Zničeho nic se mi hra přestala ukládat takže 4 hodiny herního času sou v čudu.
Důvod neznám.
musim si načíst asi 4 hodiny dozadu aby to zase šlo jenže se mi do toho nechce aby se to nestalo znivu.
Musíš pravděpodobně umazat savy, ukládá se jen omezený počet. I když se na obrazovce zobrazí uloženo, tak se to neuloží. Teda alespoň na PS4.
Sejvovicový savy mají limit 10. pokud uložíš a nezobrazí se ti ke kliknutí OK Hra uložena, tak si dosáhnul více jak 10 savů a neuloží se to. Toho si člověk v zápalu hraní ani nevšimne. Musíš umazat sejvovicový savy. Mě se to stalo taky.
To já při hraní průběžně promazávám starý savy. Vždycky jich tak mám okolo 5-10 celkem a to ty, který jsou stěžejní ve hře.
Jasný a ono nikdo moc neví že jeden save soubor má 6MB - 7MB a kdyby lidi mačkali quicksave každých 30s jak u Skyrimu, tak by složka se savama měla za chvíli 10GB. Tak to přesně bylo u Zaklínače jedničky. Takže mají to vymyšlený moc dobře né že ne.
Ukladani
Mam stejny problem s ulozenim. “v tuto chvili nejde ukladat, zkus to prosim za par okamziku”. Sejvovici mam. ubehlo podstatne vice casu nez 15minut od ulozeni. nejde ani save po spanku. provedl jsem i reinstal hry. hraji ps4 pro. stalo se mi to po nabrani questu patrani po verbirich. nejde save ani po nacteni jine pozice. nafunguje to ani po rozehrani nove hry. savy jsem promazal a mam momentalne čtyři.
prosim o radu, takto to nejde hrat
Zdravim hraju na PC a takisto problem s ukladanim hry. Spanek - neuklada, Sejvovice -“V tuto chvili nejde ukladat. Zkus to prosim za par okamziku.” , Ulozit a Ukoncit - “V tuto chvili nejde ukladat. Zkus to prosim za par okamziku.” Zda sa mi, ze za to moze update 1.4.3
Problém s ukládáním mám bohužel taky, vyzkoušel jsem ve verzi 1.4.3 úplně vše a nechce se mě hra už po třetí rozjíždět znovu, musíme si počkat na další opravny patch 1.5 snad se tomu pověnuji
To je ale pěkná blbost. Většinou se to řeší u her tak, že quicksave je jen jedna uložená pozice a stále se přemazává. To samé autosave. Nové uložené pozice by pak měly vznikat pouze tehdy, kdy si člověk ručně hru uloží.
Jestli lidi musí na fórech řešit problémy s ukládáním, mají to vymyšlené/realizované blbě, ne že ne
Meleš totální nesmysly. Nejsem si jist jestli vůbec víš o čem mluvíš. Ono quicksave a to když člověk hru ručně uloží jak ty říkáš je totiš pro tvou informaci jedno a totéž. U quicksavů ma hra limit 10ti souborů, který si normálně smázneš, aby šly vytvořit další, ale ty vlastně vůbec používat nemusiš. A příběhový savy u dosažení nějaký události nebo po spaní se vygenerují a mají svůj smysl. Udělat jen jeden, ať už autosave nebo quicksave, který se stále přepisuje je to nejhorší co by mohli udělat. Stačí aby se nejak koruptnul jakkoliv při ukládání dojde k výpadku proudu, spadne ti windows, engine ho špatně zapíše a jsi nahranej a budeš koukat jak játro když by si hru znovu spustil a tlačítko pokračovat by bylo neaktivní. Mám osobní 20+ letou zkušnost, hlavně se to dělo u Unreal Enginu (Dark Secktor, Terminator Salvation game a jiný), kde to bylo na jeden jediný autosave a stalo se přesně to očem jsem psal a byl jsem už ve 80% celý kampaně a ahoj, jediný co jsem moh bylo New Game. Ani náhodou save systém mají udělaný moc dobře. Jeděný co bych uvítal aby nabindovali sejvovici na F5
Ubytovanie mam zaplatene snad vo vsetkych hostincoch v hre. Takisto mam oblubene miesta po mape v lesoch,kde sa da prespat a sejvnut. Povacsine si pred plnenim ulohy zajdem do hostinca na piivo, prezleciem sa do vhodneho pracovneho odevu,zdriemnem si na hodku a sejvnem,potom si dam este jedno piivo a idem do akcie. Alebo sa na to vyflaknem a necham ozrateho Jindrziska hrat kocky. Noproblemo. Nikdy som nepouzil sejvovicu,kvesty idem naostro. To uz dodrbat kvest je samo o sebe umenie,vacsinou znova nahram ak sa mi nepozdava sposob,akym som ho vyriesil alebo chcem vyskusat iny.
