Navrh - Zaznam subojov

Tak ma napadlo, ze zaujimavou ficurou by bol zaznam subojov.

Po skonceni suboja, by som si mohol pozriet jeho zaznam z nejakeho volneho pohladu tretej osoby.
Bolo by zaujimave sledovat ako som bojoval, kde by sa dalo co zlepsit :smiley:

8 Likes

A zase proč ne? Takovej středověkej replay by nemusel bejt úplně blbej nápad. Jsem pro, když ty souboje mají bejt tak individuální a nezapomenutelný, tak proč se z toho případně nepoučit, anebo naopak nepokochat?

Dokázal bych si to třeba představit u cíle 900k, v Tournament mode. U normální hry nevím, nevím jestli by to využila valná část hráčů.

1 Like

Souhlasím s @Daret , dokonce by mi přišlo naopak škoda nevyužít 3rd person pro záznam videa při takhle vymakaném soubojovém systému. Sportovní simulace už dávno nabízej replay gólů z pohledu různých kamer, takže by to jít mělo.

Je to pravda… většina lidí by to nevyužila, ale z toho mála co vím o programování, tak to není vůbec složitá záležitost… Udělat jiný pohled kamery není vůbec složité… Možná aby hra sama nějak chytře poznala kdy se o souboj jedná, kdy ne a kdy už skončil, nebo má v plánu pokračovat a ještě možná s ukládáním samotného záznamu, byly by potřeba uložit přesný pohyby obou účastněných a dost možná i údaje o blízkém světě co se děje okolo. Třeba kdybyste využili nějakou fintu a ve vítězství vám pomohl plot, tak byste museli do záznamu ukládat i plot, nebo další věci co souboj ovlivnili.

Nejen u Tournament mode (pevně věřim, že bude), když už by tahle funkce byla naprogramovaná, tak se vsadím, že by šla využít všude. Ani by mi nevadil podobnej systém “zakončovací kamery” jako například ve Falloutu (3 a New Vegas = Kill Camera). Některý záběry by mohly být v tomhle případě fakt unikátní, momentky jsou momentky a nebudou u každýho stejný…

Věřím, že by to využilo dost lidí - při souboji se soustředím na výsledek, ale když je po něm, bude mě zajímat, jak to vypadalo. Za předpokladu příslibu, že se bude na co dívat a že se třeba budu moci poučit. Bohužel, asi se z pohledu na šermující postavy nenaučím líp mačkat tlačítka, ale třeba aspoň získám pojem o technice reálného (historického) šermu.
Zvyšuje to ale (podle mě značně) nároky na ten soubojový systém - bez záznamu by prošel systém s třemi údery a třema kryty (a kombinacemi), se záznamem je potřeba rozvolnit techniku natolik, aby se provedení stejných úderů/krytů malinko odlišovala jedno od druhého, aby tak odrazy zbraní a lidí (fyzika) působila opravdu bohatým a tedy realistickým dojmem. Možná je to zbytečná obava, to ale s jistotou vědí jenom tvůrci.