Nářadí a nářadí mistra

jaky je rozdíl mezi nářadím a nářadím mistra ? Já jsem zatím na nic jiného nepřišel jen že nářadí mistra je X krát dražší. Díky za odpověď

Ahoj, nebyl jsem teď delší čas ve hře, takže to nemůžu potvrdit, ale nářadí mistra by mělo opravit více, než ho úplně spotřebuješ.

to jsem si taky myslel ale nezdá se mi to pozoroval jsem to a podle mě se opotřebovavá stejně rychle

Teď jsem to zkoušel na meči:
meč měl 95 durability, po použití kovářského nářadí (77-0) měl meč 97
meč měl 97 durability, po použití mistrovského kovářského nářadí (100-92) měl meč 100
Je zde jasně vidět, že to mistrovské nářadí opravuje více a s menší spotřebou.

ahoj, toho nářadí (nemistroského) si měl kolik? to si to opravil jen na 97 z 95? jako to vždy i s obyč nařadím opravím na sto? omlouvám se jsem asi nechápaví ale nechápu ty závorky. to jako že u toho prvního jsi spotřeboval skoro celou sadu (77% životnosti nářadí) a opravil jsi jenom 2%? díky za odpověd

mně teda když opravuju meč z 97 na 100 obyč nařadím tak ho mám (nařadí na 100 po opravě na 97) a stejně tak u mistrovského

s mistrovskou sadou jde taky opravovat více požkozené předměty až do 60% zatímco s obyč jen myslím kolem 80% minimum

To si myslím, že bude závislý i na úrovni údržby, ne? Já si myslel, že to je důležitější faktor.

oba faktory ano ale ikdyž máš (jako já třeba teď) opravy na 20 lvl tak stejně neopravíš nic co má pod 60%

ještě jsem nezkoušel. Co jsem porazil prcka, tak se spíš toulám, vydávám se na zlodějské výpravy a nebo nějaký vedlejší questy. Boje teď moc ne, takže ani nic tak zničenýho nemám :slight_smile:

Díky za odpověď

Dle mne záleží na 3 věcech. 1. na skillu opravy - určuje % rozsah od kterého lze věci opravovat a možná i jak dobře(možná kolik “životů” lze převést z opravárenské sestavy do věci, mám pocit, že jsem si opravoval zlodějské kalhoty pod 50%). 2. na to čím se opravuje - mistrovské má více “životů”, které se opravováním spotřebovávají a za 3. co opravujete. Když jsem měl low-sadu brnění, tak mi z mistrovského kompletní oprava vzala třeba 10%, na konci jsem mistrovským neopravil ani všechny části brnění. A to % byly poškozeny vždy přibližně stejně a stejný počet kusů brnění.

Na úroveň Údržby jsem úplně zapomněl, momentálně mám rank 16. Meč jsem opravil jen o dva body a spotřebovala se celá sada normálního kovářského nářadí s životností 77, opravoval jsem Meč sv. Jiří (St. George’s sword).

Když jsme u těch mečů. Je rozdíl mezi opravou nářadím a brusným kamenem v rámci kvality opravy? Dle mě ne, ale třeba se pletu…

v rámci kvality asi ne, akorát je to zadarmo :smiley: a mám takovej pocit, že je tam perk “zubaté ostří” , když si ho brousíš ,tak ti to něco přidává …

Pravda, na perky jsem zapomněl…

Za opravu nářadím vlastně platíš, protože ji musíš koupit, brusný kámen je zdarma ale zase není všude. Plus si v dovednosti Údržby můžeš dát perky na větší průraznost zbroje a na větší šanci způsobit protivníkovi krvácení s vlastně nabroušenou zbraní.

A doplním, že opravárenské výbavy na zbraně mívaj u sebe i nepřátele. Jiné jsem u nich nenašel. Takže jsem si vždy vystačil s těmi nalezenými.

tak včera jsem se základní sadou na 100 opravil jeden kousek a zlepšil se mi jen o 2 - že by záleželo i na kvalitě věci (že by byly nějaké tiery mezi zbrojí a zbraněmi?)

Jak jsem psal včera. Když jsem opravoval low-set zbroje, tak mi to z mistrovského vzalo třeba jen 10%, na konci hry, když jsem opravoval pomalu nej-set zbroje, tak mi ani mistrovský nestačil na celý set. A to jsem k tomu měl i vyšší lvl oprav… Takže na tieru určitě záleží… Prostě jak zbroj tak i ta sada má nějaké “životy”, které se přesouvají z opravárenského setu do zbroje… Tak nějak to chápu.

2 Likes

Tak to jsem něják přehlídl. Díky