Náměty na další směřování Warhorse studios

Zdravím všechny,

omlouvám se za možná trochu nadnesený název topicu, ale poslední
dobou dostává komunita minimum informací z vývoje, a tak mne napadl
způsob, jak trochu oživit fórum. Vím, že mnoho z nás smrtelníků má
nápady “Jakou by udělali hru, kdyby…“.
A pokud tyto myšlenky nehodláte skutečně realizovat, tak se můžete zde o
ně podělit. Jistě nejsem jediný, kdo si to rád přečte a kdo ví, třeba
se něco z toho uvrtá Danovi v hlavě. :slight_smile:

Znal jsem například kluka, který měl do detailu vymyšlenou infantilní
strategii, kde bylo vše podřízeno sexu. Když o tom barvitě vyprávěl,
upřímně jsem přemýšlel, že bych si to za těch pár Éček koupil už jen
kvůli té čiré zvědavosti,
jak se taková ptákovina hraje. Pokud by to tedy vůbec prošlo cenzurou. :slight_smile:

Já mám naopak v hlavě delší dobu nápad na Československo 1938. Jak
název napovídá, jednalo by se o fiktivní scénář, kdy ČSR nepřistoupilo
na Mnichovský diktát. Hráč by tak prošel rozmanitým scénářem od
civilního života plného vlasteneckých
gest, mobilizaci, trénink, boj v zákopech a opevnění, postupné
vystřízlivění a ústup na Moravu, kde by regulérní válka přecházela
k partizánským akcím. V tomto kontextu se toho dá vymyslet mnoho a vše
ve velmi rychlém avšak realistickém sledu. Budování temné
atmosféry ztrátami známých tváří, ale i domova, bombardováním,
dělostřelectvem, zprávami z vnitrozemí. Užití jiné výzbroje, výstroje,
techniky, ale i stylu boje než jsme běžně ve hrách zvyklý a na vše jsou
dostupné obsáhlé materiály. Stejný engine a užití
již hotových modelů přírody, zvířat i některých mechanismů z KC. Lehce
navazovatelný druhý díl. Přirozené hranice mapy dané nutností bránit
určený sektor, oblastmi s větším výskytem nepřátel či zajištěním od
spřátelených jednotek kvůli dezerci. RPG prvky jejichž
možnosti přirozeně rostou s postupem v příběhu a nutností samostatnosti.
Hardwarová nenáročnost poněvadž nejsou potřeba velká města.
Zakomponovatelný MP, který může být klasickou formou, ale i po vzoru
Dayz jako openworld PvE, kde lidé spolupracují na shánění
výzbroje a zabírání sektorů pod nadvládou lépe vyzbrojených a početně
převyšujících AI. Nebo i PvP, kdy se k Němcům může přidat omezený počet
hráčů a hledat mezi civilisty a v lesích skrytý odboj. Atd. Atd. Zdá se
mi, že v takovém světě lze na skoro vše nastavit
pravidla a omezit hráče tak, jak potřebuje designer, současně to
nepůsobilo okatě a ještě způsobem, kdy je možné hráči novinky podsouvat
přesně v potřebný okamžik. Ale o vývoji her vím kulové a jen se mi o tom
hezky sní a co vy? :slight_smile:

Myslím že daleko smysl plnější pro Warhorse studios by bylo pokračování KingdomCome Deliverance . A zde se nabízí období husitských válek . Odehrávají se jen pár let po příběhu KCD , tedy ve stejném časovém období .Dobové zbraně , brnění , oblečení , budovy ,atd. už mají WH de facto objevené a hotové . A samotné husitské války nabízejí spoustu prostoru pro zajímavý příběh a jsou natolik dobově i světově ojedinělé , že by mohli zajímat i hráče z jiných zemí .

3 Likes

Kdy myslíte, že bychom mohli očekávat vydání 2. dílu KCD?

Asi zítra, možná pozítří … :slight_smile:
Tak původně na kickstarteru si na to dávali asi rok, pokud si dobře pamatuju. Jelikož teď je situace značně jiná, nečekám to dřív než za dva. Ale oficiálně samozřejmě není řečeno nic. Tobi sliboval že se zase pokusí dělat videoupdaty, což by bylo supr, ale teď asi mají pořád práce nad hlavu s těmi DLC a patchi .

Taky nečekám, že to vyjde za týden. Můj odhad je - nejdříve tak za 2,5 roku.

Tak ja musim trochu souhlasit s oběma napadama výše. Zda se, ze at se pan Vávra a tym okolo pustí do čehokoliv, bude to z hlediska hratelnosti a průběhu dobré. Na druhou stranu her o moderní válce, mezi než se ta druhá velká jiste ještě řadí, je spousta. Zato hra z doby husitské by nemusela byt tak zprofanovana. Nehledě na to, že mechanismy hry jde přebrat z KCD bez nutnosti větších úprav. Je vsak otázka, na kolik by hra byla odlišná od KCD a co by nabízela nového, aby si ji hráč, jenž neni do detailu obeznámen s historií naší kotliny, koupil. Vypadalo by to spis jako KCD3. A to uz muze byt problém zaujmout širokou veřejnost a zajistit si tak finanční návratnost projektu.
Každopádně, KCD se povedlo a téma přitahuje. Takže je potřeba ho ždímat, dokud to půjde. Holt business je business. Logicky tedy spíš navazuje hra z období válek husitských.
Ať tak, nebo tak, ja si další titul od WH koupím. A nezáleží na tématu. Na základě dosavadních zkušeností to bude asi zase dobrý.

Husitské války by byly logické, a Dan Vávra i někde řekl, že nad nimi ze začátku uvažoval, ale pak si na ně netroufnul. Dalo by se čekat že na KCD a KCD2 nasbírá zkušenosti a vycvičí team, a pak už si troufne. Na druhou stranu taky nemládne, a je otázka jak by se s tím popral jeho případný následník. To teda Danovi nepřeju nic zlého, ale předpokládám že s přibývajícím věkem bude spíš ustupovat do pozadí a třeba jen psát linii příběhu nebo něco takového, a šéfovskou roli předá dál.

Já si myslím, že druhý díl nevyjde NIKDY. proč by jinak chtěli vydávat nějaká DLC? A z těch naslibovaných DLC tak třetina taky nevyjde nikdy.

1 Like

Tak se zase ozval největší znalec a prorok ohledně otázek Kingdom come deliverance. Pokud tě hra nebaví a nesedla ti tak ji pořád nehejtuj. Jinak DLC se nevydávají kvůli tomu, že by hra neměla úspěch, ale kvůli tomu aby se prodloužila doba po kterou lidé u hry zůstanou a budou mít důvod ji znova nainstalovat. Pokud už studio DLC oznámí tak již vyjdou kdyby si trochu sledoval dění kolem hry třeba na gamesconu a jenom nehejtoval.:grinning: Ohledně druhého dílu hry budeme muset počkat minimálně 2 až 4 roky než hra vyjde oznámení druhého dílu bychom se mohli dočkat snad již příští rok na gamesconu nebo e3.

1 Like