Nelze obracet v Alchymistické knize

Ahoj, mám zajímavý problém a nevím si s ním rady. Ve chvíli, kdy přijdu do alchymistické dílny a dám “začít alchymii”, mi nejde číst (respektive obracet stránky) v knize. Otevřu ji stisknutím “E”, ale kniha je zaseknutá na “sejvovici” a tlačítka pro další, nebo předchozí stránku ( “A” a “D”) jsou zašedlá. Prostě se nepodívám na jinou stránku, než je otevřená. Zajímavé je, že pokud klávesou Q přepnu na herbář, stránky obracet jdou. Na tento problém jsem narazil až včera, minulý týden jsem normálně listoval. Nevíte někdo, co s tím?

PS: a pokud ne, nemáte někdo recept na měsíčkový odvar : ))))

Sejvovice je jediny lektvar na nez znas recept uz od zacatku. Je mozne ze nemuzes listovat protoze neznas zadny jiny recept. Recepty se kupuji u korenarek a taky u Alchymisty v Ratajich.

Ahoj,jak psal kolega nademnou - zezačátku skutečně znáš pouze 1 recept.

Ale to nic nemění na tom,že nemusíš umět číst a vesele si můžeš lektvary vařit sám - jak?

  • Pokud máš rozehranou hru na jiné pozici s alchymimiíí načti si jí.
    -Opiš si nebo si zapamatuj postup při výrobě dotyčných elixírů.
    -Vrať se zpět (load) sejfu ze kterého neumíš míchat nic jiného než tu sejvovici.
    -A teď napohodu - použij alchymistickou aparaturu.
    -A postupuj přesně tak jak jsi se dozvěděl ze starého savu kde jsi ony postupy měl zapsané.
    -Takže - z invu si označ (automaticky je výběr pouze rostliny) - měsíček + ehm,další ingredienci (kvuli spoileru nenapíšu co chybí)
    -Potom napln kotlík tekutinou - a dále dle paměti či receptu z tvého starého sejfu (tam ze kterého jsi recepturu opsal) vař.
    -Po ukončení vaření ti hra oznámí - namíchal jsi měsíčkový odvar - získal si novou proceduru - je zapsána v alch. knize.
    To je vše.Od ted můžeš míchat měsíčkový lektvar kdy chceš - a dokonce lze listovat v oné knize jelikož už tam máš 2 recepty a ne 1. :slight_smile: Jednoduché a prosté seč účinné.

No tak zapamatovat si přesně nějaký recept zase tak jednoduché není :grinning: . Já i po x hodinách hraní musím vždycky znovu alespoň na chvilku nakouknout jestli to dělám správně, přestože jsem to dělal už x-krát někdy předtím. Hlavně ty ingredience se mně pořád v hlavě míchají mezi sebou, co patří do čeho. :grinning:

Ahoj, moc děkuju za super rady! Opravdu, jakmile jsem po paměti uvařil měsíčkový lektvar, už se mi v knize podařilo jej najít - vedle sejvovice.
Jinak je možnost návody opisovat z původní herní linie hraní - ideálně printscreen na mobil, našel jsem i webové stránky, kde jsou fotografie receptů.

Moc děkuju

Napoprvé je potřeba znát recept (např. ten printscreen, jak píše kolega), pak už ho máš aspoň v knize (taky to musím pořád kontrolovat), s perkem pak máš automatické vaření, což je nejpohodlnější a nejrychlejší…
ludva: Nevím, jestli to tu zaznělo, ale recepty standardně dostáváš v questech nebo můžeš koupit (kořenářka, alchymista), po přečtení se objeví v knize.
EDIT: Už to psal Dess

To automatické vaření je bezva. Škoda jen, že při něm roste umění alchymie šíleně pomalu.

Já se k automatu dostal relativně pozdě, tak mi to tak nevadilo, ale je pravda, že alchymii mám už dlouho tuším (jen a pořád) 18…