Nejasné perky

U většiny perků je jasné jak fungují, ale je tam pár takových, kde fakt nevím. Sepsal jsem je a u nich to co by podle mě mohlo být vysvětleno lépe. Můžete mi (a asi i mnohým dalším) prosím pomoci tyto záhady vyjasnit? Klidně napište jen to, co víte, společně to třeba dáme dohromady celé…

Hlavní úroveň

Asketa
Ty o 20% horší účinky při hladu je větší dočasný úbytek zdraví, nebo ještě něco dalšího? Anebo to znamená, že hladovění začne až o 30 bodů níže, tj. při 20% nasycenosti?

Tulák
Většina postelí má 50% pohodlnost, takže u těch je asi jedno jestli tento perk mám nebo ne?

Nespavec
To že vydržím o čtvrtinu déle bez spánku znamená, že se jeho negativní účinky začnou projevovat až při poklesnutí pod 25% odpočatosti, nebo že se pod 50% dostanu za dobu o 25% delší než dosud? To druhé by pak byl spíš mínus, protože bych nemohl tak často spát/ukládat a rozhodil by se mi denní cyklus, kdy tmu raději zaspím, neb je prd vidět.

Divoch/Měšťan
Přibyslavice jsou město nebo “mimo civilizaci”?

Průzkumník 1-3
Zvyšuje šance, že si náhodných událostí při rychlém cestování všimnu dříve (o 10-50%), takže se mi zvyšuje šance se jim vyhnout. Jde pouze o vyšší procento u volby Ignorovat, nebo budu s těmito perky potkávat o tolik % méně náhodných událostí?
Většinou mě totiž baví a nerad bych tu druhou možnost, ale někdy jedu dobitý a přeplněný z nějaké bitky, ještě za tmy, tak by se přepadení pro jednou třeba vynechat hodilo. Naopak by bylo fajn, kdybych, když už tedy dohlédnu dále, zachytil těch událostí víc i třeba dál od cesty.

Místní hrdina/Nechvalně proslulý
O jak moc rychleji klesá/roste ta reputace s tímto perkem?

Hloubavý
Platí neubývání únavy a hladu i při čekání? A při spaní?

První pomoc 2-3
Co jsou to ty léčitelské schopnosti v dialozích? Uplatním je i u někoho jiného, než nějakého zraněného?

Síla

Děsivý
Nejvíc mě při boji naštve, když mi někdo zdrhne, protože chytit ho je vždy o nervy a spoustu šípů, ale dokud ho nesejmu, těžko říct, co je to zač. Platí to alespoň jen pro takové ty NPC, co jak zajdou za kopec tak zmizí a ne pro ty, co mě běží někam naprášit? S těmi bych to raději vyřídil bez honičky.

Vitalita

Lidská popelnice
Zkažené jídlo zahání hlad bez negativních účinků, ale ani těch pozitivních. To platí jen pro zkažené jídlo (pod 50% čerstvosti), nebo pozitivní účiny zmizí i z čerstvého jídla? Pozitivními účinky je myšleno vše kromě zvýšení nasycenosti (např. zvýšení odpočatosti, zraví atd.)? Syrové maso s tímto asi jíst nemohu, to až jedině s perkem Tatarák, nebo ne?

Zdravá strava
Když se 5 dní nepřejím ani nehladovím, získám +1 na Vitalitu a Obratnost. To platí permanentně, nebo když to jedení poruším, tak bonus zmizí a musím začít těch 5 dní znovu?

Výřečnost

Důvěryhodný prostředník
Obchodníci ochotněji kupují kradené zboží… To znamená, že mohu komukoli prodat cokoli jako Mlynáři Vojtěchovi bez jakýchkoli negativních efektů, nebo to občas projde, občas ne, popř. to vezmou a klesne mi reputace, nebo jak to je?

Bylinkářství
Které jsou ty “voňavé” květiny a kolik jich je třeba mít (u sebe a na koni), aby perky měly efekt?

Čtení

Student
O kolik (% nebo peněz) jsou ty knihy levnější?

Milovník umění
Platí při projetí okolo, kdy se mi objekt zanese do mapy/kodexu, nebo až když jej přečtu? Poprvé znamená od aktivace tohoto perku, nebo když už jsem to našel/přečetl dříve, tak nic? Jak dlouho ten efekt trvá? Když za tu dobu přečtu třeba 3 objekty, tak mám Charisma +6 (2x3)?

Pohodlná zadnice
Od kolika procent je sezení pohodlné? I na koni mám 150%.

Snílek
Ta rozečtená kniha se tedy při spaní jakoby dočte, nebo mi jen přibývají znalosti v ní obsažené, ale % nastudování knihy nepřibývá?

Superpozorný
Bonus ke čtení kdekoli, to znamená, že se mi rychleji expí čtení (o kolik rychleji?), nebo znalost toho, co čtu?

Jezdectví

Závodní kůň/Chladnokrevník
O kolik zvýší/sníží rychlost a nosnost? Je to v % nebo ± konstanta?

Bouřlivák
O kolik méně se kůň plaší? Btw., ještě jsem nezažil, že by se splašil; za jakých okolností, kromě zásahu šípem nebo mečem, se to vlastně děje?
To mimochodem nějak není jasné ani u preků Silná stehna, Válečný kůň a Žokej. Na boj vždy slezu, protože mečem na nikoho z koně nedosáhnu.

Pekelný oř
O kolik rychleji zraněný kůň běhá? Když mám perk Revenant, tak toto asi moc užitečné nebude?

Kapsářství

Ztracen v davu
O kolik se ta šance na odhalení snižuje? Co znamená více lidí v okolí? Když jdu po ulici za strážným a šacuju ho? Když obírám spícího v místnosti plné dalších spáčů? Nebo to vyloženě musí být dav lidí u sebe?

Soudruh
Charisma soudruha musí být přesně stejné, nebo stačí nějaké rozmezí (jaké?) okolo mého? Btw. tak jako já se nikdo jiný neobléká a na kradení se obvykle svlékám do spoďárů, abych nechrastil, takže vyjma některých hovorů v hlavní dějové linii charisma postav vskutku neodhalím.

Šmátral
Jak moc víc mají ty mrtvoly u sebe peněz? Jestli to není alespoň 10x tolik, tak to moc cenu nemá.

Spiklenec
O kolik klesne reputace, když mě chytne známý? A jen u něj, nebo v celém městě?

Lov

Řezník
Jsou někdy k něčemu potřeba vnitřnosti?

Nasolené jídlo
O kolik pomaleji se kazí syrové jídlo s tímto perkem?

Zálesák
O kolik mám v lese účinnější plížení? A platí to jen při chůzi v přikrčení, nebo celkově?

Plížení

Šedá myš
Jak rychle s tímto perkem (a bez něho) přejde měšťany pátrání po mně? Dělá to něco s reputací?

Vylamování zámků

Opravář
Tímto je myšleno, že když na zámku vylámu třeba 10 paklíčů a jedenáctým jej otevřu, aniž bych minihru vypnul a znovu zapnul, tak mám 20% šanci, že se mi všech 11 vrátí do inventáře v pořádku?

Šikovný úchop
Blíže ke konci zámku znamená blíže k jeho středu, kde se to zaměřuje snáze, nebo nějakou úhlovou pozici?

Šestý smysl
To jako že si lámu zámek, najednou mi to napíše “bacha, někdo jde” a ten za třeba 5 sekund teprve přijde?

Zlodějské eso
Lehké zámky jsou velmi snadné a snadné, nebo jen ty první? Ty pak teda otevřu pouhým stiskem tlačítka, jako když mám klíč? Pokud je pak takto otevírám, expí se mi tím tato dovednost, nebo už ne?

Zlodějské štěstí
Toto znamená, že pokud paklíč zlomím třeba hned na začátku a klidně hodně těžkého zámku, tak mám 10% šanci, že se mi to tím odemkne? Nebo tam určité % šance je již teď (ještě jsem to teda nezažil)?

1 Like

A co Rytíř v zářivé zbroji? Ten je někomu jasný? Já ho mám už pěknou dobu, ale neaktivoval se mi ani 1x. Něco dělám blbě, ale poněvač v popisku nic moc napsáno není, tak nevím vlastně co mám dělat, aby se aktivoval. :disappointed_relieved:

1 Like

Jezdectví - Závodní kůň
U Al-Buräqa mi tento perk zvýšil rychlost ze základních 39 na 55 (s top podkovami jsem se pak dostal na 70), čili bych to tipoval na +16.
Nosnost mi to snížilo ze 452 (měl jsem ji o +200 zvýšenou díky top sedlu, čili původně to bylo 252) na 402, takže bych to tipoval na -50 liber. Koně mám neustále tak naloženého, že bez sedla už to asi nezměřím, jestli se to náhodou třeba nepočítá procentuálně, ale na to je to dost zaokrouhlené, takže to bude spíše fixní „sazba“.

Někde jsem četl, ze ty koňské perky dávají ±15 rychlost a -+20% kapacity. Nemůžu ale bohužel najít zdroj. Dost možná ještě se ta rychlost škáluje hodnotou skillu.

daj si kus plechového brbenia a v deň keď je slnečno klikni do "Player > Buffs"a tam uvudis buff.

Lov - Zálesák
Perk se mi aktivuje vždy, jakmile zajdu do lesa, ať již v podřepu, normálně po svých, běžím, nebo jedu na koni jakoukoli rychlostí a v jakémkoli oblečení. Jestli a jak moc velký to má efekt, se mi nepodařilo vypozorovat. Mám k tomu ještě perk Divý muž a o králíka občas i zakopnu, ale ostatní zvířata utíkají asi stejně jako dříve a před lidmi zřejmě také nijak extra víc skryt nebudu.

Jo to tam mám, ale u Charismy mě to nepřidává ty 4 body bonus.:frowning_face:
(hraji verzi 1.2.5.)

u tej verzie neviem povedat.

Vylamování zámků - Šestý smysl
Když vylamuji zámek, tak ve chvíli, kdy mě u toho někdo uvidí, se mi objeví nápis “Vidí tě!”. To už je ale pozdě a už jsem hledaný. Sice se to dozvím o vteřinku dřív, než dotyčný začne vykřikovat, ale už s tím nic neudělám, takže celkem k ničemu…

Lidská popelnice
Vypozorovat jsem, ze s klidem můžeš sníst i 30% jídlo a zažene hlad, aniž by Jindřicha otravilo. Když jsem snědl zkažené sušené ovoce ( nekde jsem ho ukradl, což mi připadá divné, neb mě se sušené věci nezkazí) tak nepridalo 2 zdraví, ale hlad zahnalo. Takže přesně, jak je to psané.

Bylinkarstvi
To jsem zkoušel, a jestli se nepletu, vonava byla i kopřiva. Všechny jsem dal pryč a postupně pridaval po 5ti bylinkach náhodného druhu a kdyz jsem si dal do invu 5 kopřiv, coz byla tuším 6ta bylinka, perk se aktivoval. Vzhledem k váze bylinek a jejich dostupnosti se nedomnívám, ze by mel byt problém pozadavky pro spuštění parku naplnit.

Prvni pomoc
Přidá ne o moznosti interakce. Tedy hlavně dialogy. Ale podle toho, co řeknes se vyvíjí příběh. Nejvíc je to znát v Sasau ve špitále. Bez perku asi nesrovnas kosti a nevymenis obvazy. Je to sice vedlejší quest a da se udelat i jinak, ale pokud je Jindra aspoň trochu kladas, nabizi to elegantní a rychle řešení a nove moznosti. Zaroven se myslim hodil u zubu sv. Prokopa. Takže mě se moc hodil.

1 Like

Měl jsem jen tu První pomoc 1, co jsem dostal z ničeho nic jen tak, a celý quest léčení všech uprchlíků v Sázavském klášteře, včetně rovnání nohy i výměny obvazů jsem bez problémů úspěšně splnil. Trhání zubu “sv.” Prokopa pak také. Perky První Pomoc 2 a 3 jsem si zapnul až teď, ale zatím žádné změny nepozoruji.

Tak jsem trochu zaexperimentoval a přináším výsledky svého pozorování…

Hlavní úroveň

Tulák
U 50% lůžka je to beze změny. U těch, co mají kvalitu pod 50% se to co bylo pod těch 50 přidá nad 50, čili např. u 30% mi to píše 30(+40)%, čili u 30% do 50% chybí 20%, takže to dorovná a navrch ještě 20% přidá, takže jsem na 70% kvalitě. Lůžko nad 50% jsem ještě nepotkal, ale tipoval bych, že co bude nad 50% se zase naopak odečte (čili z 60% to udělá 40%).
Co do rychlosti obnovování odpočatosti je to na
50%: 1h+7, 2h+13
30%: 1h+3, 2h+7
30(+40)%: 1h+8, 2h+17
Ano, ty hodnoty přibývají celkem zajímavě, docela by mě zajímal vzorec, jak se to počítá a určitě na to bude mít vliv i více faktorů, ale tak pro orientaci asi dobré.

Nespavec
Tam jsem nejdřív ověřil, že čekání ve stoje i v sedě vychází na stejno.
Bez tohoto perku jsou pak úbytky na odpočatosti při čekání tyto:
1h-1, 2h-4, 3h-6, 5h-10, 10h-20
A s ním:
1h-1, 2h-2, 3h-4, 5h-7, 10h-15
Opět, kdo ví, co do toho je vše započítáno…

Kejklíř, Ken, Mrštný jazyk, Surovec, Tichá voda
Na tyto a podobné perky bacha! Chtěl jsem dát Surovce na +2 k síle a -1 po jedné k Charisma a Výřečnosti. Naštěstí jsem ale měl tou dobu sílu už 19, takže jsem hned viděl, jak je kterýkoli z těchto perků později nevýhodný. Plusové body přidává totiž pouze do maximální výše 20, ale víc ne, takže mě k 19 přidal jen +1. Zato ty mínusy tam zřejmě vydrží už navždy, takže až budu mít vše na max, tak + nebude nic, ale mínus mi už zůstane.

Hloubavý
Při čekání nasycenost i odpočatost neubydou ani o 1, ať už trvá hodinu nebo celý den. Při spaní pak odpočatost samozřejmě narůstá, ale nasycenost se ani nehne. Počítám, že u čtení to bude jako u čekání. To je sice fajn, ale když chci víckrát za sebou uložit spaním a už mám odpočastost na 100, tak musím chvíli pobíhat okolo a ne jen čekat/spát.

Údržba - Sedmimílové boty
Nosím výhradně plátovou zbroj na nohách a s tou, vlastnoručně opravenou, jsem zkusil sprintovat bez perku i s ním až do vyčerpání Staminy a efekt žádný. Takže to asi bude fakt jen na boty obyčejné, ty však nevedu, tak nemohu soudit.

Vylamování zámků - Zlodějské eso
Předem se neukáže, jakým způsobem se bude zámek vylamovat, ale u velmi snadných je to skoro vždy a u snadných také celkem často. Zvolí se zkrátka vylomit zámek a buď se napíše “odemčeno” a že jsem použil tento perk, nebo se začnu sunout k zámku jako obvykle s paklíči v ruce. Každopádně když vyjde to rychle vylamování, tak to jednak dále expí tuto vlastnost a druhak to lze provést i před dalšími lidmi, kteří nestihnou postřehnout, že k něčemu došlo. Dveře pak otevřít nevadí, ale rabování v jejich truhlici už samozřejmě bez povšimnutí není.

2 Likes

aktivuj všechny

Skvělá práce koumáku, pokračuj a díky moc :slight_smile:

1 Like

Asketa
Ty o 20% horší účinky při hladu je větší dočasný úbytek zdraví, nebo ještě něco dalšího? Anebo to znamená, že hladovění začne až o 30 bodů níže, tj. při 20% nasycenosti?

hlad se ti projevuje později na nižších procentech…

Tulák
Většina postelí má 50% pohodlnost, takže u těch je asi jedno jestli tento perk mám nebo ne?

Postele které mají 30% ti dávají 80 a postele které ti dávají 80% ti dávají 30%

Nespavec
To že vydržím o čtvrtinu déle bez spánku znamená, že se jeho negativní účinky začnou projevovat až při poklesnutí pod 25% odpočatosti, nebo že se pod 50% dostanu za dobu o 25% delší než dosud? To druhé by pak byl spíš mínus, protože bych nemohl tak často spát/ukládat a rozhodil by se mi denní cyklus, kdy tmu raději zaspím, neb je prd vidět.

Uvana padá o 25% pomaleji nic víc

Divoch/Měšťan
Přibyslavice jsou město nebo “mimo civilizaci”?

Pokud se nepletu tak je bráno jako město ale nejsem si jistý.

Průzkumník 1-3
Zvyšuje šance, že si náhodných událostí při rychlém cestování všimnu dříve (o 10-50%), takže se mi zvyšuje šance se jim vyhnout. Jde pouze o vyšší procento u volby Ignorovat, nebo budu s těmito perky potkávat o tolik % méně náhodných událostí?

Zvyšuje šanci o 10 - 50% na šanci ignorovat a déle zvyšuje to že si random encounterů všimneš tzn možnost zastavit

Většinou mě totiž baví a nerad bych tu druhou možnost, ale někdy jedu dobitý a přeplněný z nějaké bitky, ještě za tmy, tak by se přepadení pro jednou třeba vynechat hodilo. Naopak by bylo fajn, kdybych, když už tedy dohlédnu dále, zachytil těch událostí víc i třeba dál od cesty.

Místní hrdina/Nechvalně proslulý
O jak moc rychleji klesá/roste ta reputace s tímto perkem?

Reputace neroste neklesá z perkem… perk se zapne pouze v případě pokud je reputace na v dané lokalitě na určité urovní.

Hloubavý
Platí neubývání únavy a hladu i při čekání? A při spaní?

Ano platí pouze čekání a spaní

První pomoc 2-3
Co jsou to ty léčitelské schopnosti v dialozích? Uplatním je i u někoho jiného, než nějakého zraněného?

Toto jsem zatím uplatnil pouze u Questů

Síla

Děsivý
Nejvíc mě při boji naštve, když mi někdo zdrhne, protože chytit ho je vždy o nervy a spoustu šípů, ale dokud ho nesejmu, těžko říct, co je to zač. Platí to alespoň jen pro takové ty NPC, co jak zajdou za kopec tak zmizí a ne pro ty, co mě běží někam naprášit? S těmi bych to raději vyřídil bez honičky.

NPC ti utákají častěji hodí se v boji proti více protivníků. NPC se po chvilce vrací na zpět a můžeš ho přepadnout ze zálohy

Vitalita

Lidská popelnice
Zkažené jídlo zahání hlad bez negativních účinků, ale ani těch pozitivních. To platí jen pro zkažené jídlo (pod 50% čerstvosti), nebo pozitivní účiny zmizí i z čerstvého jídla? Pozitivními účinky je myšleno vše kromě zvýšení nasycenosti (např. zvýšení odpočatosti, zraví atd.)? Syrové maso s tímto asi jíst nemohu, to až jedině s perkem Tatarák, nebo ne?

Platí pro veškeré jídlo nebudeš mít pozitivní ani negativní účinky u jídla

Zdravá strava
Když se 5 dní nepřejím ani nehladovím, získám +1 na Vitalitu a Obratnost. To platí permanentně, nebo když to jedení poruším, tak bonus zmizí a musím začít těch 5 dní znovu?

Platí do doby než jídelníček porušíš jakmile ho porušíš musíš znovu dodržovat pět dní než se aktivuje

Výřečnost

Důvěryhodný prostředník
Obchodníci ochotněji kupují kradené zboží… To znamená, že mohu komukoli prodat cokoli jako Mlynáři Vojtěchovi bez jakýchkoli negativních efektů, nebo to občas projde, občas ne, popř. to vezmou a klesne mi reputace, nebo jak to je?

většinou to projde jen u zboží které nebylo kradeno v oblasti obchodníka tzn například v ratajích prodat zboží ze sázavy ale není to 100%

Bylinkářství
Které jsou ty “voňavé” květiny a kolik jich je třeba mít (u sebe a na koni), aby perky měly efekt?

30ks v batohu je jedno jaké

Čtení

Student
O kolik (% nebo peněz) jsou ty knihy levnější?

Knihy jsou levnější myslím o 15 nebo 20% nejsem si teď jistý

Milovník umění
Platí při projetí okolo, kdy se mi objekt zanese do mapy/kodexu, nebo až když jej přečtu? Poprvé znamená od aktivace tohoto perku, nebo když už jsem to našel/přečetl dříve, tak nic? Jak dlouho ten efekt trvá? Když za tu dobu přečtu třeba 3 objekty, tak mám Charisma +6 (2x3)?

Perk se nenásobí a platí při projetí okolo

Pohodlná zadnice
Od kolika procent je sezení pohodlné? I na koni mám 150%.

záleží na čem sedíš a 150% je max

Snílek
Ta rozečtená kniha se tedy při spaní jakoby dočte, nebo mi jen přibývají znalosti v ní obsažené, ale % nastudování knihy nepřibývá?

Postupně se dočte bez toho aniž bys ji pak musel dostudovávat

Superpozorný
Bonus ke čtení kdekoli, to znamená, že se mi rychleji expí čtení (o kolik rychleji?), nebo znalost toho, co čtu?

při učení máš maximální % na studování at si kdekoli

Jezdectví

Závodní kůň/Chladnokrevník
O kolik zvýší/sníží rychlost a nosnost? Je to v % nebo ± konstanta?

Je to % a myslím že je to 15 nebo 20%

Bouřlivák
O kolik méně se kůň plaší? Btw., ještě jsem nezažil, že by se splašil; za jakých okolností, kromě zásahu šípem nebo mečem, se to vlastně děje?
To mimochodem nějak není jasné ani u preků Silná stehna, Válečný kůň a Žokej. Na boj vždy slezu, protože mečem na nikoho z koně nedosáhnu.

Žokej ti pomůže např při skoku při kterém bys noprmálně spadl z koně tak zůstaněš na něm. To plašení je pouze v boji neutíká když kolem něj lítají enemy.

Pekelný oř
O kolik rychleji zraněný kůň běhá? Když mám perk Revenant, tak toto asi moc užitečné nebude?

Kůň má vlastní HP a je to Poměrem až na 100% max rychlosti koně ale to znamená ke při 100% má kůň 0 hp

Kapsářství

Ztracen v davu
O kolik se ta šance na odhalení snižuje? Co znamená více lidí v okolí? Když jdu po ulici za strážným a šacuju ho? Když obírám spícího v místnosti plné dalších spáčů? Nebo to vyloženě musí být dav lidí u sebe?

Není dáno procenty záleží hodně taky na oblečení atd…

Soudruh
Charisma soudruha musí být přesně stejné, nebo stačí nějaké rozmezí (jaké?) okolo mého? Btw. tak jako já se nikdo jiný neobléká a na kradení se obvykle svlékám do spoďárů, abych nechrastil, takže vyjma některých hovorů v hlavní dějové linii charisma postav vskutku neodhalím.

Tento perk je záhadou i mě ale platí pro postavy které jsou vzhůru a okrádáš je je to +/- ale neřeknu ti kolik

Šmátral
Jak moc víc mají ty mrtvoly u sebe peněz? Jestli to není alespoň 10x tolik, tak to moc cenu nemá.

Je to náhodné rozmezí ale není to násobek

Spiklenec
O kolik klesne reputace, když mě chytne známý? A jen u něj, nebo v celém městě?

Reputace pouze u něj a klesá poměrně rychle

Lov

Řezník
Jsou někdy k něčemu potřeba vnitřnosti?

Na jídlo vaření a další komodita na prodej

Nasolené jídlo
O kolik pomaleji se kazí syrové jídlo s tímto perkem?

¨25%

Zálesák
O kolik mám v lese účinnější plížení? A platí to jen při chůzi v přikrčení, nebo celkově?

Celkově a je to nějaké %

Plížení

Šedá myš
Jak rychle s tímto perkem (a bez něho) přejde měšťany pátrání po mně? Dělá to něco s reputací?

pokud je vyhlášeno pátrání tak nepřestrane ale může se stát že projdeš kolem stráží a nebudou tě hledat

Vylamování zámků

Opravář
Tímto je myšleno, že když na zámku vylámu třeba 10 paklíčů a jedenáctým jej otevřu, aniž bych minihru vypnul a znovu zapnul, tak mám 20% šanci, že se mi všech 11 vrátí do inventáře v pořádku?

Ano přesně jak píšeš

Šikovný úchop
Blíže ke konci zámku znamená blíže k jeho středu, kde se to zaměřuje snáze, nebo nějakou úhlovou pozici?

Ve snaze ho odemknout tzn pohyb myší je kratší

Šestý smysl
To jako že si lámu zámek, najednou mi to napíše “bacha, někdo jde” a ten za třeba 5 sekund teprve přijde?

přesně tak jsi v minihře napíše se ti nápis a máš čas od zámku ustoupit

Zlodějské eso
Lehké zámky jsou velmi snadné a snadné, nebo jen ty první? Ty pak teda otevřu pouhým stiskem tlačítka, jako když mám klíč? Pokud je pak takto otevírám, expí se mi tím tato dovednost, nebo už ne?

Otevřeš jen stiskem tlačítka a nenačte se vůbec minihra

Zlodějské štěstí
Toto znamená, že pokud paklíč zlomím třeba hned na začátku a klidně hodně těžkého zámku, tak mám 10% šanci, že se mi to tím odemkne? Nebo tam určité % šance je již teď (ještě jsem to teda nezažil)?

přesně jak píšeš prostě pokud paklíč zlomíš i když nemáš šanci otevřít zámek tak máš šanci že se zámek otevře

1 Like

Čtení - Snílek
Kniha nemusí být vůbec rozečtená. Stačí ji mít u sebe, a když dosáhnete úrovně potřebné k jejímu čtení, tak se vám během prvního spaní přečte (nebo alespoň její část a zbytek příště).