz/?v=sezen.png (Fórum mi zatím nedovolí nahrávat obrázky na něj, až mi to půjde, přehraju to i sem)

Návrhy na vylepšení:
Ještě je třeba rozhodně lépe zapracovat na cílení obličejů při konverzaci. Mnohokrát se mi stává, že když mluví má postava, mám jen v rohu obrazovky ostrý kus své hlavy, zbytek obrazovky je rozostřen. Vypadá to opravdu divně. (Screen dodám)

Přidat k postavám jmenovky. Klidně i třeba po prvním rozhovoru, kdy se vám postava představí, ale bylo by asi vhodné je nějak pojmenovat, abych je mohl zpětně snadno dohledat a nezačínat rozhovory s jinými postavami.

Bylo by dobré umístit přeskakování dialogů intuitivněji, například pod klávesu Enter. ESC by podle mého názoru mělo vždy sloužit jen k vyvolání hlavní nabídky.

Zasazení:
V košíkách v budovách se objevuje oranžová mrkev. Ale ta byla vyšlechtěna až v 17. století, takže by ve hře vůbec být neměla.

dialogy se přeskakují ESC

1 Like

Souhlasím s tou kamerou a začínáním rozhovorů, ale jmenovky bych u postav viděl jen nerad, to raději budu chvíli hledat.

Přeskakovat dialogy jde pomocí “Esc” ale uvítal bych u zkratku u rozhovoru s lučistníkem. Procházet desetkrát rozhovor ƒ„Což takhle se vsadit“ je otravné a realističnosti to stejně nic nepřidá.

1 Like

Díky, ESC byla snad jediná klávesa, kterou jsem při rozhovorech nezkoušel. Proto jsem ten post teď upravil. Díky.

O mrkvi vime, nestihli jsme opravit. Ale slepice uz bile nejsou :smile:

3 Likes