Nástup do kláštera

Při nástupu do kláštera musím odevzdat všechny svoje věci. budu moct si je potom vzít až budu odcházet ?

Jasně :slight_smile:

1 Like

ok díky a budu si pro ty věci muset jít nebo mě ta hra je dá zpět do inventáře sama ?

Budeš si musieť po ne ísť. Tam, kde sa prezlecies do mnisskeho rucha, tam nájdeš aj svoje veci, neviem či je miestnosť uzamknuta, ale je ľahké sa tam dostať.

1 Like

děkuju a ještě jedna otázečka. když se rozhodnu že antonína nechám žít a pomůžu mu utect tak se mi objeví quest že musím zabít jiného novice . ale nešlo by to bez toho ? že by stačilo nastražit krev a to jeho roucho nebo co ?

Tú časť questu som nehral. Proste som zabil náhodného novica, bol to zhodou okolností ten koho hľadali a bolom

Pokud do toho půjdeš s Antonínem, tak utečete spolu oba, nemusíš zabíjet jiného novice.

jo protože v tom kodexu nebo jak se to jmenuje je napsáno že musím zabít jiného novice aby lapkové věděli že tam nějaký novic umřel ale k tomu mi teda bude stačit jen ta nahraná vražda s tou krví ne ?

To je Jindrův deníček a on tam jenom nadhazuje možnosti. Vzpomeň si co po tobě lapkové ve skutečnosti chtěli a to jim dej.

právě me vyhodili z kláštera je to velkej problém ?:grinning:

Aj mňa vyhodili. Vyhodia ťa dverami, vráť sa oknom. Bez problémov.

takže se mám do kláštera vplížit a zabít svatýho abych teda měl quest pro lapky splněn nebo mě vezmou zpět sami ?

vrat se do klastera, zabij svatýho, vem mu tu věc co po tobě chtějí a můžeš jít dál …

ok a kde se nachází svatý po tom co mě vyhodí ? je lepší tam jít večer protože bude spát ?

Ahoj,

  • K úkolu - ano,zbavíš se úplně všeho - peněz, předmětů jediné co ti zůstane jsou předměty na úkoly. Těch tě nezbaví.

-Tip:
Dříve než půjdeš do roucha beránčího - pak zkus vypáčit hlavní bránu šperháky. Posuň čas mezi 21-3 hod mniši chrápou.
Takže,pro jistotu posun čas tak na 22 ale ještě lépe na 23 hod. Pak prošmejdi klášter. Dělat to nemusíš, ale dopředu můžeš nasyslit roztrhaný stránky.Hlídej si přitom čas,abys okolo 3 ranní vypadl z kláštera - to se zas všechno probouzí. V chodbě poblíž hlavních dveří jsou zamčené almary - ale ne všechny.Tak si jednu takovou co je odemnčená najdi. Zapamatuj si,kde to je. Pak do tý almary vlož všechny věci co potřebuješ - já tam naházel lektvary - sýček (celkem zbytečnost) dále - tichošlápek, okolo 3 000 grošů a 20 paklíčů, z věcí černý roucho + stránky. Potom jen odejdi z kláštera, promluv si z dveřníkem,pokud máš lejstro, pustí tě dovnitř. Jen pozor na souboje, to tě vykopnou,stejně jako odmítnutí trestu. Při krádežích apod. také - lepší to dávat do almar - co kdyby a až to budu potřebovat vemu si to.

  • Tip2:
    Stejné jako předchozí jen s tím rozdílem, že ukradneš klíč od hlavní brány opatovi.Tím odemknes bránu a už by měla zůstat odemčená - pro jistotu ten klíč vlož také do almary.

  • Zabíjet nemusíš vůbec nikoho. To je na tobě - ale pokud nezabiješ onoho svatého, potom lapkum zaplatíš myslím že je to 3 možná 5 000 grošů. Místo té kostky.

  • Pokud tě vyhodí z kláštera, už tě něpřijmou - takže load/save.

  • Svatého už nenajdeš - aspon já ho nenašel - ale grošíky jsou grošíky - zaplatíš, a hra jede dál, ale kvůli svýmu svědomí jsem svatýho podrazil, utekl jsem s ním, ale venku jsem ho klofnul :slight_smile:

mě když sem se nechal vyhodit stačilo v noci znovu přijít do kláštera v noci najít si svatýho a kuchnout ho. Vzal sem věc a tradá pryč. Jinak zabíjet nemusíš a platit taky ne, stačí když si seženeš krev kliče od kláštera nebo šperhák domluvíš se ze svatým a narafičíte smrt, venku mu řekneš buď ať jsi jde nebo ho dovedeš do rataji do žaláře ( za předpokladu že ho v pěstním souboji porazíš ) poté jsem zašel do ratají do věznice tak svatýho knock outoval a vzal si onu věc. Bez smrti bez placení …

To já teda zabil toho kterýho jsem měl, sebral jsem mu questové věci, strávil jsem tam asi 2 dny tý jejich drezůry…poté jsem se chtěl dostat z kláštera, odnesl to nějaký mnich a já s domněnkou, že u sebe bude mít klíče od východu ho poslal do spánku, bohužel žádné klíče u sebe neměl, probudil se, naprášil mě, přiběhly stráže a zatkly mě, probudil jsem se ve vězení mimo klášter a mohl jít lapkům odevzdat questové věci a úkol splnit