Totální nesmysly meleš ty.
Víš, ono jde ukládání pozic udělat i tak, aby se ti nikdy nepoškodily (ok, kdyby se ukládalo na disk a o ten disk bys přišel, bylo by to blbý). Ale žádný výpadek elektřiny by ti správně ukládání pozice ovlivnit nemělo. Tedy ne do té míry, že bys přišel o předchozí uloženou pozici a neměl vůbec nic. Pokud u nějaké hry dochází k poškození uložených pozic, je to špatný design/špatně naprogramované. Pokud lidi řeší, že mají s ukládáním problém, je to špatný design/špatně naprogramované.
A když už by ses jo bál, můžeš na quicksave používat dvě pozice, které se ti střídají.
Světe div se, u řady her to ukládání funguje dobře, například i s jedním autosavem. A jsou i hry, kde člověk ukládání nemusí řešit vůbec a prostě hraje, hra se průběžně ukládá sama podle postupu. A asi to pro tebe bude šok, ale lidé se u takových her nebojí, že přijdou o uložené pozice. Proč? Protože je to dobře naprogramované a získají k tomu důvěru. Pokud člověk nemá k ukládání pozic důvěru, je něco špatně, nemyslíš?
To, že v minulosti existovalo pár her, které měly problémy s ukládáním taky, je argumentační fail.
Jenže ty tu mluvíš o 3 věcech zárveň, který vůbec nesouvisí s danou věcí. To že jsou hry co používají jeden stale se přepisující autosave není žádná novina (LiS), ale použit ho u hry jako je KCD která má kupříkladu u mě 260h a pořád nejsem u konce je šílenství, stane se ta jakákoliv neštastná událost o který jsem psal a čau. To že tobě se to nikdy nestalo dokazuje, že máš ještě moc málo nahráno a málo zkušeností. S desingem programováním jak ty říkáš to nemá obsolutně nic společnýho! V tu chvíli když hra tvoří save file dojde nějakou náhodou k BSODu nebo výpadku v elektřiny a ten soubor se nedotvoří do 100%, ale jen např do 60% a v ten moment je nepoužitelný ( proto se taky u skoro všech her píše když uvidíte toto a toto logo tak hra ukládá a nevypínejte zařízení). To kdy zmiňuješ že jde donutit hru nabo engine aby ukládala na 2 libovolný umístění je “blbost už z podstaty veci”. Hra ukládá do definovanýho adresáře. To že si instaluješ nejaký program, který ti ten adresář nekam na disk jestě mirroruje a nastavíš mu interval třeba každý 2 min a spuštění při startu systému je už osobní nadstavba a sichrování. Prostě WarHorse Studio nejsou noobovský děcka a mají to vymyslený fajn.To že stím má nekdo problémy není chyba savesystému, ale toho či onoho jedince. Můje složka se savama má 740mb a vábec me to nejak neomezuje(složka se savama u Zaklínače 1 mela po dohrání 1,4GB), a kdyby jo v TC dám řadit podle data a nechám jen poslední 3 a zbytek smáznu. Fakt nechápu co řešíš.
Asi jsme se nepochopili. Já o žádném mirorování nemluvil.
Co se týče toho, že se u her píše informace, ať při ukládání nevypínáš zařázení, má jednoduchý důvod. Když v tento moment vypneš zařízení, hra se ti neuloží. Rozbít předchozí uloženou pozici ale nesmí. Pokud to uloženou pozici rozbije, je to špatně naprogramované.
A budu se opakovat, pokud nemáš důvěru v ukládání pozic, je to špatně naprogramované. Žádný výpadek elektřiny ani BSOD ti nemá co ovlivnit předchozí pozice, není k tomu sebemenší důvod a tohle jde celkem jednoduše zabezpečit, abys toto riziko prakticky eliminoval. A opět, pokud si více lidí stěžuje na problémy s ukládáním, někde je problém. A šokující věc: Problémy jsou od toho, aby se řešily. To, že přistoupíš na to, že se ti může kdykoli rozbít pozice, je na rezignování problému a jeho akceptování. Jednoduše se s tím problémem učíš žít. Pro tebe to může fungovat, ale z globálního hlediska je to nesmysl, protože problém nikdy nezmizí sám od sebe.