Nejlepší zbroj/vybavení

Čaute,
jaké je podle Vás nejlepší vybavení ve hře? Od zbroje, přes helmy, rukavice, boty a zbraně po nejlepšího koně? Popřípadě kde tyto věci najít? Zajímá mě třeba kde ukořistím nejlepší zbroj, helmu případně třeba nejlepší šlechtické sedlo na koně a nejlepšího koně. Trochu mě mrzí, že se nadupané vybavení nedostává aji formou Q, ta výbava z Q je docela o ničem, aji když je nato specializovaný (viz. meč královny ze Sáby :smiley: ). Čekám, že se rozjede diskuze třeba ohledně nejefektivnějšího zlodějského vybavení (i když údajně nej zlodějská zbroj je svlečený Jindřich :smiley:) a naopak třeba o nejlepším platovém vybavení. Celkově různé poznatky ze hry co se týče tohoto tématu.
Dík
Hezký den všem.

Zdarec.

Mě se osvědčil meč sv. jiří. Najdeš ho v lesní zahrádce nad ledečkem. Kyrys asi Magdeburský nebo brigantina milánská. No a koník buď Jeník nebo Bukefalos. Oba jsou myslím tier 5.

Zo srandy som raz vyzliekol Henryho pri prvej krádeži a vážne ma nikto nechytil. No nechcel by si dostať na hubu holý, ak by náhodou k tomu stretu došlo. Ja ti neporadím čo a kde hľadať. Pár veľmi dobrých vecí sa dá kúpiť, pár nájdeš v podkladoch, no najdôležitejšie je ich udržiavať v dobrom stave. Môžeš navštevovať zbrojara, no to je trocha otravné behať kvôli tomu do mesta po každom boji, preto som si časom začal sám opravovať tie veci a k tomu je to dosť nákladné. Lepšie je ukradnúť z mŕtvych a takto striedať za kvalitnejšie veci,dokým sa nerozbiju. Dôležité je mať aspoň nejakú zbroj a hlavne helmu a štít. Ešte dôležitejšie je naučiť sa používať zbrane a taktizovat ako sa spoliehať na dobrú zbroj. Napríklad taký perk na kompletnú ľahkú zbroj ti pridá bonus. Zbroj na koňa som našiel náhodou, sú dosť obmedzené a veľmi mi ich netreba, len kvôli výzoru.
Ten meč sv. Jiri je naozaj najlepší meč.

1 Like

Koně musíš koupit, jinak nepřiběhne na písknutí. Je několik perků v údržbě, např. vlastnoručně opravená zbroj líp sedí a je míň hlučná, takže si nechávám svou. Nicméně mě nebaví pořád chodit v kroužkovém spodním prádle a zabalený v plechu, častěji chodím v lehčí zbroji (kožená brigantina atd.) a těžkou mám na koni. Sedlo lze ukrást u prodejce, ale dostaneš ho časem i v questu. Jinak na zbroj jsou výnosné poklady ve hře (mapy).
savvym: Našel si zbroj i na tělo koně? Já zatím našel jen na hlavu.

Hlava sa dá kúpiť v Pribyslaviciach. Na telo sa dá kúpiť ten taký plášť. Nemyslel som zbroj ako ľudia majú. Avšak tieto plášte majú veľký rozdiel v kvalite, aj podkovy a všetko som niekoľko krát vymieňal, lebo som vždy niekde u obchodníka našiel lepšie. Ale nepamätám si, či aj v podkladoch sa nachádzali veci pre koňa.

Aha, zatím nemám DLC, takže jsem pro plátovou hlavu na koně šplhal do hnízda, ve vybavení koně je i políčko na zbroj na tělo, ale zatím asi není k dostání. Čabraku mám, v pokladech které jsem zatím objevil myslím na koně nic nebylo…
Ještě k výbavě - jeden vůdce lapků měl ostruhy za 2K (normálně vídám nejlepší stříbrné za 1K nebo jsou někde lepší?), bohužel jsem o ně přišel a od té doby jsem je nikde nepotkal.

Někdo měl zlaté ostruhy, ty byly za 2K. :wink:

No právě, ale v obchodě je nikdo myslím nemá, ne? Já o ně obral lapku, ale pak jsem chtěl pomoct partičce rytířů proti kumánům, ale místo kumána jsem seknul rytíře a musel hrát znovu. Od té doby jsem je nepotkal…

Narazil jsem na Zlaté ostruhy i u kumanu. Myslím že někde u Talmberka.

Zlaté ostruhy dostaneš za odměnu od Ptáčka, když pro něj vyhraješ turnaj tuším

Když jsem dělal quest pro nápravníka v klášteře, tak jsem se k nim taky znovu dostal (obral o ně lapky)… btw má nošení ostruh praktický význam?

Lepší ovládání kona a charisma.

A je to ovládání s lepším koněm znát? Nezvyšujou ostruhy zase hlučnost? Já je zatím nenosil…

Nevím jestli lepší. Kromě Sedivky mě žádné kůň neschodil. Když je máš nasazený, aktivuje se ti nějakej perk, teď nevím jak se jmenuje. Je v inventáři, záložka bonusy.

No, mám zlatý. Ještě jsem narazil na stříbrné a rytířské. Dají se vcelku slušně prodat na Nuehofu. Ale až když vyhraješ Talmbersky závod a pomůžeš Jakubovi (postav stáje v Pribislavicich).

Ten perk nefunguje na domy a stromy a stále budeš padať.

Hru jsem už dohrál a nic lepšího, než mám u sebe, jsem nenašel (bráno podle hodnoty obrany, případně vyšší ceny, pokud se byla u dvou věcí obrana shodná).

Tahle hra si podle mě zakládá na tom, že v ní není žádné extra super vybavení. Všechno je to víceméně na stejné úrovni nebo je to shit.

Nevíte někdo, kde se dá sehnat nějaká zbroj na koně - pořád mám u koníka dvě volná okna ve výzbroji na cosi a nikde nemůžu nic sehnat. :confused:

Zbroj na hlavu byla v hnízdě na skále nad řekou, na tělo jsem zbroj nenašel…

Hm, tak možná je to to, na co se můžeme těšit ve 2. díle - konečně zbroj na koně. Protože jinak nevím - přeci tam není udělané v tom inventáři to políčko na zbroj jen tak pro nic. :grinning: