Obtížnost - Jakou by jste chtěli?

Zdravím, v tomto topicu bych rád slyšel o vašich názorech na obtížnost a jakou by jste si ideálně v Kingdom come představovali.

Osobně bych byl neskonale šťastný, kdyby se autorům podařilo vyhnout fenoménu všech RPG… Dostal jsem se nad lvl. XY a nyní holýma rukama zfackuju do bezvědomí krále i s celou družinou… Snad nejsem jediný, koho baví začátky, kdy raději obejdu těžší nepřátele, ti obyčejní jsou výzva a musím si dávat pozor na pusu, abych nenas*al nějakého hromotluka s fošnou deset na čtyři a setsakra ostrým hřebíkem.

1 Like

přesně, čím těžší, tím lepší

1 Like

Ideální by byl stav “výzva”, tj. těžká hra, ale nikoli frustrující.

Ta samá připomínka, 1 button na obranu moc realitu nepřipomíná. Vím že jde krýt i manuálně, ale vůbec bych tam tu možnost 1 čudlíku nedával.

Ja osobne moznost kryti jednim cudlikem vitam. Mela jsem lehke obavy, ze nebudu schopna se boj vubec naucit, kdyby byl prilis slozity, tady to vypada, ze to bude zvladnutelne a ne prilis lehke (alespon pro me)

Pořád je to hra a ta má být zábavná. Moc komplikovaný systém by sice potěšil pár hardcore hráčů, ale většina lidí by prskala a pro hru by to byla špatná vizitka. Smiřte se s kompromisy.

Myslim, ze by bolo dobre mat moznost vybrat si viac urovni obtiaznosti.
Niekto to rad jednoduche, niekto realne. Podla toho by som volil i moznosti obtiaznosti.

1. Najjednoduchsia pre konzolovych “arkadistov” :slight_smile:
  2. Stredna - vyvazena obtiaznost - jedna rana cloveka nezabije (i ked by v reali mala), ale vyzaduje si to urcitu zrucnost
  3. Realisticka - nasledku podla zasahu. Ak mi niekto sekne po krku, tak to nerozchodim

Ja osobne by som uvital tu realisticku, ale kto vie mozno by ma to moc deptalo, tak by som skusil i strednu.

2 Likes

… tak musím souhlasit s DARETem, že by bylo fajn mít možnost výběru úrovně obtížnosti. A svým způsobem má vlastně pravdu i DEKSSAN. Uvidíme, jak se s tím Warhorse poperou.

Já by uvítal aspoň 4 úrovně obtížnosti a při výběru by u něj byl malý popisek:
lehká - tahle obtížnost by byla lehká, aby se dala hra dohrát bez žádných problémů, byl by tu pomocný radar + kompas, na mapě by viděl svoji pozici a pozici nepřátel, soubojový systém by byl zjednodušený, postava by vydržela větší zranění a jiné věci, které by to zjednodušili
středně těžká - tahle obtížnost by obsahovala jenom pomocný radar + kompas, na mapě by viděl svoji pozici
těžká - na této obtížnosti by měla postava u sebe mapu a kompas, hráč by musel sám podle krajiny určovat na mapě pozici atd.
extrémně těžká - ohledně této obtížnosti. Bylo by to nastaveno na těžkou obtížnost akorát s tím bonusem, že by měl hráč jen jeden život, sice by se to ukládalo během hry, ale jakmile by hráč zemřel, tak by se to automaticky uložilo, aby si hráč nemohl načíst poslední uloženou pozici. Pro hráče by skončila hra, musel by ji znovu začít hrát úplně od začátku. Když by si hráč vybral tuto obtížnost, tak by mu vyběhla tabulka s upozorněním, že má jen jeden život.

Kdyby byla možnost kombinovat, tak by to bylo nejlepší. Například jsem schopna se orientovat podle mapy, kompasu krajiny a popisu bez větších problému a nepotřebuji aby mě při tom někdo vodil za ruku, ale souboje a reflexní hry mi zas tak dobře nejdou, takže bych ráda nějakou možnost zjednodušeného boje. Vybírat si mezi lehká - jsem schopna zvládnout boj a těžká mapa jak by mi vyhovovala…

Nie som si isty, ze prave to, kde sa na mape nachadzam by malo byt dolezite pri urcovani obtiaznosti. V realnom zivote sa to celkom da (nie kazdy to vie!), ale v hre, by to bolo este tazsie. Treba si uvedomit, ze v hre ma postava omnoho mensi rozhlad (FOV) ako v reale, ani s mapou (asi) nebude mozno manipulovat uplne lubovolne. Tym padom by to chcelo dake pomocky - zakreslenie “triangulacnych” ciar, priesecnikov, … len aby to nakoniec neskoncilo ako otravny test toho ci si viem urcit svoju polohu.
Mam rad vysoku obtiaznost, ale skor v style narocnosti subojov, narocnosti riesenia hadanok, problemov, … nie hladanie kde na mape som alebo kam mam kvoli ulohe ist.

Tak takato by bola fakt husta, prvych 10 uspesnych by si zasluzilo dalsie pokracovania zadarmo :smiley:
Naozaj si neviem predstavit, zacinat ten isty pribeh 10x … asi by ma kleplo, ale pre niekoho by to mohlo byt zaujimave. Ak by si to clovek par krat presiel na normalnej narocnosti a uz vedel co a ako, tak by sa to mozno dalo zvladnut.

1 Like

Ako vidno, kazdy ma inu predstavu, idealne by bolo mat moznost i vlastnej obtiaznosti (okrem predvolenych), kde by si clovek nastavil jednotlive parametre podla chuti.

1 Like

jak jsem navrhoval extrémně těžká obtížnost, tak tu by mohli nazvat, aby ji to přesně vystihovalo, Ultra brutálně extrémně těžká :smile:

1 Like

Takle to bylo u Zaklínače 2 na nejtešší jen jeden život .

Radar? Kompas? 1403? Možná tak pařezy, slunce, měsíc a hvězdy;)

kompas už dávno v té době byl, ten byl vynalezen ve starověké číně a jestli sis nevšiml ze záběrů ze hry, tak máš nahoře uprostřed kompas a ten radar je myšlen jako v jiných hrách, že ti ukazuje nepřátele

To sice ano, ale myslím, že asi jen u mořeplavců. Pochybuju, že s ním někdo běhal v tý době v našem teritoriu po lese. A máš pravdu, že v záběrech ze hry je (a já doufám, že půjde vypnout a budu se řídit jen tím co vidím, slyším a jak dobře znám okolí).
Edit 1: Obtížnost rozhodně volitelnou, klasika. Jednoduchá, střední, těžká. Při jednoduchý se nestaráte vůbec o hlad/žízeň, nepřátelé vydrží míň, vy víc a zbraně/zbroj hrají malou roli. Střední - hlad a žízeň hraje určitou roli (nacházíte hodně surovin, výroba je levná/snadná a účinek adekvátní), ale není zásadní. Nepřátelé vydrží o něco víc, vy o něco méně, kdežto zbraně/zbroj začínají být hodně určující (kvalita, kovář, odměna) . Těžká - hlad/žízeň hraje zásadní roli (nejíš/nepiješ = nežiješ), nepřátelé vydrží co vy (jedna dobře mířená rána = konec), zbraně/zbroj jsou hodně důležité, atd.
Edit 2: OP ať, prosím, změní název na “Obtížnost - Jakou byste chtěli?” Díky.

3 Likes

By mě zajímalo jestli to bude mít nebo spíš doufám, že to bude mít quicksave a quickload.

Dejte tam i lehkou obtížnost pro nehardcoráře, me jeden Dark souls bohatě stačil, pro mě ta hra byla nehratelná, Zaklínač 3 to má výborně vyřešené, na lehké je to pro mě akorát a nemusím se s tím sr*t. Hru si chci zahrát a ne 50x umřít za 10 minut. Ten kdo bude chtít mít těžší, tak necht klidně vybere těžší obtížnost, dejte možnost i lidem co u toho furt nesedí a nejsou hrami naskilovaní. Nechci přijít z práce a pak se nervovat nad umíráním od nějakého npc vidláka :-).

Tak na začátek, možná sem píšu blbě, no orávě začínám tak se tady na tom fóru moc nevyznám… Takže klidně upozorněte jaké tlačítko by se mělo správně zmáčknout :smiley:
Bylo by fajn kdyby obtížnost byla alespoň jako v Gothicu, dál bych to asi nehnal :slight_smile: určování obtížnosti by asi taky ušlo, rozdílnou obtížnost by si mohl vybrat zkušený hráč i nováček ale nevím, tento systém mi přijde nesympatický :smiley: